Nyheter

2011-05-20
Då var det dags för enduro SM. Imorgon blir det full rulle i skogarna runt Torsvik! Första start är kl 10:00. Kom gärna upp och heja på mig, det kan behövas!! Jag har start nr: 189. Kom gärna bort till bussen i depån så fixar vi lite fika!!

2011-05-11
Igår var det uttagning av serielagen på Torsvik. Vi kan tyvärr inte släppa grinden och skicka iväg alla, det dammade för mycket. Men lagledare PA och JE fixade till en "endurostart" med 10 sek emellan varje gubbe. Vi körde ca 25 min, det blev ett riktigt bra pass det! Nu är det fullt fokus på enduro SM:et som körs 21 maj. Hoppas att det kommer lite regn tills dess annars lär det damma rejält i skogen.
Ikväll får det nog bli en runda på den vanliga cykeln, det är ju inte långt kvar till Vätternrundan!!

2011-04-17
Idag var det lilla VM på endurobanan. Hela parkeringen var full med bilar när jag kom upp!! Det var väl det fina vädret och stundande SM som hade lockat allt folk. Det blev några varv på endurobanan och sen drog jag vidare till våran crossbana! Endurobanan var riktigt fin, crossbanan var också superfin men något torr och hålig. Det blev en riktig genomkörare! Nu får det sjutton bli riktig husmanskost, pizza från Campino! Det är familjen Gasol värda idag. Småtjejerna har varit ute och cyklat hela dagen och fru Gasol har precis sprungit en ordentlig runda!! Mmmmmmm vad gott det ska bli!!

2011-04-15
Nu är cross säsongen i full gång! Det har blivit några "goa" pass på crossbanorna. Det går över förväntan och det är verkligen superskoj att köra hoj. Min lilla Honda är bara sååååå rolig att åka på. Nu har våran hemma bana på Torsvik öppnat så nu blir det lättare att träna även på veckorna. Tävlingsdebuten i år blir på hemma plan 30/4. Då körs det klubbslaget på Torsvik, det blir lagom att börja med. Det ska bli riktigt roligt (kanske) och se om man kan skjorta av några av ungtupparna!! Man har ju fått bra support av JE, så det vill väl till att man drar så skjorta står rakt ut!! Kom gärna upp på Torsvik och kolla!! Det är allt ifrån de minsta kanttegrabbarna upp till eliten som kör!! Kaffe står på i bussen så det är bara att sladda förbi på en fika!!

2011-03-25
Oooops!! Har visst missat lite uppdatering (igen). Det är mycket nu!! Vasaloppet blev tyvärr ingen "hit", det vart kramp lite överallt när det var 3,5 mil kvar. Kroppen spökade tyvärr just denna dagen, Jag slog iallafall förra årets tid med ca 10 min. Men nästa år då..........
Nu har man precis slagit sig ner i soffan!! Något sliten efter två tuffa dagar på Ripa banan. Jag och JE fick vara med och träna med Västra alliansen. Det blev två riktigt roliga, tuffa och givande dagar!! Det är precis lika roligt att få dra ner till skåne för att dra i sanddynorna som det var för tjugo år sedan. Tack JE för två härliga dagar!! Nu blir det att försöka styra in ungarna i säng sen är det nog pappas tur! Om jag orkar ta mig ända till sängen!! Hej på dej!!

2011-03-03
Jaha då var det dags för Vasaloppet!! Imorgon drar jag JE, BoBo Edberg och svåger Mike till Sälen. Det ska bli riktigt roligt. Hoppas att vi har prickat formen bara, man börjar nästa bli lite hypokondrisk och känner av både förkylningar och magont. Äh vad sjutton det är bare å åk!! Vi har följande startnr om någon vill följa oss på nätet!! JE #10956 PGasol #6496 Mike #5456. Vi bor utanför våran kompis Lasse "Poppe" Isaksson som vanligt, precis rakt över startled 3. Det är perfekt det. På lördag tar vi fram trollerilådan och villervallar skidorna!! Tjohoooo nu drar vi!!!

2011-02-10
Nu har man återhämtat sig från Falun!! Det var ett riktigt bra läger. Mycke skidåkning blev det. På söndag blir det seedningslopp i Nässjö, hoppas att det inte blir för kallt bara!! Det har blivit ungefär 40 mil på skidorna så man börjar känna sig laddad inför Vasaloppet!!! Nu ikväll blev det hockey på TV och fix med diverse hemsidor. Det lär nog inte bli någon träning innan söndag utan det får bli vila!!!!

OBS!!! Tro det eller ej men nu finns det äntligen bilder från avslutningen 2010!! Kolla Bilder!!

2011-02-05
Sitter precis i en stuga i Falun!! Vi har precis avslutat dag 3 på träningslägret. Det är rätt många slitna kroppar!! Imorgon blir det två pass till. Det lär inte hända så där jättemycket ikväll. Det har varit 3 riktigt bra träningsdagar. Det är perfekt att bara träna, äta och sova. Det blir en härlig genomkörare inför Vasaloppet. Nej nu är det lika bra att tvåla till grabbarna i frågesport!!

2011-01-31
Ännu ett seedningslopp avklarat!! Igår var det race i Ulricehamn, Västgötaloppet. Det var utlovat fina spår och rätt flackt. Tjena dö, det var hur kuperat som helst. Jag gick nog ut lite för hårt första varvet och det ficka man äta upp på det andra. Igår kväll var man riktigt sliten!! Idag känns det faktiskt bättre, men det kommer väl det värsta imorgon.
Nu får det bli vila fram till torsdag när vi åker till Falun. Det ska bli riktigt roligt att få köra stenhårt i fyra dagar. Hoppas det blir bra väder bara!! Hörs snart igen!!

2011-01-25
Då var skidåkningen i full gång!! I helgen körde jag, JE, Svåger Mike, Hillenborg och Granander Stråkenloppet!! Det var riktigt fint. Det var fler gamla crossåkare och drog i spåren. Vi träffade Jonte Engdahl, Jonas Wing mfl. Wing var snabbast som vanligt!! Det blev en hård kamp emellan mig, JE, Mike och Pelle Sandahl. Vi kom med bara ett par minuters mellanrum!! Men det var Husse som var först :-):-) Den får man väl suga på en stund!! Vem vet sen kommer dom väl som en avlöning på Vasaloppet!! Det var iallafal väldigt roligt och en bra genomkörare!! Hillen och Granander drog sig runt också, starkt jobbat.
Nästa vecka blir det skidläger i Falun med HenkeByx. Det blir fyra "kötta" dagar uppe på lugnet!! Då får vi väl se vem som knäcker vem!! Fast det är klart det är ju bara träning!! Just det!! Hej på dej!!

2011-01-09
Just nu är det lite tungt med skidåkningen. Både vädermässigt och motivationsmässigt. Hoppas nu att kylan kommer tillbaka så spåren blir fina igen. Idag blev det 14 km i IKHP med lagledare PA. Imorgon är det dags igen då med grabbarna i HMK. Man får hoppas att dom hunnit fixa till spåren då. Det blev fyra riktiga krascher idag!! :-) PA gjorde nog den snyggaste "bällen" i sista backen sista varvet. Gott PA man behövde ett gott skratt efter dagens skitåka!!

2011-01-06
Nytt år och nya..... Det är väl så det brukar heta!! Nu börjar det bli dags att gå in i "kötta" perioden inför vasaloppet!!! Jag kollade tillbaka på förra årets träning och då ligger man faktiskt lite före. Idag snöar det som sjutton, men det får bli ett långpass ändå. Vem vet det kanske blir så här på loppet!! Snart blir det dags att sätta på dubbdäcken och sladda lite snöspår också. Jag hoppas att jag kan hämta en ny bike i början på nästa vecka. Det får väl bli att sälja -10:an till våren.
Skidläger med HenkeByx är också bokat, det blir i början av februari. Det blir en perfekt genomkörare!!
Kör lugnt i snön så hörs vi snart igen!!

2010-12-13
Sankta Lucia....... morgonen började med luciatåg på skolan. Dom är sååååå sköna de små nyckona!! I lördags körde vi våran kickoff med grabbarna i HMK. Det blev en hel lyckad dag med bra träning och härlig gemenskap!! Grabbarna kämpade på riktigt bra och det var roligt att se. Jag och JE fick bekänna färg också, vi drog ett race med roddmaskinerna. Där fick man vika ner sig men man slog som tur var några av ungtupparna. Men nu j-vlar ska det tränas rodd (passa dig JE). Tränings motivationen är det lite si så där med, man får verkligen dra sig ut för att träna. Tur att man köpt en ny tränings/GPS/pulsklocka så man får lite sparring när man går in och kollar träningspassen!! Snart är det jul men innan dess får det bli några mil i skidspåren!! Min superfina Honda CRF 250-10 finns fortfarande kvar om någon är sugen, den är billig idag!!!

2010-12-07
Då var det kanske dags att försöka skriva något igen!! Det har inte varit så mycket mc-aktivitet det senaste. Det är likadant varje år efter GGN, man blir väl lite nöjd efter den tävlingen. Nu börjar vinterträningen, idag blev det en första sväng uppe i Hallby på längdskidorna. Det var lika roligt som vanligt och det kändes helt ok. Nu blir det väl full rulle som vanligt i skidspåren!! Det blir Vasalopp i år också. Det verkar som att jag blir ensam i år men med lite mutor och övertalning kanske JE hänger på!!
Nu till helgen blir det kickoff med Huskvarna Mk:s förare. Vi kör ett konditionstest och en del träning. Sen avslutas dagen med bowling!! Det ska bli riktigt roligt det! Hoppas att man snart kan köpa ut en ny hoj så man kan ut och dra i snön!! Hörs snart igen :D

2010-11-08
Då var årets GGN avklarat! Det blev en 15:onde plats i min klass och en 59:onde plats totalt. Det var bättre än förra året så man får väl vara rätt nöjd. Det blev bara 2 krascher så jag klarade mig rätt bra. Servicen och sällskapet var kanon som vanligt. Det var jag, JE, 9:an, Micke Nors och BoBo Lalas som åkte ihop. Som vanligt blev det mycket skratt och gliringar. Efter tävlingen var vi och käkade på samma ställe som förra året och efter det blev det hallaballo på Munkkällan. Idag är man faktiskt lite matt. Jag får väl tacka mina medresenärer för en fantastiskt rolig helg!!
Vi säger väl som vanligt: "Nästa år............"
Det kommer lite goa bilder senare i veckan!!!
Nu blir det att preppa iordning hojen och sälja den. Så om någon är sugen kan ni ju slå en pingla!!

2010-11-02
Då var dom sista förberedelserna klara inför GGN. I söndags blev det ett pass ihop med lillebror Edberg på endurobanan. Det var slirigt och klabbigt som sjutton. Det gick inget vidare men vi växeldrog i nästan 2 timmar. Det var en bra genomkörare!! Jag var inte riktigt nöjd med fjädringen och hur cykeln uppförde sig i spåren. Jag skickade med gaffeln till JE och han hjälpte mig att fixa till den. Jag fixade till min sadel också så jag räcker ner till marken lite bättre med mina "taxben".
Idag blev det ett lite testpass på endurobanan. Allting funkade 100 och det kändes såååååååå gött!!! Tack JE för hjälpen ännu en gång dig kan man lita på!!
Nu är det bara att packa ner kudden och tandborste!! Det blir ju så klart en hel del pasta och vätska resten av veckan. Jag fick i uppdrag att fixa uppladdnings maten på fredag så vi får väl se vad det kan bli för raketbränsle!!
Om ni vill följa mig under racet kommer det gå!! Jag, Inge Edberg och Magnus Edberg kommer att köra ett test med GPS:er. Om ni går in på www.norrahammarsmk.se står det hur man går tillväga och om ni kommer ut på skjutfältet på Gotland har jag startnr: #114.

Nu jädrar ska vi dra som Gotlandsgetter på kalkstenen!! Tjohoooooooooooo. 
         
                                                                   

2010-10-25
Man kan väl lugnt säga att det blev en blöt helg!! Det regnade i Borås från det att jag kom dit i fredags tills jag åkte hem igår. Grabbarna och tjejerna som var med på lägret brydde sig inte om det utan det  var nog mest mamma och pappa som tyckte det var surt :D.Grabbarna och tjejerna var jätteduktiga och gjorde som dom blev tillsagda. Det blir riktigt roligt då!!  Det blev inget kört för mig själv men jag drog på mig löparskorna i lördags kväll då jag ändå var genomblöt kunde man ju lika gärna springa en sväng!
Hoppas nu att det inte regnar hela denna veckan utan att man kan köra lite hoj!!

2010-10-21
Höst höst höst!! Nu börjar det verkligen att gå mot vintern. Man får skrapa rutan på bilen och köra hårt med Webasto värmaren. Det blir snabbt mörkt på kvällarna så man får antingen smita en stund från jobbet eller köra på helgen när man ska träna. Träningen flyter på bra och nu är det inte så långt kvar till GGN. Det känns som att man tränar och fixar med cyklar som aldrig förr. Är det månne 40-års krisen som närmar sig?? Nej den stora anledningen stavas: HONDA 250!! Det är outstanding den roligaste hojen jag haft. Igår var jag med och sladdade med eleverna på John Bauer gymnasiet. Det klabbigt som sjutton men körde lite teknink och lite interna tävlingar och det var riktigt roligt!
Nu i helgen ska jag hjälpa Bubben Hansson med ett träningsläger som han och hans bror anordnar! Det ska bli riktigt roligt, hoppas det blir någon lucka så man hinner träna lite själv också.
Hörs snart!! 

2010-10-07
Hemskt vad fort dagarna går!! Helgen som var körde jag serie cross i Värnamo och Vrigstad. Det var så hiiimla sköj! På lördagen blev det en 10:onde och en 5:te plats och på söndagen en 8:onde och en 7:nde plats. Det känns att man kört mycket hoj nu. Det börjara flyta på bra och det kännas som att man börjar få koll på grejerna!!

Serien i Vrigstad!!

Målhoppet i Vrigstad!

 

2010-09-27
Då var Ränneslättsloppet avklarat! Nu sitter man med blåsor i händerna och försöker redogöra lite om loppet.
Det var ett perfekt höst/enduroväder igår när vi drog iväg. Jag fick en hygglig start och lyckades missa alla som kraschade dom första svängarna! Det rullade på riktigt bra i början och jag tog det väldigt lugnt, man vet ju hur långt 6 varv är på det steniga ränneslätt. Jag plockade folk mest hela tiden och efter 4 varv var det dags för tankning! I depån stod Bosse och Jonas Edberg samt kusin Tommy och det blev ett kanon depåstopp!! Inget stim där inte utan det gick lugnt! Sen var det bara 2 varv kvar. Det rullade på bra hela dagen och det slutade med en 5:te plats i min klass och 30:onde plats totalt! Helt ok tyckte jag. Tack JE, BE och Tommy för all support och hjälp. Självklart ett tack till Doris och mina små supertjejer som var och hejade på också samt ni andra som var ute i skogen och hejade!! Tack tack.
Nu blir det att slicka såren ett par dagar för till helgen är det dags för seriecross igen. På lördag blir det i Värnamo och på söndag i Vrigstad. Det ska bli roligt som sjutton det!! Hörs snart igen!! 

2010-09-24
Då var det dags för höstens första stortävling, Ränneslättsloppet i Eksjö. Nu är det bara att lasta husbilen och imorgon åker jag och kusin Tommy ner till Ränneslätt för att smyga runt i skogen och reka lite grand! Med lite flyt slipper jag förkylningen som hela familjen har haft, det känns faktiskt riktigt bra!! Men det är ju först på söndag som det gäller så det hinner väl hända saker tills dess!!
Om ni är ute i Eksjöskogen kan ni vi väl heja på när man far förbi!! Jag har start nr: 224. Hoppas nu bara att det blir en härlig höst helg!!

2010-09-19
Precis hemkommen efter 2 tim i endurospåret!! På morgonen började jag med att rösta, det ska man ju göra när man får!! Sen drog jag direkt upp till Torsvik. Det började så där kan man säga, gummihandtaget lossnade och förstörde mitt upplägg för dagens träning. Det blev ju ett bra pass iallafall. Nu blir det nog inte mycket mer träning innan Ränneslätt på söndag!! Hörs snart igen!!

2010-09-16
Oj oj oj!! Enduroträning två dagar på raken. I tisdags blev det Falköping och igår i Eksjö. Träningen i Falköping gick inget vidare, dom hade gjort om banan så det var knixigt och man fick inte gasa alls. Jag tjurade mig runt i 1,5 tim så något gav det väl.
Igår däremot var det riktigt roligt. Micke Nors hade bjudit in mig till Rökaredalen i Eksjö för riktig Ränneslätt träning. Det var riktigt roligt och nyttigt inför Ränneslättsloppet!! Micke drog som ett jordsvin också efter några tips från coachen!!
I helgen blir det sista träningen innan Ränneslätt, det får bli ett riktigt tjurpass på Torsvik. Sen blir det pasta och dricka för hela slanten!!

2010-09-14
Efter en tuff arbetshelg med husvagnsmässa får det bli att träna hårt kommande vecka! Idag kommer min bäste vän JE och hjälper mig att byta kolv och fixa till gaffeln!! Tur att man har snälla kompisar som hinner med att hjälpa en hårt ansträngd företagsledare :):);). Sen blir det full fart i em med träning i Falköping eller på Torsvik!! Stortanken ska dit också så man hinner vänja sig vid den!! Nu blir det fyra tuffa träningsdagar framåt så att man är fullpreppad inför Ränneslätt som körs nästa helg (26/9). Det ska bli spännande att göra "comeback" i Eksjö skogarna!! Nej nu är det bäst att gå ut och börja förbereda hojservicen!!

2010-09-03
Då var det helg igen! Igår blev det 2 tuffa timmar i endurospåret  på Torsvik. Trodde faktiskt att jag skulle ha  mer träningsverk idag än vad jag har. Man var tvungen att få bort slagget ur kroppen idag så det blev en golfrunda på morgonen! Det gick riktigt hyfsat så jag vann faktiskt. Mina medspelare tycker däremot att jag är en "mygelhandikapare" men vad sjutton spelar man inte fler än 5-6 rundor per år så har man ju ett högt handikapp!!
Med lite tur och någon snäll människa som kan ta hand om mina små tjejer så kanske man kan sladda en sväng på söndag, vi får väl se. Imorgon blir det släktträff och när vi far hem tänkte jag och tjejerna åka förbi min racing kompis Stambeck med familj i Ödeshög och kolla in deras nya hus. Man kan ju lugnt säga att det blir en lugn helg med familjen.

2010-08-30
Idag är det precis att man får upp händerna till tangentbordet!! Oj vad stum i underarmarna man är. Det blev två serie heat igår i Värnamo. Det var det roligaste jag gjort på länge. Det kändes trots allt att man inte lagt så där jätte många timmar på crossbanorna dom sista femton åren! Första heatet låg man med riktigt bra bland dom 6-7 första, sen slog årets armpump till och jag ramlade ner till en 11:te plats. Andra heatet gick mycket bättre åkmässigt och det slutade med en 10:onde plats. Totalt blev det en 10:onde plats! Helt okej i crosscomebacken!! Nu blir det nog fler crosstävlingar framåt!!

2010-08-26
I tisdags blev det mudrace på crossbanan. Oj vad skitigt och halt det var, men jädrans vad skoj!! Nu laddar man för seriecross comebacken på söndag i Värnamo. Det är utan att man är lite nervis inför det. Det ska bli roligt att få dra på sig klubbtröjan igen och representera klubben. Det blir i div 4 laget som man får vara med och dra. Det blir nog lagom nivå det för den gamle farbron!! Men någon "sketunge" ska man väl kunna växla i örat :):)
Hörs snart igen.

2010-08-23
Igår klämde man in en timmes endurokörning igen. Jag lånade in syrrans pojk som barnvakt så man kunde vingla runt en stund! Torsdagens övningar blev väl lite för bra för natten tillbringades med på "hemlighuset" med en hink framför sig!! Konstigt att kroppen sa ifrån, det har ju inte varit någon riktig hårdträning på hela sommaren. Man kan ju lugnt säga att man var något darrig och matt efter träningen igår.
Kommande helg hoppas jag att man får göra comeback på crossbanan igen. Det är serietävling i Värnamo på söndag. Om man nu får köra vill säga. Det ska bli fantastiskt roligt att tävla i cross igen. Innan desss får det nog bli några pass på crossbanan på Torsvik och dra några starter så man kommer ihåg hur det går till!!

Nu är den tradionella avslutnings helgen bokad!! Skriv upp lördag 4/12 i kalendern!! Det blir som vanligt aktivitet, käk, hockey och en jädrans massa ljug!! Hv spelar mot Frölunda, så det blir verkligen en höjdarmatch!! Ni som har möjlighet kan ju börja "ragga" biljetter redan nu!! Det vore bra om ni drog iväg ett mejl till mig så jag vet hur många vi blir!! Ser verkligen fram emot denna heldag.

2010-08-19
Det blev 2 härliga timmar på enduroslingan idag! Nu känns det som om krösatåget kört över än!! Det tar sig sa pyromanen, på lördag drar vi så att skjortan står rätt ut igen. Imorgon lär man nog vara hyfsat stel, fn vad gott!!

2010-08-19
Nu börjar man äntligen komma in i vardagen igen! I tisdags blev det några rundor på endurospåret igen. Det har blivit lite jobb också faktikskt. Idag blir det nog endurobanan igen. Ryberg var sugen på det, så då får det bli det. På lördag blir det nog crossbanan. Då har man fått några timmar i kroppen och då blir det mycket roligare om man kan ligga på lite grand. Nej nu är det bäst att gå ut i verkstaden och byta olja på hojen!!

2010-08-16
Oj nu var det visst dåligt med uppdatering igen!! Nu blir det bättre när semestern är slut och hårdträningen inför höstens varvlopp börjar. Igår var jag och tjejerna i Eksjö och fick inspiration att börja träna hårt inför hösten. Bäste vännen Jonas Edberg (JE) var med och drog som ett vildsvin! Det var fantastiskt roligt att se, det var ståpäls så det sjöng om ett när han tog täten i första heatet! Det räckte inte riktigt ända fram utan han fick ge sig för den 20 år yngre Norén. Andra heatet gick nästan lika bra och där slutade han 4:a. Det blev en total 2:a plats, hur kul som helst!! Det var inte utan att jag och tjejerna åkte hem lite smått stolta över vad som tjejerna brukar säga att våran "tok Jonas" kört så in åt hvete bra!! Men det är klart vi har ju lärt honom ett o annat :);).
Imorgon blir det antingen enduro eller crossträning på Torsvik. Det ska verkligen bli skönt att komma igång med träningen igen. Det har väl varit lite si och så med det under semestern.
Jag har även bestämt mig för att sluta med motarden. Det känns tyvärr inte så inspirerande att åka iväg en hel helg på ett SM med bara 10-15 startande! Visst borde man försöka "dra" fram sporten men tyvärr när inte glädjen finns så finns det ingen annan väg! Nu blir det seriecross och enduro istället! Så finns det någon därute som är sugen på en fullpreppad motard så står det en och väntar!!
Nu får man äntligen lera ner sig legalt och tugga grus igen :):)

2010-07-23
Nu drar vi snart till Borkölskaj i Falkenberg. Det blir bad och grillning för hela slanten! Imorgon drar vi till Getinge och tränar ett par mxpass. Det ska bli skönt att komma iväg igen! Doris hon börjar jobba på måndag så jag och småtjejerna får klara oss själva. Maya har sagt att hon ska köra på QR 50 på stranden hos Kaj!! Vi får väl se hur det går med det!! Det blir väl "lillkebaben" som kommer att köra!! Kaj skulle visst åka till Helsingborg och köpa en PW 50 idag. Vem vet det kanske blir värsta strandracet med tjejerna och "Kicken"!! Hörs snart och njut av sommaren, snart är det dags att skotta snö igen!! Hej på er!!

2010-07-20
Efter en och annan passning är det väl bäst att göra en liten uppdatering på min "blogg". Sommaren har ju som ni också märkt varit helt underbar! Så väldigt mycket träning har det inte blivit. Min gräsallergi har varit hemsk! Nu äntligen börjar det att släppa och man kan börja leva/träna normalt igen.
I helgen som varit tillbringade jag, JE, HenkeByx, Isacapöjk och Mats Bergendahl i Halmstad. Först var det mx på Släggarps banan och sedan bad, grill och Ulf Lundell konsert! Det var himla roligt att få busa till det lite grand med grabbarna. Mxträningen gick över förväntan och "kungen" är ju alltid bäst! I söndags kändes det som om ett tåg kört över mig! Men jädrans vad gött det är med träningsverk!! Nu blir det lite semester igen, jag och tjejerna packar husbilen och drar dit solen skiner! Kanske blir det ett par dagar ihop med Hoookansson och hans hulliganer. Det blir nog en sväng till BorkölsKaj också! Jag tänkte att jag skulle smyga med mig 250:n när mamma inte ser. Då kanske man kan möta upp JE och dra något pass eller något smyg pass hos BorkölsKaj!! Hoppas att sommaren håller i sig!! Full gas så hörs vi snart.

2010-06-29
Semester!!!! Nu har vi dragit oss norrut! Vi är uppe vid höga kusten efter midsommarfirande på Blidö! Motorcyklar blir det inte så mycket av just nu. Det blev iallafall ett pass med vattenskoter på Blidö. Det var minst lika jobbigt och roligt som att köra hoj!! En sådan ska jag ha när jag blir stor. Det är semester denna veckan också sen blir det jobba och träna som vanligt igen. Nu börjar man bli sugen på att dra ett par pass på hojen igen. Nu ska jag ringa JE och höra hur det går för honom i Mascupen!!

2010-06-21
Fortfarande dåligt med uppdatering!! Nu är det semester och på mc fronten händer inte mycket just nu!! Idag är vi i Stockholm och kollar in storstan. I midsommar blir det besök hos fastrar och kusiner på Blidö! Det ska bli väldigt roligt!! Nästa vecka får man nog dra på sig löparskorna igen!! Tjohoo!!

2010-06-15
Usch och fy vad dålig jag varit att uppdatera min sida!! Jag får be om ursäkt till er som brukar följa mina äventyr här! Jag har ju blivit "facebookare" och det är lite smidigare och snabbare at uppdatera där!
Hur som... i helgen som var körde jag det andra SM:et för i år. Det var en riktigt dålig helg när inget stämde och det var allmänt tråkigt att köra hoj. Stundtals gick det rätt bra men sen blir det bara lojt!! Helgen slutade med en 12:te och en 10:onde plats, inte mycke att hänga i granen. Annars var det trevligt som vanligt med "Borkölskaj" och Kusin Tommy som sällskap! Nu är det inget supermoto race föränn i augusti! Man får väl försöka att träna lite mer tills dess annars får det nog vara färdig åkt med supermoton. Totalt ligger jag 9:a i sm tabellen.
Idag var jag och JE på torsvik och drog lite enduro. Oj oj vad roligt det var!! Det gick riktigt hyfsat tyckte jag (undra vad Jonas tyckte :):)) man har ju inte kört med nabbadäcken på ett tag. Nu blir det semester i 2 veckor. Som vanligt blir det motorcykel förbud!! När semestern är slut får vi ta nya tag igen, så lätt knäcks inte en gammal viking!!

2010-05-31
Gääääsp!! Oj vad slö man är! Kom hem vid kl 12 inatt. Det var första supermoto sm:et i Östhammar i helgen. Jag, Borkölskaj och kusin Tommy drog iväg redan i fredags em.
På lördagen var det 3 korta träningspass, det kändes att man inte kört mycket asfalt i år men det gick bättre och bättre. På kvällen käkade vi lite gott och bara chillade.
Söndagen var det full rulle som vanligt med träning, tidskval och 2 finalheat. Tidsträningen gick rätt hyfsat, det är ju inte direkt min starka sida! Första heatet flöt på rätt bra och körningen stämde helt ok. Det slutade med en 8:onde plats. Andra heatet började med en startkrasch men med lite flyt kunde jag runda gubbarna som synade asfalten! Jag var ut som femma strax bakom Borkölskaj. I detta heatet var det inget "tryck" i körningen, det har väl kanske varit lite mycke nu!! Jag föll tillbaka till en 9:onde plats och det blev det totalt också.
Om två veckor är det dags igen. Då blir det att styra skeppet mot Eskilstuna, hoppas att man är mer i stöten då! Tack Kaj och Tommy för ännu en trevlig racing helg!!
Nu har man blivit "facebookare" också!! Där blir det en och annan rapport också!!
Hörs snart igen.

2010-05-23
Oooops! Nu var det så där längesedan man skrev något. Det har varit lite halv stimmigt kan man säga. Full rulle på firman och så lämnade min gamle far in förra söndagen.
Nu är det iallafall lite ordning i templet igen! Igår var det löpning som gällde,  jag var nämligen i Göteborg och sprang Göteborgsvarvet! Det var väldigt varmt och det var många som "sölnade" av. För min egen del gick det riktigt hyfsat! Tiden blev 1 tim och 48 min. Det var 1 min bättre än när jag sprang förra gången för sex år sedan. Jag kände mig riktigt fräsch när jag kom i mål. Man kunde säkert sprungit lite snabbare men jag är nöjd!!
Idag blev det premiär på motarden. Jag var i Eksjö och tränade. Det är inte utan att man känner att man sprang en "runda" igår! Träningen började med hällregn men efter 45 min gick det att börja dra. Mot slutet av träningen tycker jag att det gick riktigt bra!! Hoppas att man hinner träna en gång till innan SM:et nästa helg. Nu blir det bubbelbad och en "borköl", det är jag faktiskt värd!!! Hörs snart. Blubb blubb blubb!

2010-05-09
Jaha, då var comebacken avklarad!! Idag känns det som om ett tåg kört över en. Det blev en och annan krasch igår! Det regnade mest hela dagen så det blev lite halt och slipprigt. Jag började med att glida omkull redan på andra sträckan. Resultatet blev en härlig lårkaka som följd. Man kan ju lugnt säga att det inte är någon fördel att vara 1,40 när man ska "paddla" sig fram mellan berg och stockar. Man liksom bara paddlar i luften och sen ligger man där som en tallrik kräm!! Det blev säker 10 marksyningar under dagen. Norrahammars och Huskvarnas Motorklubbar hade verkligen fixat till en super fin och rolig tävling. Man hade roligt hela dagen även att man kraschade och blev sliten mot slutet!
Det var väldigt mycket folk ute på sträckorna och hejade. Tack till er alla!! Det går alltid lite lättare när någon vinkar och hejar!
Dagen slutade med en 19:onde plats och 2 fina sm poäng!! Lite blodad tand fick man allt, men tyvärr krockar nästa enduro SM med det första supermoto SM:et. Men vem vet det kanske blir något mer SM i höst!! 

2010-05-07
Då var allting preppat inför morgondagens race! Nu är jag hemma och äter lunch med familjen, morsan och faster Lilian! I eftermiddag åker jag och Ryberg upp till Torsvik och roddar iordning med bussen. Sen blir det besiktning av motorcykeln. Det sägs att det ska bli ett riktigt skitväder imorgon. Om ni är uppe och kikar kan ni väl heja och skrika på mig!! Jag har startnr: #257. Kom gärna förbi bussen så fixar vi lite "musta". Nej nu är det bäst att hugga in på maten! Hoppas vi syns imorgon!! Jag startar 10:42.

2010-05-02
Idag fick man åka till Bankeryd och kolla på fooopboll. Det var systerdottern Rebecka som spelade seriematch. Hon var med mig igår och hejade när det var tävling på Torsvik. Rebecka klarade sig nog bäst, hennes lag vann med 4-3 och hon gjorde det avgörande målet!! Själv släpade man sig runt på Torsvik. I första starten var man hyfsat het, det slutade med att man satt fast i grinden och var klockrent sist iväg. Jag körde upp mig och slutade 9:a. Det var inte så långt fram till lillebror Edberg. Inför andra heatet var målet helt klart att försöka klå Mange. Det blev en bättre start i andra heatet men jag fegade lite i svängen och kom ut i mitten av fältet. Nu började jakten på Mange. När det var 2 varv kvar hade jag "bakhjulskänning". Jag vågade inte lägga in stöten föränn sista halva varvet! Det blev en fight ända in på mållinjen men jag lyckades vara före!! Det var riktigt roligt att tävla cross igen!! Det var också en perfekt genomkörare inför enduro SM:et nästa helg!!Matchvinnare!!!

2010-04-28
Då har man precis varit och hyllat HV71. Det var bysst med folk nere på stan. Tyvärr är ju staden inte  den bästa på att fixa sådana tillställningar. Det var kasst ljud och inger riktigt drag, men som sagt mycket folk. Igår blev det några varv på endurobanan igen. Min käre vän Balja hade preppat till min gaffel. Som vanligt blev det succé!! Det kändes som att det rullade på riktigt bra! På lördag blir det comeback på crossbanan igen. Det är tävling på Torsvikscrossbana, det ska bli riktigt skoj. Det blir en bra genomkörare inför nästa vecka när det är enduro SM.

2010-04-21
Igår blev det 5 varv på långa varv på endurobanan! Den var riktigt fin och roligt som sjutton. Nu börjar jag få ordning på inställningarna på cykeln också. Den går som ett spjut och som en stridsvagn genom skogen. Det känns som att det rullar på riktigt bra. Man får skicka ett stort tack till JE som hjälpt mig med tips! Det är perfekt att ha någon att bolla idéer. Förhoppningsvis har väl han någon användning av mina idéer också.
Idag blev det faktiskt en bra runda med löparskorna! Undra om man slagit i huvudet eller nåt, det var längesedan man låg i så som man gjort sista månaden. Hoppas att det ger resultat framöver. Det är ju inte speciellt roligt att komma oförberedd inför racen, även om enduro SM:et är mest en rolig grej! Enda tills man drar på sig hjälmen.

Nej nu blir det final i hockeyn!! Heja heja heja HV.

2010-04-19
Nu rullar det på med träningen riktigt bra! Jag fick några riktigt schyssta bilder från sista träningspasset på Torsviks crossbana! Man ser ju riktigt cool ut!


2010-04-14
Nu börjar det att arta sig med träningen! Igår vart det 4 pass på Torsvik och idag blev det faktiskt en löparunda. Det börjar kännas i den "gamle" kroppen att man tränat en del!! Lite sliten är man faktiskt.
JE drog ett par varv på min hoj och jag ett par varv på hans! Då blev man varse ett och annat! Så idag blev det en del smärre justeringar på hojen. Förhoppningsvis kommer det att gå ännu fortare imorgon när det är dags för nya pass på Torsvik! Det är riktigt roligt att träna och köra hoj just nu, det är nästan som fornstora dar!!!

2010-04-12
Nu sitter man där framför tv:n med träningsverk igen! Nja det blir bättre och bättre. Igår blev det 3 pass på  Torsviks crossbana. Som vanligt (numera) var banan kanonfin. Mycket folk var där och vinglade, riktigt roligt att det börjar bli lite drag runt klubben igen.
Idag har jag och tjejerna varit hos JE i Nässjö och fixat till min gaffel, så nu ska det gå utav bara fn imorgon. JE var hjälpsam som vanligt och tog sig tid att fixa och trixa!! Tack Jonas!! Nu till helgen är det premiär för grabbarna i cross SM så han har väl lite att fixa med. Det ska bli roligt och se hur det går för den gamle och tjocke nu när han "varvat" ner till lilla klassen. Ryktet säger att det går riktigt fort stundtals. Heja heja heja alla HMK:are i första racet!! Själv får man väl mala runt på Torsvik och få så mycket hojåka som möjligt inför enduro SM:et. Hörs snart igen!!

2010-04-06
Idag var det andra gången dän här veckan som man var ute och drog på Torsvik Raceway!! Oj vad fint det har varit! Grabbarna som fixar banan har verkligen lagt ner ett bra arbete! Det känns i hela kroppen att man inte kört ordentligt sedan GGN. Det är precis att man tar sig ner för trappen här hemma! Hondan går som ett reaplan, det är nog den roligaste hoj jag haft. Nu blir det full träning inför stundande enduro SM. Det ska verkligen bli roligt att få åka ett SM på hemmaplan. Hoppas det blir mycket folk i skogen som hejar och tjoar! Till helgen blir det nog ett par pass på banan igen!! Full Gas :):)

2010-03-29
Nu sitter jag i min husbil och har precis käkat gulaschsoppa! Idag och imorgon är jag på säljturne och kränger grillar. Det blev en vända till en av mina sponsorer/leverantörer ALDE. Det blev som vanligt ett tevligt möte och så självklart Zoegas skånerost innan man for vidare. Nu sitter jag utanför en återförsäljare i Tingsryd. Imorgon blir det besök här och senare ett besök i Bjuv utanför Helsingborg!
Helgen efter påsk blir det nog en resa till Danmark med Balja och testa fjädring! Det går ju blixtsnabbt till första SM:et. Jag har nästan bestämt för att det blir supermoto sm även i år. Vi får väl se hur det går i Eksjö första rundan!! Min nya favorit står ju och vänar i verkstan annars!!

2010-03-25
Nu var det längesedan man skrev något! Det har varit helt hysteriskt mycket nu. Jag har fått den härliga uppgiften att sköt Huskvarna Mk:s hemsida också. Nu har man 4 hemsidor att sköta. Jag ska försöka att uppdatera oftare på alla sidorna! Peter på Bluerange har lovat (för femtielfte gången) att vi ska göra ett ryck och göra om min sida! Vi får väl se hur det går med det. Träningen har legat lågt ett tag nu när det varit stim med allt annat. Jag sprang faktiskt en runda förra helgen när vi var i Stockholm. Man kände att det var ett tag sedan man var ute och sprang. Det är väl bäst att försöka komma igång med löpningen, jag har visst anmält mig till Göteborgsvarvet!! Pust o stånk!!

2010-03-14
Idag tog man oskulden på Hondan!! Ha haha ha vad skoj det var. Det var riktiga snöspår på endurobanan i Torsvik! Ett stenhårt spår för cykeln och två för dom nyvallde stövlarna. Det är nog tre år sedan jag åkte riktiga snöspår. Det kändes som om det var igår man körde snöspår sist. Det gick som sjutton, det var det roligaste jag gjort på mycket mycket länge med kläderna på. Lite träningsverk lär man nog ha imorgon i ljumskarna och bulen!! Tyvärr har jag inte möjlighet att åka på tisdag annars hade jag lätt varit där!! Nu är det så att man hoppas att vintern blir kvar ett bra tag till!! Hondan är nog den finaste hojen jag åkt på, det var bara att kasta i fyran och dra!! Verkligen en superhoj. Tjoho hoppas det blir åka av snart igen!!

2010-03-12
Veckan har varit hyfsat stimmig!! Mycket fix och trix. Igår var jag och Ryberg ute och drog knappt en mil i spåren uppe i Hallby. Det var isigt som sjutton i spåren, men oj vad fort det gick. Märkligt men det var lika roligt nu som i början av december att åka skidor. På söndag blir det premiär på den nya cykeln. Hoppas JE drar till Skåne imorgon så han kan vara med och dra på söndag. Det ska bli både roligt och spännande att köra 250. Som sagt det var ju ett tag sedan. Hoppas bara att det är spårat på Torsviks endurobana!!

2010-03-09
Nu börjar man hämta sig efter Vasaloppet! Jaha då har man stakat sig igenom sitt tredje lopp. I år bodde vi bredvid starten utanför Poppes hus. Han höll som vanligt en väldigt hög service. Vi kom upp på fredagen och då chillade vi i bussen och intog kudden rätt tidigt.
Lördagen blev den stora valladagen! Ryberg och Ironmike lämnade in sina skidor hos grannen medan jag vallade mina och Henkebyxs. Det var väldigt lättvallat, många minusgrader och uppehåll. Kalle på Pölder hade fixat glidet hemma innan vi åkte. Oj oj oj vad bra han hade lyckats i år. Jag fick gå ut emellan spåren i varenda utförslöpa. Den där "skidjesus" får till det ibland. Tack för det glidet Kalle!!
Söndagen var det uppstigning klockan 5 för att lägga ut skidorna långt fram i startledet. Som tur var hade temperaturen kommit upp lite grann. När vi drog iväg var det -12, helt ok. Det var väldigt mycket folk, det märktes att folk hade haft bra möjligheter att träna denna vinter. Upp till första kontrollen tog det 5 minuter längre än förra året. Vid första kontrollen blev jag tvungen att släppa på trycket, då passade jag på att dricka och ta lite av min fairing bar. Sen fick jag in ett bra flyt två kontroller framåt. Jag passerade nästan 1500 åkare på den sträckan. Det gick bra tills det var 26 km kvar. Då började det att gå lite tyngre. Lika som förra året blev jag bara omkörd på dom sista 9 km. Det var 20 st som passerade mig! Det är lika härligt varje gång att se målskylten i Mora!! Det var faktiskt nära att det inte blivit en så lång resa. När jag skulle lägga mina pjäxor på värmning kvällen innan start märkte jag att hela sulan under pjäxan hade spruckit. Den hade nog inte hållt uppför första backen! Som tur var hade "Sinisalo Lasse" sin kompis Fredrik i Sälen som fixade ett par pjäxor!! Han fixade så att vi fick ner bussen till Mora också! Tack Lasse och framförallt "StartFredrik" för all hjälp!! Utan er hade mitt Vasalopp blivit kortvarigt!!
Vad blev då resultatet?? Jo 7 tim och 23 min och en 5572:andra plats. Det var 5 minuter bättre än förra året! Det var ju mitt primära mål så man får väl vara rätt nöjd! Men med ett bättre startled hade det kunna bli ännu bättre!! Men nästa år......................
Bäst i bussen blev HenkeByx med tiden 6 tim och 20 minuter, starkt jobbat!! IronMike kom in på 6 tim och 54 min. Mest imponerad blev jag av Ryberg som hade tiden 9 tim och 19 min. Riktigt starkt jobbat!!
På kvällen intog vi en härlig middag på restaurang i Mora! Supergott käk och några "borköl" blev det. Henkebyx var riktigt sugen på LarsKrizters i Moraparken, men vi andra avstyrde det!! Tur det, vi däckade tjugo över i tio i bussen hela gänget!! Men nästa år....................
Tack Ryberg, IronMike, HenkeByx, "Poppe", Jonte och Micke för en fantastiskt rolig helg!! Som sagt nästa år...................

Snart kommer det upp bilder från vårat äventyr!!!

2010-03-04
Nu drar det ihop sig till Vasaloppet! Imorgon drar jag, Henkebyx, Ryberg och förhoppningsvis Knutsson Lattjo till Sälen. Vi ska plocka upp svågern i Vansbro, sen är bussen full. Tyvärr lyckades jag inte lura med mig JE. Det hade varit roligt om hela järngänget varit med. Han och Hoookanssson får väl börja träna inför nästa år!! Vi åker i min nya husbil så det blir jungrufärden med den. Vi kommer att bo utanför "Poppe" som bor 50 meter från startled 4 i Sälen! Det blir fler crossfolk som ska hysa in sig hos honom. Den gamle storfräsaren Jonte Engdahl och hans kompis kommer upp imorgon också. På lördag blir det test och vallning hela dagen! Jag försöker rapportera därifrån!! Full Stak!!

2010-02-27
Jädrans vad tiden går fort! Det är nästan en vecka sedan vi kom hem från Idre. Veckan som gått har varit hur stimmig som helst! Det har blivit tvår rundor i Hallby. Senast idag på förmiddagen drog jag, Byxa, JE och Ryberg några varv i snögloppen! Det blev faktiskt 2 timmar=30 km. Äntligen svarade kroppen när man drog ut på den sista milen! Det har varit lite segt den sista tiden. Nu är det ju bara en vecka kvar till Vasaloppet. Med lite flyt kan vi åka dit i våran nya husbil som Balja hade med sig hem från Tyskland i söndags. Tyvärr har vi fått ett återbud till Vasaloppet. Det är Baljas kompis Löda som tyvärr har fått ställa in! Det blir väl som de tio små negerpojkarna. Nu verkar det som om våren börjar knacka på kung bores dörr, man börjar faktiskt längta efter lite vårsol!!

2010-02-17
Nu är det full rulle här uppe i Idre! Ungarna sladdar nedför backarna med en himla fart. Dom små djuren lär ju sig döfort! Nu fixar dom både lift och backar själva. Det  har faktiskt blivit ett par skidpass för pappa också. Men man är faktiskt rätt mör efter en heldag i backen! Idag har vi spelat bowling, husse dominerade som vanligt!! Om någon vill utmana är det bara att höra av sig. Nej nu får vi ladda inför OS sändningarna, det blir nog fler guld ikväll. Hej och hå slalomtå!!

2010-02-11
Nu drar det ihop sig till resa till Idre för skidåkning! Det ska bli väldigt skönt att få en vecka semester! Igår blev det ett par varv på elljusspåret i Lövhult/Nässjö. Det var jag och JE som drog oss runt! Dom andra grabbarna drog till Falun idag för skidläger. Efter skidorna blev det mat hemma hos Malin! Nu börjar det kännas riktigt bra med skidåkningen! Hoppas att man får hålla sig frisk nu bara!!

2010-02-07
Jaha då var det en stund sedan man skrev! Det är liksom 280 hela tiden just nu. Det är badrums/sovrumsrenovering, skidåkning och fullchokat på jobbet. Man timade in en förkylning lagom till allt detta stim också. Idag åkte jag, Ryberg och Henke Byx Rallarloppet. Det går emellan Bottnaryd och Hallby. Det gick faktiskt helt ok om man tänker på att man varit förkyld hela veckan. Vi får väl se om man kommer upp något led i Vasaloppet. Det är väl knappast troligt! Man får väl ta grabbarna grus på rutinen dom sista 5 milen! Nu har vi ju bara kört knappt halva racet! Byxa körde bra men jag närmar mig! Som vanligt ska ju han folkrace åkarn förlåt jag menar stödhjulsåkaren bröta på i vanlig stil. Hur månne det gå när det blir 9 mil?? Tur att han startar ett par led framför mig så han inte blir förkyld redan i Evertsberg när man lägger i Norrlandsväxeln!! Ryberg slet sig runt idag också! Riktigt bra kämpat, det bådar gott för Vasaloppet! Det blir nog ett taggat gäng som drar upp!  Nej nu är det bäst att förbereda tills rörkrökaren kommer, vi ska lägga i golvvärmen idag när ändå är uppe i varv!! Hörs snart! :)

2010-01-26
Oj villken skön träningsperiod man kommit in i! I söndags var det premiär för tävling i skidspåren. Det var Stråkenloppet som gick av stapeln i Mullsjö. Tyvärr vallade jag bort mig på fästet. Jag drog inpå fästet för att få ett bra glid, men aj vad jag fick sota för det!! Henke Byx och jag drog oss runt dom styva fyra milen. Henke körde riktigt bra!! Det var en bra genomkörare till Vasaloppet. Det var fler "Motorcykel pöjkar" i spåret. Den gamle enduroräven Rikard Hansson från Skillingaryd var med och även den före detta supersnabbe crossåkaren Jonas Wing. Jonas var även supersnabb i skidspåret och placerade sig som 32:a gubbe i elitklassen!!
Igår blev det ett par varv i Hallby för att köra bort lite slagg i kroppen. JE, BoBo och Henke 2-takt var med och drog i spåret också. Det gick faktiskt riktigt bra även att man kört 3,5 timmar dagen innan. Idag spädde jag på med hockey med Nisses i morse! Det är sååå roligt att träna nu. Nu är det bara att hänga i tills Vasaloppet går av stapeln!!

 

 Glidet var det inget fel på efter 2 timmars prepping med villervalla från Kalle på Pölders!!

 

 

2010-01-21
Nu är klockan 18:00 och snart är det dags för ett par varv uppe i Hallby igen! Henke Byx skulle hängt på men han gick på hockey istället! En annan tackade nej till hockey två gånger om idag för att vi skulle åka skidor!! Men vad sjutton jag drar väl ett par varv själv! "Doris" är och tränar till halv sju sen drar jag som en avlöning. Lika bra att byta om så man inte ballar ur när man slöat till i soffan kollandes på Bollibompa med nyckona. Det blir sista passet innan Stråkenloppet på söndag. Det är väl bäst att farbron vilar ett par dagar innan! Pust o Stånk o villervalla!!

2010-01-20
Nu är äntligen skidträningen i full gång!! Igår blev det ett långpass uppe i Hallby. 2 tim och 15 minuter blev det. Det snöade och gick rätt tungt fast kroppen kändes riktigt bra. Enligt deras spårkarta skramlade man ihop 32 km. Det var en bra genomkörare inför helgens seedningslopp. Det går i Mullsjö och mäter 40 km. Nu går det med raket fart till Vasaloppet. Vi har fått plats utanför "Poppe" precis vid starten. Det är perfekt, då kan man testa på lördagen och valla och fixa. Nu har man haft en ny motorcykel i garaget i en vecka och inte startat den ännu!! Det verkar allvarligt!! Bäst att man trampar igång den imorgon så de vitrockade inte kommer och hämtar mig!! Full gas!!

2010-01-15
Nu är det fredags mys...... jag och tjejerna sitter och kollar på bollibompa och myser! Oj vilken stimmig vecka det varit. Som tur var kunde jag dra ett par varv i Hallby igår, det var himla gött. Nu blir det verkligen hårdkörning. Jag anmälde mig till ett seedningslopp i Mullsjö idag. Det går nästa helg och är 40 km. Det blir en fin genomkörare. Det blir ett till lopp i februari också i Hallby. Sen får man hoppas att man är i fas för Vasaloppet.
Nu är Hondan preppad för snöspåren. Vi får väl se när det kan bli en runda med den. Riktigt riktigt sugen är man! I veckan blev det klart att jag får fortsatt hjälp med däck från Bridgestone, det känns riktigt bra då det är en stor utgift under säsongen. Det är faktiskt dom däcken som funkar bäst outstanding på motarden. Precis som att man skulle tycka annat när man precis fått ett nytt kontrakt :);). Men det är så!!

 

En "normal" Bridgestone förare!! WOJNE WOJNE WOJNE!!

2010-01-12
Tjohoo! Idag har jag varit hos Fredde på Nilssons Motor och hämtat en ny 250. Nu ska det ut och sladdas i snön. Det ska bli riktigt roligt och spännande att köra 250 igen. Det är ju tio år sen sist. Tyvärr åkte man på en förkylning i helgen så det har varit dåligt med skidåkning. Jag får försöka släpa mig upp till Hallby imorgon. Nu börjar man få akta sig i spåret, Doris har fått blodad tand för skidåkningen! Nu är det storplanering med träningen! Jag hade tänkt att åka till "SkidJesus" på Pölder och köpt skidor till Doris och lite småprylar till min vallalåda. Men tji fick man, det fanns inte ett par skidor att uppbringa! Men "jesus" (Kalle) lovade att höra av sig så fort han fick in nya lagg. Med riktig flax kan det bli att man kan ta "oskulden" på Hondan nu till helgen. Snöspårstövel på!!!

2010-01-05
Nu sitter vi och ljuger i vårat uterum! Jag och svågern,Lisas Kusin och "nyckon". Imorgon blir det nog ett par varv i Hallby med skidorna! Jag ska förhoppningsvis leverera min crosscykel imorgon!! Då kanske det blir en 250 på fredag. Nej nu är det nog bäst att umgås!!

2010-01-03
Ooooops! Man skrev fel direkt!! 2010 var det ju nu. Nyåret firade vi in hos JE i Nässjö. Det var väldans trevligt. God mat trevliga gäster och ett jädrans liv på ungarna. Idag blev det ishockey på Vapenvallen i Huskvarna. Det var gamla bandyspelare och lite annat löst folk. Det var -12 när man vinglade iväg mot HVA vid 7.15. Det blev en frisk morgon utan mygg i idrottens tecken. Riktigt roligt och faktiskt helt ok med kylan. Väl hemma var det bestämt att vi skulle åka till Hallby och åka skidor med "nyckona". Efter fyra varv på stadion var tjejerna nöjda. Då blev det pulkabacken med mamma för tjejerna och pappa fick lulla runt ett par varv själv i skidspåret! Helt underbart! Vilket väder!! Det blev nästan 2 mil i solskenet!! Sen blev det kinamat! Nu är man faktiskt något sliten!! Imorgon har man nog en skön träningsverk!! Då får det bli ett par varv i Hallby igen! Hoppas jag kan bli av med min motorcykel också. Micke på X-Hibit bearbetades under middagen idag!! Vi får väl se hur det går!!

2009-12-30
Tjooohoo! Äntligen kunde man damma av skidorna igår!!! Jag och HenkeByx sladdade runt ett par varv uppe i Hallby. Det kändes att man haft "kräksjuka" för det var inte mycket bränsle i kroppen. Men ändå var det underbart att få glida fram på snön! Imorgon blir det nyårsfirande hos familjen Edberg i Nässjö, det ska bli himla roligt! Om jag inte hinner rapportera imorgon så ha ett Gott Slut och Gott Nytt år!!

2009-12-27
Grattis!! Då kom spysjukan som ett brev på posten! Det var 08:orna som hade med sig eländet till landet. Vi trodde att vi klarat oss, men i natt fick Maya en riktig omgång. Idag på morgonen kom Lisa hem med årets "kistras". Det är väl bara för mig och Stina att invänta våran omgång. Träning är ju inte det första man tänker på just nu även om man är hur sugen som helst på att både åka skidor och köra hoj!! Det blir nog en dag i soffan idag. Man tycker att det bubblar hela tiden i magen. Möjligtvis blir det en sväng till jobbet för att se att det står kvar! Jag hoppas att jag blir av med crosshojen snart så man kan ta ut en 250 och börja sladda i snön! Så vet ni någon som vill ha en Honda 450 -09 som i nyskick så hör av er!!

2009-12-23
Nu drar vi till landet för pulkaåkning och julfirande!! GOD JUL på er alla och akta er för för mycket julöl och mat!!

2009-12-21
Oj nu var det så där längesedan man uppdaterade! Nu är det 200 mot jul. Inte för att vi super firar jul men det blir en del stök ändå. Om jag har riktig tur kan det faktiskt bli så att jag kan plocka ut en cykel i mellan dagarna. Nu börjar man bli riktigt sugen på att sladda när snön har kommit!! Nej nu är det bäst att återvända till julstöket!!

2009-12-08
Idag var det dags för hockey med Nisses igen. Det var lite segt i benen men det blev ändå 2 pyttsar. Nu har träningen kommit igång riktigt bra. Hoppas nu att det blir snö snart så man får plocka fram skidorna. På MC fronten är det fortfarande lugnt!!

2009-12-03
Då var man precis hemma från en lätt löparrunda! Det känns skönt att komma igång och röra på sig igen. Man har som sagt inte tränat så mycket sedan GGN. Lagom till jul hoppas jag att jag hämtat min nya 250. Det ska verkligen bli spännande att testa den! Fredde på Nilssons Motor fixar till den så att den är regad och klar när jag hämtar den. I helgen tänkte jag faktiskt damma av mina rullskidor om det inte blir för halt.

2009-12-01
Då var det dags för lucköppning! Bara 23 dagar tills julafton. Undra om man varit snäll och tomten kommer. Just nu är det rätt lugnt på mc fronten. Den roliga vinterträningen har precis börjat också. Det är meningen att jag ska dra mig runt på vasalopett i år också, så det är väl bäst att börja röra på sig igen!
Hoppas att fryser på så man kan börja både att köra hoj och åka längdskidor. Just nu är det ju bara mörkt, blött och tirst. Tur att julen kommer så man livas upp lite grann med ljus och tomtar!!

2009-11-23
Gäääääsp! Oj vad trött man kan bli av lite innebandy. Vilken hellyckad lördag det blev. Vi började med att åka till min far och stimma lite lagom med honom på hemmet. Vi blev nästan 15 man som dundrade upp till honom med peruker, bärs och wisky! Det var nästan att det slog över för gubben. Men igår när jag och tjejerna var och hälsade på hade han full koll på att hela gänget varit där dagen innan! JE hade med sig en gammal Husqvarna tröja från BoBo och den hade han på sig igår också!
Efter det besöket blev det innebandydrabbning i idrottshuset. Som tur var blev det oavgjort. Vem som gjorde sista målet har nog ingen en aning om. Troligtvis var det en lång gubbe i ful AIK tröja!! Sen kom Knutsson och hämtade oss med sin gamla SJ buss och lotsade oss hem till Mackan på Rosenlund. Där sopade vi i oss wok och några kalla. Det var ball att kunna stå ute i trädgården och käka och dricka glögg i slutet på november! Sen blev det en promenad till Kinnarps Arena för hockey match. Tyvärr åkte HV på sin första hemmaförlust, men det var inga sura miner för det!!
Kvällen avslutade vi på Harrys, men då var man rätt matt så det blev ingen lång stund där inne!
Wow vad roligt vi hade!! Tack allesammans för en hellyckad dag!!
Jag skulle hälsa från farsan också!! Det finbesöket lever han länge på!! Nu är det bara 363 dagar tills nästa gång!!


2009-11-20
Nu är det nära!! Nu har man precis laddat med julpyssel med svärmor o svärfar samt svågern o co. Det är väl bäst att gå till sängs så man orkar med morgondagens drabbning. Det är ju jag som är lekledare så jag bestämmer lagen!! Dom brukar ju säga att livet inte är de dagar man lever utan de man minns, imorgon blir det nog en av livets dagar!! Sov gott!!

2009-11-17
Ooops! Idag är det visst våran förlovningsdag! Råkade kolla till ringen och där stod det ju!! Missade ju brölloppsdagen så nu kanske man ligger bättre till.
Nu är allt ordnat till lördagens sjöslag. Mat, biljetter och innebandy prylar. Till slut blev vi 29 st. Får väl se om fröken Karlsson från Falkenberg kommer, ryktet säger att han är sjuk igeeeen. Hoppas nu att alla håller sig hela och friska tills på lördag.
Det hinns nog inte med att hämta någon ny motorcykel denna veckan, men det blir nog inte så mycket kört i helgen ändå. Nej nu får man ta ett varv i källaren och leta fram sitt gamla "trollspö" till lördagens drabbning!! Taktiken tar vi senare i veckan!!

 

                              

2009-11-12
Nöff nöff nöff!! Nu är man vaccinerad mot svin!!! Hoppas bara att inte några papparatzi smög runt i korridorerna på Ryhov när man smet före i kön!! Det var ju lika bra att ta den så man inte blir sängliggande nästa helg! Jädrans vad kul det ska bli. Nu är det ändrade planer, vi vinglar hem till min matsponsor Mackan och käkar innan HV matchen. Det blir väl som vanligt "Ester Kök gourmet". Då får man en tur på mammas gamla gata på Rosenlund också. Det var som JE sa: "Har han verkligen koll på att det kommer 30 muschar varav 15 är cross och enduro stollar". Ja ja Mackan han är luttrad från krogbranschen!! Annars får väl hans garia styra upp det!!
Nästa vecka kommer det förhoppningsvis hem en 250-4t Honda. Det ska bli väldigt spännande att köra liten cykel igen. Jag kommer förstås köra 450 i supermoton!! Nej nu får jag ragga ihop dom sista HV-biljetterna! Full Gas!!

2009-11-06
Jaha då var det fredag igen! Nu har man återhämtat sig från GGN äventyret. Det har varit en väldigt händelserik vecka, faktiskt lite halv stimmig. Det är mycke nu som han sa. Tills nästa säsong kan det bli mycket nytt. Just nu är inget klart ännu, men som sagt det blir mycket spännande! Det som är helt klart är att det blir Honda.
Troligtvis blir det en hel del cross och även enduro. Om jag får ihop det ska jag köra enduro sm:et som går på Torsvik 8 maj!! Det ska bli spännade att göra comeback i skogen. Som sagt lite hokus pokus blir det så här på ålderns höst.
Nu är det helt klart med aktivitet den 21/11. Det blir en drabbning i innebandy i idrottshuset i Jönköping. Det verkar som vi blir lika många som förra året om inte fler. Hoppas nu bara att det inte blir några skador! Om någon inte anmält sig är det inte försent!! Kom igen nu, det blir världens partaj!! Nu laddar vi.

2009-11-03
Då var en av årets roligaste tävlingar körd! Det är alltid lika roligt att fara till ön. Om det är sällskapet,tävlingen eller festen på kvällen som gör det. Det är nog kombinationen.

Själva tävlingen började inte så lysande, min kära Honda ville inte hoppa igång så man var en av de sista iväg. Första varvet blev struligt med en krasch och stopp ett antal gånger. Just då var körglädjen och humöret inte direkt på topp! Men vad sjutton har man tagit sig ända ut på Gotland ska det till en hel del för att man ska bryta. Resten av tävlingen rullade på helt ok. Det slutade med en total 89:onde plats och 27:a i min klass. Servicen gick iallafall inte att klaga på. Bobo, Balja, Byxa och 9:an skötte sig exemplariskt!! Tack för hjälpen grabbar!!

På kvällen blev alla vinnare! Balja hade fixat restaurang som vi käkade på, Pachuskällan hette den. Jag kan varmt rekomendera den, god mat och väldigt trevlig personal!! Efter käket for JE, Bobo, Byxa och jag till tennishallen för att kolla in prisutdelningen! Därefter blev det som vanligt Munkkällan och VildaWestern! Där hade 9:an och Balja rekat så allt var som vanligt!! JE han fick tag i ett riktigt "ragg"!!

 

Kvällen avslutades på Max (utan ragg) för en burgare innan den sköna sängen!

Förresten om ni springer på killen här under kan ni väl höra med honom vad hunden i Scoobidoo heter!!

Under Bilder kan ni spana in hur vi hade det på ön. Där finns både censurerade och ocensurerade bilder! Innan onsdag lovade jag ju Balja :);)

Tack JE, Bobo, 9:an, Byxa och Balja för ännu ett fantastiskt trevligt GGN 2009!!

Nästa år då.....................

 

 

2009-10-26
Nu är det nära! Idag har det varit stormek hela dagen. Det mesta är faktiskt klart. Nu har jag precis preppat dom sista glasögonen. Imorgon blir det nog bara "duttmekning". Jag fick ett mejl från den numera "gamle" världsmästaren Bubben idag (han fyllde 40 förra veckan) och han tyckte att jag skulle "ge småpojkarna så de får klia sig i huvudet" Jag ska verkligen försöka ta honom på orden!! Hoppas att man kan behålla den sköna känslan man ligger inne med just nu! Det blir nog inga problem med BoBo, BorkölsKaj, Balja, Byxa, 9:an och JE som resesällskap!! Jädrans vad sköj det ska bli!! Glöm nu inte 21 november!! Det blir nästa happening, vi börjar bli många nu! Bonka iväg ett mejl om ni inte redan har anmält er!! Förresten har jag # 1430 på GGN om någon skulle vara på ön och semestra!! Då får ni smyga ut i spåret och heja!! Tjoooohoooo!!!!

2009-10-24
Nu är man precis hemkommen från Falköping och träning på deras enduroslinga. När jag kom dit mötte Baljas kompis "Löda" mig där med kaffffeeee och bullar. Det blev en mycket trevlig början på en fantastiskt rolig träningsdag. Jag körde runt på kalkstenen med ett stort leende!! Det är ju alltid roligt att komma till lite andra banor än bara Torsvik. I Falköping är det mycket upp och ner i kalkstensbackar, äntligen fick man sota ur Hondan. Cykeln gick perfekt både med motor och chassi inställningarna. Nu blir det vila fram till GGN, med stormek i veckan. Hoppas timmarna på hojen gör att det blir bra fart på ön. Nu längtar man verkligen till nästa lördag. Vi drar från JE på torsdag kl fem. Tack för kafffeeet "Löda" vi syns på ön!! Full gas. 

2009-10-21
Aj aj aj, nu var det längesedan man uppdaterade! Det är mycke nu inför GGN. Helgen som gick var jag på Ränneslätt och åkte runt som följeåkare. Det blev många timmmar på hojen. Det var riktigt roligt! Nu går det fort till GGN. Imorgon och på lördag blir sista träningspassen innan racet på ön. Cykeln har jag fått ordning på och det känns riktigt skönt. Jag vet en kille i Noselake som börjar få lite halvpanik inför GGN. Men i morgon ska vi ute och dra ihop sen lugnar han nog ner sig också. Tyvärr blir det bara jag och JE som kör på Gotland. Den siste som lämnade in var lillebror Mange. Han spräckte fotknölen sist vi var och tränade på Torsvik. Oj oj oj vilken uppbackning vi får jag och JE. Två förare och sex mekaniker!! Bara dom håller sig borta från "borkölen" när racet går, så man har någon som kan hjälpa en i tankslingan!! Hörs snart.

2009-10-11
Jaha då hade fröken Svensson avklarat ännu ett enduropass! Idag blev det ännu ett bra pass på endurobanan. Det blev 12 varv=2,5 timme och 8 nya blåsor i händerna! Därav fröken Svensson! När man kom hem blev det höströj i trädgården. Nu är det inte utan att man är lite sliten! Imorgon är det meningen att jag ska hjälpa Ryberg med träningen av hans elever. Som det känns nu så blir det nog utan hoj! På tisdag ger vi kontorshänderna en rejäl omgång igen!!

2009-10-09
Då var det fredag igen! Oj vad veckorna går fort. Igår blev det ett 2 timmars pass på Torsvik. Det känns i händerna och kroppen idag. Min fru släpade med mig på en joggingtur runt Munksjön innan lunchen. Det var riktigt skönt att få jogga bort lite slagg i kroppen. Imorgon blir det vilodag. Eventuellt blir det en heldag med JE och Oskar. Vi får se om det blir bad eller kanske en tur till stadsparken. På söndag blir det ett enduropass på Torsvik igen!! Nästa helg är det dags för Ränneslättsloppet, det blir inget tävlande för mig där. Men jag kanske ska åka runt på banan som följeåkare. Det ska bli himla roligt om det blir så plus att det blir bra täning inför GGN. Nu blir det soffan och doobidoo.

2009-10-06
Idag började dagen som vanligt med ishockey med Nisses. Det var riktigt jobbigt idag, men man börjar känna att man kommit igång med träningen!! Efter det blev det en kortis på jobbet sen bar det av till endurobanan. Ihaaaaa äntligen funkade cykeln!! Hade JE varit på plats hade han fått en stor puss. Nu är det bara små justeringar sen är det 100. Micke på X-hibit var med och drog också. Vi vinglade runt 1 timme. Det kändes för jädrans gott när man åkte hem och kunde ringa Jonas och tala om att allt funkade. Det var rätt blött och slirigt i spåret men det gjorde inte ett dugg!! Imorgon får det nog bli vilodag, sen drar vi för fullt på torsdag igen. Imorgon ska jag åka till Hugos i Vetlanda och spåna lite om en ny husbil. Det ska bli spännande värre det. Allt under 9 meter kan kvitta:):= Hej på dej!!!

2009-09-30
Äntligen är man frisk!! Igår blev det några varv på enduroslingan. "LillAnders" var där och tränade och testade grejer. Han drog ett varv på min hoj och han, JE och jag kom fram till samma sak som ska fixas till med hojen. JE tog med sig min gaffel idag och lovade att fixa till den. Han är en snäll pöjk!! Tyvärr hann jag inte testa Anders BMW, det hade varit spännande! Jag slängde lasso på Anders ett drygt halv varv, sen blev det en liten marksyning!! Jag skyller allt på min gaffel :) :);). Nu gälller det att få så många timmar som möjligt på hojen! Idag ringde fröken "Balja" och lämnade WO på GGN. Vilken fröken! Sitter ner och kissar och dricker alkoläsk! Kvack kvack kvack!!

2009-09-27
Äntligen börjar förkylningen släppa! Det är lika surt varje år som den kommer. Men nu blir det full rulle med träningen inför GGN. Igår hade vi en trevlig tillställning med "Skithuspappers Robban" och "Barnängen Mats" med familjer. Det var en lugn kväll med god mat och mycket ljug!! Det märks att man brukar slå ner tjockhuvet på kudden vid tio, igår höll vi ut ända till klockan ett. OJ OJ vad pömsig man har varit idag man lär nog bäscha in tidigt idag!! Imorgon kan det nog bli en löparrunda hos Ryberg i Hallby spåren. Det ska verkligen bli skönt att få börja röra på sig!! Gääääääsp Gäääääsp nu blir det god natt!!

2009-09-25
Host host host! Då fick man den årliga höst förkylningen. Den kommer som ett brev på posten efter husvagnsmässan och när hårdträningen ska börja. Det är likadant varje år  så det är bara att invänta den. Idag känns det bättre men det blir nog ingen träning i helgen!! Nu är det fullt fokus på ny husbil, men det är inte lätt att veta vad man vill ha. Jo färresten där lätt men då kostar det som hela huset hemma. Jag hoppas att det blir klart i början på nästa vecka hur det blir.

2009-09-20
Idag var vi i Rustorp och körde stubbrace. Det var länge sedan man drog på en stubbåker. Det var riktigt roligt, men oj vad man lagt av sig. Nu behövs det många timmar i sadeln innan GGN märkte jag. Det är mycket lättare att gå från jord till asfalt än tvärtom. Vi var tyvärr inte så många som sladdade idag. Det blev iallafall A-final!! Där blev det en 5:te plats efter en liten marksyning. JE vann före lillebror Mange och Fidde Erlandsson blev 3:a. När man skulle fara hem dribblade man bort nyckeln till bilen i gräset. Efter ett visst letande hittade jag själv nyckeln!! Tack alla ni som hjälpte mig att leta!! Som sagt nu måste det bli många timmar på hojen om det ska blir bra och roligt på Gotland!!

2009-09-14
Då var årets SM-serie avgjord. Det sista racet gick i lördags i Örebro. Uppladdningen var kanske inte den bästa, det hade varit full rulle på husvagnsmässan. Jag fick verkligen fokusera mig för racet. Det gick väl si så där med det. Kvalet gick väl rätt så okej tyckte jag, det blev en 13:onde plats.

Första heatet började med en riktig startkrasch i andra svängen. Där blev man liggande och var klockrent sist iväg. Sen började operation uppkörning. Det gick som tåget och när heatet var slut hamnade jag på en 11:te plats. Helt ok efter den starten.

Inför andra och årets sista heat hade jag 9 poäng ner till 9:onde plats, framåt var inte mycket att göra åt om det inte hände något för dom framför. Jag gjorde en hyfsad start och denna gången höll jag mig på hjulen!! Det blev en 11:te plats även detta heatet och jag behöll min 8:onde plats totalt. Alltså så slutade jag totalt 8:a i årets SM. Ett skutt uppåt från förra året då jag blev 12:a. Det är roligt att känna att man utvecklas och blir snabbare i den ringa ålder man är i!!!

Jag skulle vilja tacka alla som hjälpt mig under året:

Framför allt min kusin Tommy som alltid ställer upp och hjälper,hejar på och servar mig på racen!! Hoppas du vill hänga på nästa år också!!

Min familj som låter mig fara halva Sverige runt och hålla på med det som jag tycker är det roligaste man kan göra med fillingarna på!! Puss puss på er!!

Givetvis mina snälla och hjälpsamma sponsorer som ställer upp år efter år!!

Sen får jag inte glömma mina racekompisar med Ryberg,JE och BorkölsKaj i spetsen, hoppas vi ljuger och drar som jordsvin nästa år också!! Puzzzzz på er också!!!

Nu laddar vi mot GGN, det ska bli roligt att komma ut till skandalernas ö i år igen!!!

Som sagt: TACK ALLA SOM PÅ NÅGOTVIS HJÄLPT MIG UNDER ÅRETS RACINGSÄSONG!!!!

Jag kommer givetvis fortsätta skriva och rapportera här på sidan om tokigheter som händer under "vintersäsongen".  

PS: Ni glömmer väl inte bort avslutningen 21/11!! Skynda att anmäla er: info@pellegasol.se

2009-09-08
Igår var det lilla VM i Eksjö. Jag hade med mig 5 gatåkare på träningen. Det var himla sköj. Efter ett par lugna inledande pass så var det full rulle på grabbarna. Dom hade lätt slagit sig in i mitten av Open klassen. Det blev både långsladdar och en och annan krasch!! JE testade också för första gången asfaltsåkning!! Det såg ut som han inte haft så roligt sen han draggade efter svärmor i fel sjö!! Det gick snabbare och snabbare för varje varv!! Nästa säsong blir det några Open race för honom. Bara han har med sig tillräckligt med bakdäck, JE tyckte det var "fränt" att illnita in svängen så det brann om bakdäcket!!
För egen del gick det riktigt bra, synd att det inte var race igår. Man får behålla den känslan från igår till helgen. På lördag är det sista SM:et i Örebro. Det ska bli riktigt sköj. Idag ska jag kolla in en ny husbil på husvagns mässan, vi får väl se om det går att hitta något som passar!!

2009-08-31
Då var den 5:te SM-deltävlingen avgjord! Vi var i Falkenberg hela helgen. Tur med vädret hade vi, det kom bara en liten skur i pausen. Det var väldigt jämt i våran klass. På tidskvalet skillde det bara 1 sek från 7-16 plats. Jag fick till 13:onde tid, ett fall framåt om man jämför med tävlingarna tidigare i år.

I första heatet fick jag till en riktigt bra start från mitt 4:de led. Det blev en startkrasch i andra sväng men jag lyckades smita förbi på en innerrökare och kom helt plötsligt ut som 5:a. Tyvärr "somnade" jag till dom första varven och trillade ner till 9:a. Den placeringen blev det också i mål.

I andra heatet fick jag till ännu en bra start. Denna gången blev det en storkrasch i 3:dje svängen, jag fick en cykel i sidan men klarade mig på hjulen. Halva heatet hängde jag med bra och hade häng på 7:nde plats. Till slut blev det en 10:onde plats. Totalt denna helgen blev det en 8:onde plats. Helt ok tycker jag. Varv tiderna blev bättre och bättre! Det blev ett litet skutt upp i totalen också så nu ligger jag 7:a.

Nu är det bara finalen kvar i Örebro näst nästa helg. Där är det ett riktigt offroad parti så det passar mig utmärkt! Med mycket tur och gashäng kan det bli en 5:te plats i totalen. Hej och Hå och full gas!!!

2009-08-28
Jaha då var bussen fullpackad igen. Om en timme kommer kusin Tommy och då drar vi mot Falkenberg. Enligt väder prognosen blir det nog tyvärr regn. Det spelar ingen roll egentligen, bara det regnar hela racet. Imorgon blir det träning hela dagen och på söndag blir det allvar. Nu blir det medvind denna helgen hoppas jag, det har varit lite motigt dom två sista racen. Förkylningen börjar äntligen släppa också, det är bara lite hosta kvar. Nu kör vi så det skvätter!!!!

2009-08-25
Då har man hittat ett datum för våran traditionsenliga avslutning. Det blir som vanligt hockey i Kinnarps Arena. Det blir samma motstånd som förra året (om jag minns rätt) Skellefteå AIK. Datumet är 21/11!! Lägg nu detta på minnet. Det är viktigare än SM-finalen i Örebro!! Aktivitet och matställe kommer jag att presentera här inom en snar framtid. Släng gärna iväg ett mejl till mig om ni tänker att delta. Det blir ju en hel del "roddande" med HV-biljetter. Jag/Vi försöker ragga så många som möjligt. Nu har vi något mer en SM-finalen att se fram emot!! Om det går i lås med aktiviteten jag tänkt, kommer det att brännas mycket läder!! Skynda er nu att anmäla er!! info@pellegasol.se  Som sagt 21/11. En heldag.

2009-08-23
Helgen blev som jag befarade. Förkylningen satt i hela helgen. Tidskvalet gick som vanligt kass, det börjar att bli dags att ta tag i det. Första heatet gick hysat till en början men när det återstod 5 varv gjorde sig förkylningen sig påmind. Heatet slutade med en 11:te plats. Andra heatet gick något bättre med tyvärr orkade jag inte hela vägen, jag slutade 8:a. totalt blev det en 8:onde plats. Jag klättrade en placering i totalen och ligger nu 8:a. Nästa race blir i Falkenberg kommande helg. Det är en riktigt rolig och tekninsk bana. Då blir det nya tag och förhoppningsvis ännu ett hopp uppåt i tabellen!! Hå och Hej!!

2009-08-21
Jaha, då kom förkylningen som ett brev på posten. Det är som vanligt när man börjar träna efter sommaren. Typiskt att den skulle komma lagom till SM:et nu i helgen. Som tur är så har jag nog ingen feber. Jag och Mek kusin Tommy och farsan åker upp  till Linköping tidigt imorgon bitti. Ikväll ska vi fira "Lillkebaben" (Stina) hon fyller 4 år på tisdag så det blir kalas ikväll. Enligt väderprognosen ska det bli kanon väder i helgen. Imorgon är det träning för hela slanten och på söndag blir det allvar. Det blir förhoppningsvis lite folk som kommer upp till Linköping och hejar på mig. Vi får väl se hur många som kan/orkar komma. Man taggar alltid till lite extra om någon står och hejar och skriker. Det ska bli riktigt roligt att få "rågasa", det går riktigt fort på helgens bana! Nu får vi hoppas att man får "gashäng" i helgen, nu är det bara uppåt i tabellen som gäller. Jag hör av mig efter helgen!!

2009-08-17
Det är inte utan att man blev lite sugen på att springa när man såg Bolt och gänget igår. Så jag och Ryberg drog ett varv uppe i Hallby ikväll. Det var så man faktiskt längtade efter snö så att man får börja åka skidor. Den här veckan blir det nog mest meckning, kanske att man hinner dra ett pass på crosscykeln. Imorgon bitti blir det iallafall hockey med Nisses. Det kommer nog att kännas i benen efter dagens löparpass!!

2009-08-16
Hmmmm! Nu var det ett tag sedan igen. Jag har hunnit med både kräftfiske och lite träning. Nu till helgen är det dags för 4:de SM:et. Det körs i Linköping. Det går på stora delar av roadracingbanan, så då får Hondan sjunga ut ordentligt. Det är som sagt en snabb och rolig bana. Tyvärr är det lite lite grus för min smak. Hoppas vi slipper regn, det är såååå tråkigt om det blir wetrace. Nu blir det 100 meters finalen på friidrotts VM. Snacka snabba killar!!

2009-08-10
Igår var det dags för ett par varv på endurobanan! Det känns skönt att man kommit igång och köra hoj. Det gick riktigt bra. Det var väl uppladdningen i Göteborg med "Kungen Lundell" och Liseberg torsdag fredag. Tyvärr fick jag inbrott i bilen natten till lördag. Idag har nästan hela dagen gått åt att fixa med försäkringsbolag samt att jag fick byta lås i alla dörrar. Jag mitt goe huvud hade ju mina nycklar kvar i bilen. Ja ja det blir väl att lägga till dom "läropengarna" till högen man redan jobbat ihop.
I morgon blir det premiär på isen i Kinnarps Arena, då börjar träningen med Nisses Hockey Lag (NHL). Det blir väl som Bambi på hal is som vanligt första träningen!! Husbilen sålde jag i helgen så nu får man börja spana efter ett nytt åk! Jag får väl höra med Markus på ADRIA om han har något projekt! Det ska bli roligt att kolla på det. Jag ska se till att uppdatera mitt bild galleri också.

2009-08-04
Puh puh!! Det är precis att man orkar skriva ikväll. Idag var det crossträning på Torsvik. Det var hur roligt som helst! JE manade på och trimmade som vanligt. Till slut blev det både dubbelhopp och "långflyghopp". Hoookansson var med och sladdade också, jädrans vad kul vi hade. JE lovade att ringa "Sigge" på vätterbygdenskran så han kunde krana upp Hookanson ur sängen imorgon bitti. Han får nog ta genvägen över Lövhagen också! När man kom hem hade "Doris" och nyckona gjort hemgjord pizza, slurp så åkte dom resterna ner. Nu blir det nog sporten sen kommer nog John Blund på en bredsladd!! Sov gott!!

2009-08-03
Idag trodde jag att man skulle ha lite träningsverk! Jag var och sladdade ett par varv på Torsviks endurobana. Det märktes att det var ett tag sedan man körde på crosscykeln. Den är nästan i det vassaste laget i skogen. Man får en riktig hästspark emellanåt. Nu är det sista semester veckan sen börjar "slitet" igen. På torsdag drar jag, Hooookansson och ev JE med familjer till Göteborg. Det blir Liseberg på torsdag och "Kungen" (Lundell) på fredag. Det blir en rolig avslutning på semestern. Hoppas bara att det blir bra väder.
 Nu börjar verkligen hårdkörningen inför Ränneslätt och Gotland. Det blir många rundor på enduroslingan. Jag ska försöka sladda en del cross också. Supermoto säsongen är ju inte slut än, det återstår ju tre SM. Suget/Luften gick ju ur en efter Östersund men det kommer kanske tillbaka nu när man börjar dra på crosshojen. Jag har iallafall anmält mig till Linköping sen får vi se!

2009-07-28
Det blev precis som man befarat! Nu sitter familjen Hoookansson och familjen Gasol på öland själva. Det blev som de tio små negerpojkarna! Just nu kommer det en regnskur, så där kul när man tänkt att bada i fyra dagar! Jag och Hookansson tog en lång morgonpromenad, det var hur skönt som helst! Det får väl bli cykling för hela slanten med ungarna idag. Imorgon har Pohlman iallafall lovat sol. Då blir det stranden hela dagen och diesel och cocos olja! Nej he nu får det bli cykling innan vi flyter bort!! Vi hörs!!

2009-07-21
Hoppsan! Nu vart det dåligt med uppdateringar. Jag kan säga att det varit rätt så avslaget efter Ö-sund. Det vart ju lite Kalle Anka race däruppe!!
Idag blev det iallafall en löparrunda, det var hur skönt som helst. På jobbet är det fortfarande 200, riktigt roligt. Nu är det det som gäller till 100%. Men det  börjar faktiskt att suga i "sladda" tarmen! Man får väl damma av crosscykeln och vingla runt. Den är ju knappt inkörd! Det ska bli roligt att börja träna inför Ränneslätt och GGN. Det är alltid lika skönt att få dra ett par riktiga mördarpass inför höstens race. På fredag blir det semester igen. Förhoppningsvis drar hela gänget från midsommar iväg till öland för att slappa! Fröken Edberg med familj ska visst med denna gången. Ja ja det hinner ju ändras KVACK KVACK KVACK!! Hur var det nu?? Sitter du ner och kissar JE?? Henke "Byx" dricker ju cider och sitter ner när han kissar!! HEJ PÅ DEJ!!


2009-07-15
Imorgon blir det lillsemester! Doris, Syrran och barnen har redan åkt!! Nu blir det fiske för hela slanten. Jag, Maya och farsan lär nog dra en och annan abborre!! Fiske är det som gäller, iallafall enligt Eksjö Calle. Nu byter vi bort allt mot fiskegrejer. Det är knappt att man lugnat ner sig efter helgen! Ähhh vad sjutton vem bryr sig egentligen. Det ska bli så himla skoj att få sticka ut och fiska, särskilt med farsan som börjar bli lite risig. Men direkt när man börjar snacka Tättö och fiske lyser han upp!! Jag är rädd för att det blir en viss tävling på Tättö också!! 
Så vad fn är en 9:onde plats i SM och en tjyvstart i Österund, ungefär lika stort som en fis i rymden!! Mek Kusin Tommy och fru Lisbet hänger på också så det lär bli hur bra/roligt som helst!!  Ännu lite mentalträning!! Trots allt så känner man en viss recanchlusta inför Linköping!! Då j-vlar ska det bli åka av!! Tjohooooo!

2009-07-14
Då var tredje SM-deltävlingen avklarad. Det blev inte direkt som jag hade hoppats på. Det var ett riktigt skitväder hela helgen. När vi tidskvalade på lördagen var det faktiskt torrt, men det var rätt halt.
När vi skulle köra ut till start i första heatet öppnade sig himlen. Det var bara 5-6 stycken som hann att få på regndäck, vi andra fick köra på slicks. Det var som Bambi på hal is!! Jag blev tilldömd tjuvstart och blev nedplacerad 5 placeringar. Alla i första ledet tjuvade också men dom fick ingen bestraffning. Det är visst skillnad på folk och folk. Det blev en blygsam 15:onde plats efter nedflyttningen.
Andra heatet började lite bättre, jag låg med i en klunga runt placering 6-10. Men efter ett par varv blev jag lite för ivrig och snurrade runt. Jag slutade 12:a i heatet. Efter denna deltävling ligger jag nu på 9:onde plats. Jag tappade många poäng denna "skithelgen". Nästa race blir i Linköping 22-23 augusti.
Det får väl bli att sladda lite cross med JE och Co.
Jag funderar på att sälja min husbil, så vet ni någon som är intresserad är det bara att höra av sig!!
Som sagt det är skillnad på "folk och folk". Ha det: Pelle Tjuvstartarn.

2009-07-. 08
Imorgon bär det av till Ö-sund. Hoppas bara att det inte blir lika kaotiskt på jobbet när Claes ska vara själv på fredag som det varit idag. Snacka full rulle. Det är ju himla roligt. Ryberg får hjälpa mig att lasta imorgon så får vi mecka när vi kommer upp. Jag har ju race först på söndag! Det ska bli roligt och spännade att prova gaffeln när "Balja" fixat till det där lilla sista extra!! Vi får se hur det går på träningen på fredag. Tyvärr verkar det som vi inte blir så många i varje klass. Det är väl avståndet som skrämmer. Man har väl inte blivit tillräckligt gammal för att bli rädd för sådant!! Får jag fatt i en dator rapporterar jag uppifrån!! Ha det gott i sommarsolen!!

2009-07-07
"Han tog av sig sin kavaj, sparka av sig......." Äntligen har sommaren kommit och vi får dra igång som ett brandlarm och sjunga Lasse!! Denna veckan är man gräsänkling, tjejerna är på landet. Skönt att kunna ta det lugnt hem från jobbet och bara chilla när man kommer hem.
Snart bär det iväg till Östersund för den tredje SM deltävlingen. Det ska blir roligt och spännade med race igen. Det är ju faktiskt så att man inte har så många poäng upp till medalj!! Hoppas det blir bra väder så vi slipper "blötrace"! Jag och Ryberg drar till Orsa torsdag kväll och sover över på stadshotellet där. Sen rullar vi lugnt uppåt för att träna fredag kväll. Nej nu är det bäst att ta i i allsången!!! Hörs snart igen.

2009-07-03
Äntligen har min dator "guru" Peter på Bluerange fixat en ny dator till mig!! Det går väl inte bara skylla på datorn, jag har haft semester i snart 3 veckor. Det har hänt en hel del grjer dom senaste veckorna. Om jag skulle skriva om allt det skulle det nog bli en något läsning "bäst före" förbi.
Jag, "BorkölsKaj" och Ryberg var och tränade i Borås i onsdags. Det var en riktigt rolig gokart bana. Det blev ett varv till med gaffeln till Balja, då det "Chattrade" för mycket. Han fixar nog det lagom till Östersunds SM:et nästa helg. OJ OJ OJ vad snabb man kommer vara då. Imorgon blir det lite sommarparty hos Mek Kusin Tommy i Axamo. Fiske, bad, femkamp och grillning!! En slags mentalträning, kanske att det blir en runda på löparspåret också.
Nu när jag fått ny dator ska det bli bättre med uppdateringar :):) Peter filar på en ny design på sidan också!!

2009-06-12
Pang så var det helg igen. Denna helgen blir det en riktig familjehelg. Mor o far, syrrans och våran familj drar till Helsingborg. Jag lyckades sälja in ett stopp hos Fredde på Nilssons, inte helt lätt!! Nu går det ju blixtsnabbt till midsommar. Jag, Hoookansson, HenkeByx och "Lasse Berghagen" med familjer drar till dalarna för att fira midsommar. JE fick inte följa med för mamma så han blir väl hemma i Lekeryd och fiskar brax!! Det ska bli skönt att åka iväg en sväng. Ha min semester börjar nu också. Det är nog inte läge att försöka sälja in att man ska ha med sig motorcykeln till dalarna!!

2009-06-08 

Då var andra deltävlingen i SM avklarad! Den avgjordes i Östhammar utanför Uppsala. Lördagen började med träning på kvällen. Banan i Östhammar är riktigt rolig med ett långt och fint grusparti. Träningen gick si så där, man hade gått och ”såsat” hela dagen, men det var skönt att få känna på banan. Cykeln går perfekt så det är bara chauffören som får ”kamma till luggen”!!

 

Söndagen avlöpte med träning och sedan tidskval. I min vanliga ordning fick jag till en kass tid på kvalet. Det blev ”bara” 17:onde tid. Det straffade sig när det blev race. Jag kom ut bland dom sista i första heatet men jobbade mig uppåt och slutade 11:a. Andra heatet var jag en hårsmån ifrån att bli indragen i en startvurpa. Iväg som sista man och sen var det jakt igen!! Jag tog mig upp till en 12:te plats. Första heatet var jag nöjd med medan det andra blev som det blev. Jag slutade på en total 10:onde plats och klättrade upp till en 6:te plats totalt i SM efter 2 körda tävlingar. Totalen får man vara nöjd med, det är bara 8 poäng upp till 4:de plats!! 

2009-06-04
Nu drar det ihop sig!! Imorgon drar jag, kusin Tommy och Eksjö Calle till Östhammar. Det blir andra deltävlingen i SM där på söndag. På lördag är det en friträning som man inte vill missa. Det verkar tyvärr som det blir regn hela helgen. Lite tråkigt, men det brukar gå bra för mig när det är blött. Jag känner mig verkligen taggad inför helgen. Hoppas flytet från Eksjö håller i sig, kanske att man kan ännu lite mer!! Det går en stadionenduro på lördag i Östhammar, jag var lite sugen på att dra där också jag har ju med mig crossen som resrvhoj. Min fru avrådde mig att köra, hon tyckte jag skulle lägga krutet på söndagen. Givetvis fick hon ju medhåll av "fröken Edberg" också. Ja ja dom har väl kanske rätt i att det är bättre att ladda som fn inför söndagen!!

2009-06-01
Hela helgen har jag varit i Stockholm. Det har varit besök hos både släkt och vänner. I lördags blev det en cykeltur! Det var längesedan man "hjulade". Det är faktiskt inte det smidigaste, men himla roligt. Det blev 2 varv på 7,5 km löparspåret ute på Värmdö. Jag kan säga att kändes på söndagen att man "gnott" runt på en sadel!!
Imorgon blir det en sväng med motarden. Antingen blir det hos Calle i Eksjö eller på gokart banan i Borås. Nu till helgen är det dags för det andra SM:et. Det ska roligt och spännande!! Hoppas att det blir fint väder.


Cykeltur på Värmdö!!

2009-05-26
Nu har det varit dåligt med uppdatering igen. Det händer mycket nu!! I helgen var jag och byggde om min gaffel hos Balja, det blev efter mycket fixande perfekt. Jag  var och testade grejerna hos Calle i söndags och det var till belåtenhet. Skönt att ha en sån bra "chassimek" som Balja!! Efter jag tränat var jag och kollade på cross SM i Eksjö. JE blev 10/6 och det var godkänt. Det var mycket folk och tittade och man kände igen många. Jag fick syn på "mitt" nummer #67, det var lite roligt att det var en gammal crosskompis som hade samma nummer. Det var Håkan Wik från Stenungsund!!

Idag har jag och bröderna Edberg varit i Falköping och tränat cross. Det märks att man inte kört cross på ett tag, vilken "chicken" man blivit!! Men det är nog som JE sa: Har man bara kört 1 tim cross det senaste året blir det inte bättre!! Men det gick faktiskt bättre och bättre. På slutet fixade jag ialla fall några trapphopp och platåhopp. Det var bra träning inför Östhammar!! Till helgen blir det nog inget kört, vi ska åka upp till Stockholm och träffa släkt och kompisar!! Nu ska jag försöka att bli bättre med att uppdatera.

2009-05-18
Idag fick man en liten utflyckt till vågstationen i Krängsberg söder om Jönköping. Där stod bröderna Stambeck och hade lite för mycket last i bussen. John hade varit och kört Tyskamästerskapet. Ni kan ju kolla vad glad John är på bilden. Klart att han är glad, lillebror körde ju!!
På onsdag blir det förhoppningsvis race hos Calle i Eksjö.

2009-05-12
Ännu en dag i vårens tecken! Det är ju så himla gött när sommaren närmar sig med racerfart! Idag var jag och Micke-Xhibit och sladdade på endurobanan. Det var första gången på den nya biken. Det var lite ovant att köra i skogen. Det har ju varit mest asfalts körning. Himla sköj var det iallafall. Med lite justeringar på både piloten och cykeln, ska man nog snart vara i gammal god form. Det är riktigt härligt att få köra ett riktigt svettpass. Micke han sladdade runt riktigt bra, det var ju bara andra gången han körde på endurobanan. Vi fick ihop nästan 1 timmes effektiv körning.
Nu är det bara 3 veckor till nästa supermoto SM. Jag längtar redan. Det blir ju mycket grus, så det är väl bäst att ligga i ordentligt med cross och enduroträningen!!

2009-05-08
Hmmmm, nu var det ett tag sen jag skrev något. Jag kollade in statistiken efter helgens race och det var många som varit inne och kollat på sidan!! Det är ju roligt som sjutton det. Det är väl bäst att man försöker skriva ett par rader om vad som händer. Just nu sitter jag och kollar hockey VM. Precis nu blev det 3-0 till Kanada. Lika surt som när HV spelade SM final.
Igår var det meningen att jag skulle tagit "oskulden" på min crosscykel!! Det blev tyvärr inget med det. Men nästa vecka ska det bli åka av!! Imorgon ska familjen på den roligaste fest man kan få komma på. Vi ska på brölopp!! Det är en av mina hyresgäster, Gydevik som ska gifta sig i Järsnäs kyrka. Det ska bli fantastiskt roligt!!
Nu "zappade" jag över till talang på tv 4. Det vore något för mig det!! Undra bara vad jag ska ställa upp med!!?? Förresten det spelar ingen roll, jag gå vidare med vad som. Sa den ödmjuke!!!!

2009-05-03
Då var första SM:et avklarat! I fredags var det träning och tidskval som gällde. Det gick bättre och bättre ju längre dagen led. Efter några justeringar så avslutades dagen med en 12:te plats i kvalet. Helt ok för en annan som inte är någon direkt "tidskvalstyp". På kvällen grillade vi och hade det trevligt. Hoookansson och Borkölskaj hade med sig sina familjer, så det var full rulle på ungar och "kärringar".

Lördagen var stora racedagen. På morgonen började vi med warm up. Man får helt enkelt värma upp, både sig själv och biken. Första starten fick jag till riktigt bra! Varvade som 8:a, trillade tyvärr ner 2 placeringar och slutade 10:a. Helt ok för att vara första heatet på årets säsong. Andra heatet fick jag till en lika bra start, varvade nu som 10:a. Körde upp mig till 8:a och hade bra häng på 7:an och 6:an. Riktigt roligt att känna att man hänger med där framme. Totalt ligger jag på en delad 7:nde plats och bara 5 poäng upp till 5:te plats!! Nästa race blir i Östhammar, då blir det mycket gruskörning och det gillar vi!! Då får man ta fram sina gamla cross och endurotakter. Nu blir det crossträning i veckan, oj vad roligt det ska bli. Ny cykel gör ju det inte mindre roligt!!!

2009-04-27
Poooof! Så var den helgen förbi! I lördags var det heldag hemma i trädgården! Det måste vara många vuxenpoäng på det. Maya och Stina gjorde debut på 50 cc Hondan. Det gick så där, dom kan ju inte cykla ännu. Men dom tyckte det var roligt så dom ville köra fler gånger. Maya kraschade ordentligt tre gånger, något lik pappa kanske! Sista kraschen blev det ett hål i gräsmattan efter hennes tumme!!
På kvällen var Tomas(Lasse Berghagen) och Jessica med familj hemma och grillade. Oj vilket vårväder det var.
Igår var det träning i Eksjö igen. Det var många storfräsare där och drog + den gamle supermoto räven Eidehage. Han saknade det sociala i depån som han uttryckte det. Han hade dammat av sin gamla Kawa 500. Takterna satt fortfarande kvar, dock gick det inte riktigt lika fort som förr. Vi försökte trimma på honom att ställa upp till helgen i Eksjö. Vem vet det kanske står en 2-takts rykande 500:a på start på fredag! För min egen del tycker jag att det går bättre och bättre. JE hjälpte mig att byta fjädrar i gaffeln innan jag drog till Eksjö. Det blev mycket bättre men Balja får ge gaffeln en sista smörjelse innan helgen. JE var visst duktig och körde 70/20 på kvällen. Grattis!!
Nu går det fort till racet på fredag/lördag. Det ska bli riktigt roligt att komma igång och tävla. Imorgon åker jag ner till Werner och hämtar en 09:a till. X-hibit Micke köpte 08:an! Det ska bli roligt att få igång honom att köra hoj också!!

Mayas debut på två hjul!!

2009-04-23
Som sagt det är mycket nu!! Jag säger det igen, vilken tur att Håkan kom tillbaka till jobbet!! Annars hade det nog inte varit läge att fixa och trixa som man gjort sista veckorna. Claes och Lasse är ju säkra som Hallanstalten, men nu har det varit 200 på jobbet, så man hade nog fått ta i en hel del om vi inte hade varit "fulltaliga". Det är riktigt roligt att det är full rulle, det är ju KRIS!! Inte hos oss iallafall. Imorgon blir det en sväng till  en återförsäljare i Tingsryd. Jag ska vara där hela dagen och demonstrera myggjagare och våra övriga gasolprodukter. Om jag hinner med vinglar jag förbi Werner på Nilssons i Skånes Fagerhult. Min kontorsmtrl sponsor är lite svårflirtad ang min 08:a. Vi får väl se om man kan övertyga honom imorgon!! Jag hade ju tänkt att ta med mig en ny 09:a från Werner imorgon!!
På söndag blir hårdkörning hos Calle i Eksjö. Det skulle visst komma fin främmat både från Finland och huvudstaden. Hoppas mina fjädrar till gaffeln har kommit, så man kan testa det sista inför nästa helg!
Peter på Bluerange var på jobbet och hämtade mtrl till nya designen på hemsidan. Jag väntar med spänning på vad som komma skall. Han hittar säkert på något roligt!! Han skvallrade om att ni som följer min blogg ska kunna kommentera allt jag hittar på här på sidan. Det ska bli riktigt roligt och läsa era små inlägg. Heja heja heja, skynda på nu Peter!!!!

Det är klart att sitter min WEB-sponsor så här varje kväll blir det inte mycket till ny hemsida!! Skåååål!!

2009-04-21
Idag har det hänt mycket saker! På fm var jag och X-hibit Micke ute och körde på Torsviks endurobana. Det gick riktigt bra. Men jag vet en kille som kommer att ha träningsverk imorgon!! Vi får väl se om han fick blodad tand och slår till på 08:an!? Det blev lunch med farsan och Barnängen Mats på China Pallace. Det är dit vi går till 90%. Det är ju alltid gott med China mat!!
Nu i em/kväll blev det ett besök hos JE i Nässjö. Han hjälpte mig att fixa till biken. Det var nära att jag "slätade" av honom!! Jonas hittade nämligen en liten bit av impavimpan som gått av nere i motorn!! Det blev en lite längre "operation" en vad vi planerat. Men som vanligt var det inga dimmor. Jonas hjälpte mig med meckandet och Malin fixade käk till ungarna och underhöll dom! Skönt att man har sådana sköna och snälla vänner! Tack för hjälpen team Edberg/Johansson. Hoppas bara att det snart bara blir team Edberg! Men JE vågar väl inte fria, han vet ju vad som väntar vid en eventuell svensexa. OJ OJ OJ. Henke Byx vinglade förbi och ljög en stund också. Det var hemskt vad ofta vi träffas nu för tiden!!
Jag fick på en ny fjäder på bakdämparen idag också. Jag hoppas att jag hinner få nya fjädrar till gaffeln, så man kan test det sista inför SM:et 1-2 maj. Det ska bli spännande och se om man inte kan få ännu lite mer fart!

Mina nerver vilka supermeckar!! JE och Henkebyx.

2009-04-20
Ännu en härlig helg i vårens tecken! I lördags var det en hel dag i Eksjö. Det var många som var där och drog. Det gick riktigt bra. Tyvärr krånglade cykeln lite, men det fixar vi till i veckan. På kvällen följde Borkölskaj med familj hem till oss för lite taktiksnack inför säsongen. Det var riktigt trevligt!! Den gamle vresige hade ont överallt så jag föreslog slakt för honom!
Igår var jag och tjejerna och kollade på när kusin Becka spelade fotboll. Oj vad duktiga dom hade blivit jämfört med förra året. Dom vann en match, förlorade en match och spelade oavgjort en match. Det var många gamla kändisar man sprang på i idrottshuset, riktig roligt. Imorgon ska jag lura med mig min kontorsmaterial sponsor Micke på X-hibit ut och köra enduro. Det ska bli roligt att sätta honom på prov. Det blir väl en runda på Torsviks endurobana om den är öppen!

2009-04-17
Hoppsan hoppsan! Nu var det länge sedan jag skrev något. Det har varit full rulle på allting. HV lyckades ju tyvärr missa SM-guldet. Det var ju inget snack, Färjestad var bättre. Det blir nog bra tills nästa år när det kommer in lite nygamla gubbar igen.
Äntligen har man hunnit med att köra mc. Hondan går som en dröm!! "Balja" har fått till grejerna riktigt bra! I tisdags var vi nog 8-9 gubbar och tränade i Eksjö. Det var riktigt roligt. JE och Henke byx var och kollade. Det är väl det enda sättet att hinnas träffas, man får åka och kolla när någon tränar. Dom var på ett strålande humör! Hoookansson var också och drog, så hela den gamla ligan var på plats. Det är ju lite si och så med att träffas numera med familj och kärring! Min nya supporter Oskar E var med också. Han var väldigt hjälpsam med att meka med storsläggan!! Något lik pappa!! Heja Brynäs!!

Fösrsta testet med den nya biken!! Nya kläder också!!

2009-04-07
Sjutton vet om det inte är lika nervöst att kolla på HV som att tävla själv! Grabbarna verka vara riktigt taggade. Den gamle Pelle G dominerar, han är ju två år äldre än vad jag är så man har framtiden för sig. Idag har jag varit med biken hos Hoookansson för preppning av bromsen. "Storfräsaren" Ek hoppade på biken direkt och började fixa. Det blir nog bra med det. Fjädrarna till stötdämperiet kom inte idag heller. Nu börjar det osa lite grann. JE har lovat att hjälpa mig med det sista. Nu har man riktig abstinens på att köra. Axeln känns bättre och bättre, men det blir nog lite plågsamt att kränga på sig skinnstället. Dom nya ställen kommer express med Reine Erlandsson från Nilssons imorgon. Tur att man kan ha Huskvarnaborna till något!! Usch som Stina säger!!Hoookansson och Ek skrynklar sina små hjärnor!! Sponsred by MSM.

2009-04-06
Hoppsan vad tiden går fort! Det är verkligen mycké nu. I lördags var det hockey match i Kinnarps arena. Det var några kompisar till gubbarna jag spelar med på tisdag morgonen. Det höll på att sluta riktigt illa. Jag skulle "valla" förbi en back men han tog ett steg upp, så både jag, domaren och Helsingborgspelaren krockade. Vi kör utan tacklingar så man var ju inte riktigt med på den smällen. Hade vi kört med tacklingar hade nog inte smällen tagit så illa. Det kändes som axeln var ute och vände ur sitt läge. Självklart forsattte man matchen och det har man fått sota för i två dagar! Det börjar bli bättre och bättre. Vi lyckades vinna med 4-2 och jag fick styra in 3-1 pucken. Hur läckert som helst :):):).
Idag har jag varit och hämtat min cykel hos Balja. Tyvärr hade inte fjädrarna till stötdämperiet kommit. Förhoppningsvis kommer dom imorgon. På fredag är det nämligen meningen att man ska göra motardpremiären för i år. Det blir hos Calle i Eksjö. Tack "Balja" för hjälpen och den fantastiskt goda middagen;)  Se till att Linda är hemma nästa gång så det blir lite ordning!!!
Imorgon ska vi "sätta tänderna" i NCC-Puttes nya lyxvagn. Jag lägger ut några bilder om någon är sugen på att få lite tips om ni ska köpa vagn eller bygga husbil!! Hej på dej!!


"Balja" lycklig över att få skruva på en riktig cykel!!

2009-04-01
Idag fick man passa sig för att bli lurad! Man får väl inte reda på om man blev lurad förrän imorgon. Färjestad ska ialla fall bli lurade på första vinsten i SM-finalen i hockey ikväll!! Kaffepojkarna ska få en riktig lektion ikväll.
Jag läste att förbundskapten Lagerbäck tyckte att försäsongsträning är överskattad. Oj oj vad många "lata" crossåkare blir glada!! Tur att man inte slitit ut sina nya löparskor då!! Fast undra vad dom där 50 milen på skidor inför vasaloppet var för något. Nedan ser ni min nya fystränare, hon sparkade ut mig på en löparrunda idag. Det var ju ett helt underbart väder. Nu är verkligen våren här. Nu är det bara mc-åkningen som fattas. Till påsk måste grejerna vara iordning så man kan köra ett par riktiga pass hos Calle i Eksjö!

 

2009-03-31
Vilket stim!!! Nu är det många bollar i luften. Det var skönt att bara få strosa runt i Köpenhamn i helgen. Vi gjorde egentligen ingenting. Vi kollade givetvis på hockeyn, snacka om att rensa fisk!! Nu blir det nog så att guldet blir kvar i Jönköping.
Det har varit mycket stim och stoj för att få fram godbitar till den nya biken. Tobbe på CC-products fixar med hjul, slirkopllingar mm. "Balja" fixar med stötdämperiet, Fredde på Nilssons  får diverse uppdrag från mig hela tiden, JE testar grejer hela tiden och delar med sig av resultaten. Man kanske har en del riktiga kompisar ändå! Tack alla ni för att ni hjälper mig att få till allt nu när det snart blir skarpt läge. Jag hann faktiskt med att testa skinnställ hos Werner i fredags. Dom verkade vara riktigt fina!! Det blir ett vitt/svart och ett rött/vitt/svart. Idag beställde jag hjälmar, stövlar och crosskläder mm av Lasse på Sinisalo. Nu blir man ett riktigt modelejon i år igen!!
Håkan som nästan har jobbat hos mig i 10 år kom tillbaka i måndags. Oj oj oj vad skönt!! Han var ute på ett litet vänsterprassel på Skanska ett halvår. Nu vågar man väl börja dra ordentligt igen när man vet att Claes och Lasse får en till att dela upp arbetet på. Då borde jag väl kunna börja jobba halvtid igen! För det var väl det jag gjorde innan Håkan drog till Skanska eller????? Hå o hej imorgon blir det 1-0 i SM-finalen!!

 

2009-03-26
Alla rensar fisk i Göteborg! Alla rensar fisk i Göteborg!! Oj oj oj nu är det nära till final. Tyvärr blev min polare Petrasek skadad. På lördag blir det nog vinst igen. Imorgon åker jag, Doris, BarnängenMats och Carene till Köpenhamn. Det ska bli skönt att åka dit och "chilla". De små får åka med mormor och morfar till landet. Vi stannar till hos Fredde Werner på Nilssons Motor och provar nya skinnställ. Hur lätt var det att sälja in det hos Doris!! Balja tog med sig den nya biken i går och han lovade att lägga hela sin själ på den så att det blir en riktig värsting!! Patrik och Frank på Honda var förbi på jobbet idag,  dom kunde intyga att det redan som standard är en riktig värsting!! Det ska bli kul som sjutton att få testa grejerna när det blir färdigt i Skara!! Nej nu är det bäst att packa väskan inför morgondagen!!

2009-03-22
Igår tog jag "oskulden" på mina nya asics-löparskor. Jag köpte dom i höstas och då skulle det bli springa av! Men man har ju kunnat åka skidor ända sedan december! Det är ju mycket roligare att åka skidor. Det kändes att det var ett tag sedan man sprang. Det var ju ett kanonväder att springa i, skönt att komma igång och träna igen. På kvällen blev det grillning hos min kontorsvaror sponsor Micke och Petra på X-Hibit. Det var väldigt trevligt och våren infann sig när grillen kom igång!!

Imorgon blir det utflyckt till ALDE i Kristianstad. Jag och farsan åker ner dit och ska göra lite "dåliga" affärer! På vägen hem svänger vi in till Fredde Werner på Nilssons Motor och hämtar en ny 09:a. Har jag riktig tur kanske man kan ta oskulden på den på torsdag kanske!!???

2009-03-18
Det har varit mycket att "rodda" med efter mässan. Full rulle med andra ord. Jag går och väntar på den "röde", den skulle ju kommit i fredags. JE pratade om att dom kom till Gbg först i måndags. Då kanske det dyker upp en imorgon! "Balja" står beredd i Skara för att lägga ner sin själ i stötdämperiet, CC Tobbe fixar med hjul och JE blir nerringd om olika frågor ang avgasrör, styrkronor mm. Man börjar bli lite små stressad för det går ju blixtsnabbt till säsongen drar igång. Jag får försöka få till ett par crosspass med Jonas framåt så rostigheten släpper. Det känns nästan som om man blir mer nervös nu än förr. Man vill ju ha ordning på allt när det drar ihop sig!! "Sinisalo Lasse" var på besök idag, då kom man på att det nog är dags att beställa lite kläder också!!

2009-03-15
Nu ni ska jag släppa bomben om vem som blir min paraplyflicka! Det blir faktiskt en pojk!! Om man har en brud kommer det ju bara en massa "muschar" och kollar! Med grabben nedanför lovar jag att det kommer att komma en hel drös med brudar vid mig på gridden!! Idag tog mässan slut och det har varit en kanon bra mässa!! Mycket roligt folk har man träffat och som sagt nu har man både ny mek och paraplygrabb!!!

2009-03-14
Mina nerver!! Vilken hockeymatch. Nu j-vlar är Timrå i brygga. Turen måste ju vända någon gång och idag gjorde det för HV. Nu får Timrå äta många meter taggtråd om dom ska ha en chans på måndag.
Denna helgen är vi med på bomässan uppe på Elmia. Det är mycket roligt folk man träffar på mässor. Igår var "barfota Ernst" i våran monter och snackade gasolspis. Han hade visst 40 lopper för att stå och snacka med hormonstinna kärringar en dag, hyfsat betalt!! Idag träffade jag den gamle HV-spelaren Johan Hult, han trodde faktiskt på HV idag (vad annars). Här nedanför presenterar jag min nye mek inför 2009!! Lugn "kusin Tommy" du är ju förste mek!! Min kompis här nere har ju fullt upp med att snacka!! Förresten lägger jag in en bild på min "kärra" som jag kommer att åka i till tävlingarna! Tommy och Willy får ta husbil och cyklar till racen!! Imorgon kommer nog bilder på min "paraplyflicka".


2009-03-10
Idag var det dags för hockey igen. Det var första träningspasset sedan vasaloppet. Det kändes helt ok. Nu är man faktiskt sugen på att börja träna hårt igen! 
På fredag kommer det förhoppningsvis hem ett rött "monster". Då blir det bara att börja bygga. Det ska bli spännande med en helt ny bike. Det är inte mycket som är sig likt från förra året. Det blir verkligen mycket trix och fix framåt. Det gäller ju att få iordning med alla inställningar mm. Det verkar som att alla mina snälla och trevliga sponsorer åker med ett år till!! Man har väl inte bara varit snäll vid jul!! Hoppas nu att vintern ger sig så man kan kränga av dubbdäcken och "dra" på riktigt!!! 

2009-03-05
Då var det dags för slutspel i ishockey igen! Det ska bli spännande att följa. Just nu ser det väl si så därut. Men det är ju som sagt var 7 matcher att spela om.
Det var tur att man inte ska göra klassikern i år heller. Nu har dom visst ändrat i tävlingskalendern så det krockar som vanligt! Idag fyller min stora prinsessa 5 år, så vi var hos Mackan på Ester och käkade födelsedags lunch. Den gode Mackan fixade som vanligt till det för barnen. Både Maya och Stina fick var sin formel 1 desert!! Han vet precis vad de små vill ha! Nu blir det väl lunch hos "Mackan" minst en gång i veckan!!!
JE har skickat lite intressenter på min bike, men det verkar rätt svalt. Hoppas att man blir av med den snart så man kan plocka ut en ny! Nu börjar man bli riktigt sugen på att dra en sväng. Det verkar inte bli någon utlandstripp i år. Vi får väl dra ner till skåneland!!
Det verkar som att det första SM:et kommer att gå av stapeln i Eksjö. Det blir ju nästa som hemmaplan!! Hoppas många från hemtrakterna kommer dit och hejar!! Jag kommer tillbaka med exakt datum!! Nej nu börjar tredje perioden så det är väl bäst att hänga med!!

2009-03-03
Då fick man äntligen tag i en dator igen! Här kommer en liten rapport om vasaloppet:

 Fredag morgon avgick bussen från konserthuset. Det var en buss full med alla möjliga slag av människor. Det var poliser, läkare, direktörer, vanliga knegare och framförallt de härliga seniorerna. På bussresan upp var det frågesport, som rookie visade man var skåpet skulle stå och vann första tävlingen. Efter den tävlingen blev det inte många mer pallplatser på den resan. Det blev fika i Mariestad och senare lunch i Filipstad! Nästa anhalt var Mora för avhämtning av nummerlapp. Därefter var det inkvartering i Evertsbergs bygdegård. De gamle gick på styrdans på bygdegården på kvällen, jag själv la huvudet på kudden rätt tidigt.

Lördagen gick åt att valla och testa. "Villervallan" Holmér var nog den som lyckades bäst med vallningen märkte vi efter söndagens lopp! Men det är klart lägger man 12 timmar i vallaboden emellan 8-20 måste det ju ge resultat!! Grattis Niklas!! Hoppas det nu blir en egen hemsida: www.niklasvallartips.com

Söndagen var det uppstigning kl 03:30. Det var en och annan som var så där lagom stirrig. Väl i Sälen var det dom vanliga ritualerna med väskinlämning, utläggning av skidor och toalett besök. 08:00 gick äntligen starten!! Väderförhållanderna var helt ok. Det var kanon fina spår men ack så sträva och tröga. Efter 2 mil blev det riktigt trögt, men det höll inte i sig så länge. Nästa svacka kom när det var 2 mil kvar. Sista milen är riktigt jobbig mentalt. Då vill man bara hem!! Väl i mål blev det en  5859:onde plats efter 7 tim och 28 min. Det var ju i alla fall över en halv timme bättre än förra året. När vi kom tillbaka till Evertsberg blev det middag och en pilsner. Den natten sov man bäst på hela helgen.

Måndagen var det hemfärd med stopp i Mora för diplomhämtning och fika. Den godaste kebabpizzan på länge sopade man i sig i Filipstad. 18:00 var vi hemma vid konserthuset igen. Kroppen kändes kanon!! Det var väl superladdningen innan som gjorde susen. Dom brukar ju säga att om man är riktigt vältränad återhämtar man sig fort. Ha ha ha ha. Tack alla för en rolig och trevlig resa!! Det blir säkert repris nästa år. Man får väl se om man får med sig några kycklingar!! Inom kort kommer det upp bilder också.

2009-02-26
Då var det färdigpackat för morgondagen. Kalle på Pölder har levererat nypreppade skidor och diverse tips inför söndagen. Nu blir det bara att "chilla" fram till söndag. "Barnängen" skjutsar mig till konserthuset imorgon bitti. Det är väl bäst att ringa och väcka den förvirrade imorgon. Jag hoppas att ni följer mig på vasaloppet.se och ser hur det går för mig. Det känns riktigt bra faktiskt, men det hinner ju ändra sig. Jag har startnr: 7252. Jag hoppas att jag kommer åt en dator däruppe och kan rapportera.

2009-02-25
Oj oj, nu går det fort till vi ska åka till Vasalopppet. Igår tömde jag kroppen för att göra en kolhydrat laddning. Det blev 1 tim hockey med Nisses först och efter det blev det 1 tim skidåkning i Hallby. Nu får man vräka i sig ordentligt med föda!! Tur att det numera finns kolhydrater i form av dryck. Jag själv dricker Fairings produkter och det funkar super!! Jag får väl plocka fram "receptet" jag fick av Lasse på Fairing inför förra årets lopp. Det gick ju bra sist!! Fredag morgon stiger man på bussen uppe vid konserthuset. Det är visst som värsta pensionärs resan!! Bara att hänga på de rutinerade så går det som en dans. Det blir jag, Pelle Sandahl och Ek som åker med. Synd att fröknarna JE, Balja och BorkölsKaj ballade ur. Vi får väl se om dom har lust till nästa år = vad deras tanter tycker!! Kvack kvack kvack!!!Se hela bilden

 

 

 

2009-02-20
Då var det fredag igen!! Idag har jag varit ledig halva dagen. Jag och tjejerna har varit i stadsparken och kollat in djuren och lattjat i lekparken. I morse var det hockey bockey med NCC, vi var bara 4 st men det var roligt ändå. På söndag ska tjejerna åka lilla vasaloppet i Hallby. Man får väl spana in dom och få lite tips inför nästa helg!! Tävlingen i Nässjö genererade inte till något bättre startled. Men det var skönt att få den där genomköraren!! På tisdag blir det sista passet på skidor innan loppet. Då blir det en ordentlig kolhydratladdning!! Idag var en kille från byn och köpte lite motardprylar av mig. Dom är visst ett gäng som sladdar en del. Hoppas man kan lura med dom till Eksjö till våren. Det vore himla skoj om det kunde bli ett uppsving på motardfronten i byn!! Det börja bli dags att beställa en bike också, även om det inte riktigt är motardväder ute!!

2009-02-15
Idag var det tävling i Nässjö! Man hade fantastiskt bra coaching av Je och Byxa! Så dålig uppbackning kunde man inte skylla på!! JE och Oskar fixade dricka och hejarop på fm och Henke Byx andra halvan av loppet. Tack för det pöjkar!!! Loppet var 4,2 mil så man fick bekänna färg. Dom hade fixat till kanon spår och solen sken!! Nu blir det inga mer tävlingar innan Vasaloppet. Kanske kanske kom man upp något led på tiden idag, men jag tvivlar!

2009-02-12
Igår var det dags igen för lite skidåkning! Det blev som vanligt uppe hos Rybergs skicenter. Det var först igår man kände att man tränat mycket i helgen. Det gick rätt tungt, det snöade också så det gjorde väl det ännu jobbigare. Det blev iallafall dygt en timme i spåret. På söndag blir det ett nytt seedningslopp i Nässjö, det verkar faktiskt som hemmafrun JE hänger på också. Nu har jag fått upp lite bilder från vårat träningsläger i Falun. Dom är lite suddiga i galleriet, men om man klickar upp dom blir det bättre. Idag ska jag ut med tjejerna så dom får åka lite skidor också. Vi tar nog med oss lite varm choklad och åker upp till Ryberg i em. Nu är det ju riktigt bra med snö, härligt med riktig vinter!! Supermoto körningen kännns rätt så avlägsen.

2009-02-09
Hemma i vardagen igen!! Igår blev det väl en dag att minnas. Vi började dagen som vanligt med ett pass på fm. Sedan städade vi ur stugan, packade och drog mot hemmet. När vi kommit en bit söder om Borlänge tappade bilen allt oljetryck. Vi vek in på första ficka. När slog upp huven så var det en mindre eldsvåda i motorrummet. Men brandsoldat Byx, Hookansson och Ryberg släckte snabbt branden med intilliggande snö!!! Själv fick man uppdraget att hålla upp huven. Efter ca 3 tim fick vi tag i hyrbil och kunde fortsätta färden mot Jönköping!! Nu är det bara att fixa till så att man får hem bilen också. Jag köpte bilen dagen innan vi drog!! Men det är väl som vanligt med Huskvarna bor RH garanti!! Man är faktiskt riktigt pigg i kroppen för att kört så mycket skidor i helgen. På onsdag får det nog bli ett par varv uppe hos Ryberg igen. Jag hoppas att jag får lov av Doris att köra en seedningstävling i Nässjö på söndag. Vi får väl se hur det går med det!! Fröken JE var visst sugen också, men det är väl bara snack som vanligt!!! Han skulle visst klippa gräset och fixa i trädgården:):):):)

2009-02-07
Nu har vi precis kommit hem från en guidad tur i Falun! Vi var på MC donalds och köpte milkshake och sen var vi uppe vid hopptornen och kollade. Byxa och Hokansson skulle slänga sig ut där för 100000:-, så jag tänkte vi kunde starta en insamling!! Det vore en syn det!! Nu slappar vi i stugan efter ännu en hård dag i spåren. Alla ligger i och kämpar så svetten sprutar. Det var lilla skidspelen idag och ungdomarna for som sjutton i spåren. När vi gick till lunchen frågade jag våran granne om hur dom vallat. Det skulle man inte gjort, man fick världens utläggning om hur man skulle valla. Det var mest en massa svammel för en annan!! Men nu vet jag vad som gick bra idag!! "Det är bara att lägga på v45 i botten och lite v50 på toppen" Hej på dej!! Byxa har varit på lite bättre humör idag, jag hjälpte honom att valla så han slapp staka i nerförsbackarna!! Det är ju det jag säger "Skidåkning är en material sport"!!!

2009-02-06
Ännu en dag i skidspåren! Idag har det gått riktigt bra! Byxa hade däremot bakhalt och svor och tjurade som vanligt när det går emot! Ryberg och Hoookansson kämpade på bra!! Nu tittar vi på fantastiskt roliga programett "På spåret". Idag lunchade vi med systrarna Kallur igen. Vi får väl se om vi relaxar med dom imorgon. Hoppsan nu blev det visst Lets Dance på Tv:n mochill vicka garier det är med där. Nu hinner jag inte skriva mer nu måste vi dicka in garierna!!!

2009-02-05
Nu sitter vi och slappar i stugan i Falun. Vi kikar på LG hockey game. Idag blev det en lugn dag på skidfronten. Vi hinner nog köra så vi blir nöjda! Pang där blev det 2-0 till Sverige, det ser ju riktigt bra ut!! Imorgon ska vi ha teknikträning med Sinsalo Lasse. Det ska bli roligt att få ett utlåtande om ens strålande teknik, det finns inte mycket att fila på där inte! Idag träffade vi våra nya träningskompisar, Sanna och Jenny Kallur!! Det kommer bilder på oss när vi tränar framåt. Nej nu får vi kolla hockeyn, det verkar ju bli en riktigt rolig match!!

2009-02-04
Jaha då var det dags att skriva ett par rader igen! Man börjar bli lika duktig som "Balja" på att blogga:):) Nu har man precis packat klart inför morgondagens färd mot Falun. Jag pratade precis med Lasse på Sinisalo och fick rapport om att spåren däruppe är kanonfina. Det ska bli riktigt roligt att få skida på riktig snö!! Tyvärr kunde fröken Edberg inte följa med! Han hade visst tvättstugan den här helgen. Men som sagt det kommer fler tillfällen. Nu blir det jag, Ryberg, Hoookansson och HenkeByx som åker. Det ska bli fantastiskt roligt att dra iväg med grabbarna. Vi lär väl hinna med en del ljug på kvällarna också. Nu blir det sista rycket inför vasaloppet!! Jag rapporterar från Falun!!

2009-02-02
Oj oj oj, jag citerar "BorkölsKaj": "Så hör roligt har jag inte haft sen vi draggade efter svärmor i fel sjö".
Vi var och firade "Balja" i lördags i Skara/Skövde. Jocke på Gelins hade dragit ihop 20 man som han inte hade en aning om. Det var arbetskamrater och vi mc-pöjkar. Vi lurade ner honom till brandstationen, han hade nämligen jouren. När han väl kom ner dit var hela ligan där. Sen blev det bussresa till Skövde och restaurangbesök. Innan kvällen var slut han med att svänga våra lurviga också. Ny bussresa hem till Skara och den varma husbilen. "Bubben" tyckte att det var kallt så han "testade" värmen i husbilen!! Full rulle, det var nog 40 grader varmt när vi vaknade!! Vi avslutade våran fantastiskt roliga helg med pizza på Rocco i Skara! Ryberg fick vinstlotten att köra hem, jag och Håkansson passade på att blunda en stund på vägen hem. Tack allesamman för en superhelg!!! Nästa aktivitet blir resa till Falun på torsdag!

2009-01-30
Just nu händer det inte så mycket! Idag blev det i alla fall 1 tim skidåkning hos Ryberg. Det gick tungt som sjutton. Kanske det berodde på uppladdningen: Räkmacka till frukost, kebab till lunch och semla till eftermiddags fika! Ja ja man måste få fuska ibland. Imorgon blir det specialafton. Jag får komma tillbaka till detta senare i veckan. Det är väldigt hysch pysch om den aktiviteten. Nu är det helt klart att det blir Falun nästa vecka. Det kan behövas en riktig genomkörare inför Vasaloppet!

2009-01-25
Gäsp!! Oj vad trött man är. Det blev race i Mullsjö idag. Fyra mil på en 3 km slinga=14 varv. Det jobbigaste var att hålla reda på varven. Morsan var vätske langare och hon försökte hålla koll på varven. Det var inte det smidigaste, som tur var talade speakern för oss när det började närma sig de 14 varven! Farsan och småtjejerna var också med och hejade och supportade. Tack för det!! Det tog 3 tim och 22 min att harva sig runt 4 mil. Man var ju inte direkt ensam, vi var 500 startande. Det var något trångt i spåret! Man får väl se om man kom upp något led i Vasaloppet, men det är nog knappast troligt. Nej nu blir det sporten i sängen och sen godnatt!!

2009-01-22
Pust o stånk! Igår blev det ännu ett träningspass på "Rybergs skicenter". Henke byx, Je och jag drog som jordsvin! Det var meningen att Ryberg och Hokansson skulle åkt också, men Hookansson var (som vanligt) tvungen att jobba. Dom fick dra sina varv senare på kvällen. Det är märkligt att man efter snart 20-års tränande ihop måste dra som svin och tävla!! Fast det är ingen som erkänner!! Det är precis som vanligt!! Vi körde styvt en timme och sen var man rätt mör. Ryberg ville bjuda på en delikat middag men jag och JE var tvungna att fara hem till de våra. Kan tänka mig att unkarlarna ljög en del till middagen. Om det blir väder drar hela ligan till Falun om två veckor och tränar. Det ska bli riktigt roligt att dra iväg med grabbarna! Förresten JE och Byxa, jag hade redan dragit två varv innan ni kom igår så jag måste ha vunnit!! Hej på er!!

2009-01-20
Hockey hockey hockey! Igår kväll var det träning med Jönköping Vikings på Vapenvallen i Huskvarna. Vi hade den "goa" tiden 21:00-22:30. Man var hemma vid 23:00 och uppe i varv som en duracellkanin! Det gick väl si så där, jag får väl skylla på slipningen. Efter diverse turer på sjöarna runt omkring så var skärpan inte den bästa. I morse var det dags för träning med NHL. Bara att släpa sig upp vid halv sex och bege sig till Kinnarpsarena. Det kändes att man tränat kvällen innan! Men det gick över förväntan. Jag trodde man skulle vara som en zombie hela dagen men det har gått riktigt bra. Nu ikväll ska jag åka till "Skid Kalle" och hämta ett par nya löparskidor. Det är ju race till helgen!! Kalle är ju en gammal skidräv från förr, så jag hoppas att han har preppat laggen ordentligt. Imorgon blir det ett par varv uppe i Hallby om inte det regnar för mycket!!

2009-01-17
Raaaaap! Två goa "paltalo" med "pibring" blev det efter två mils skidåkning hos "Rybergs skicenter"=IF Hallby. 1 tim och 10 min blev det idag, riktigt gött att få röra på sig. Nu har vi sladdat ner framför TV:N. Småtjejerna sover i Henriks säng som två prinsessor!! Imorgon blir det först gröt och tipspromenad och när Ryberg vaknar blir det rostade mackor, ägg och kaffe. Vi tog Adrian med oss så vi kan sova över. Mamma hon jobbar natt nu så det är lika bra att hålla sig borta från idet så hon får sova ordendligt på dan! Vi får väl försöka komma på någon som vi kan snika lunch hos imorgon. Syrran ligger nog risigast till!!

2009-01-13
Vilken förmån man har att kunna smita ifrån jobbet en stund då och då. Idag var jag och Martin Lind och tränade på endurobanan. Det hade börjat att töa rätt rejält så det var rätt skitigt i skogen! Det översta lagret med lös lera gjorde att det blev riktigt halt! Vi sladdade runt en styv timme i skogen, det var riktigt roligt! Vi låg och växeldrog i ett härligt "flyt tempo". En och annan historia från förr blev det också. Jag och Martin samåkte  till några VM nere i europa år 2000. Från den resan har vi många historier!! Det var på den tiden Martin körde Tjeckiska Praga. Nu har han bytt upp sig till Highland!!?? Riktigt roligt att kunna träna ihop. Just nu försöker jag få ihop så jag kan åka iväg och träna längdskidor någonstans. Det blir nog en weekend i början på februari. Vi får väl se vilka som hänger på. Jag får väl försöka lura med mig "Skarabon" nu när han har anmält sig till Vasaloppet! Eller "Balja"?? JE får också försöka få ur tummen och anmäla sig!! Det finns nog någon plats kvar i husbilen om någon mer är sugen. Vi kommer att bo på "Poppe Camping" femtio meter från starten. Det är faktiskt så man längtar tills dess. Troligtvis är Kusin Tommy in på Vasaloppsresan också. Det ska bli riktigt skoj!! Förra året blev ju succé!!

2009-01-08
Jädrans vad kul det är att åka skidor! Idag blev det några varv uppe i Hallby. Det var meningen att jag och Ryberg skulle åkt ihop, men mina skatepjäxor passade inte på mina vanliga skidor. Ryberg har nämligen lånat mina vanliga. Det får bli en runda till "Kolle" på Pölder Sport i Nässjö och shoppa upp oss på nya skidprylar!! Precis nu när jag sitter och skiriver ringde min kompis Pelle Sandahl, han var i Orsa och tränade för fullt inför Vasan. Dom åker med IKHP till Vasaloppet och det fanns visst platser kvar att åka med dom. Det vore kanske roligt att åka med det järngänget!!?? Kusin/Mek Tommy följer förhoppningsvis med och hjälper mig om vi åker själva. Då vet man ju vad man får!! Bäst i test!!! Imorgon bitti blir det hockeybockey med NCC. Man får väl se hur pigg man är i kroppen då! Men det är ju så himla skoj så man struntar i både träningsverk och trötthet.

2009-01-06
Idag blev det ett par varv på Torsviks endurobana! Det var riktigt roligt. Min gamle endurokompis Martin "Highland" Lind var där också. Tyvärr hade han glömt sina benskydd så det blev hans mek som fick sladda! Det blev väl en dryg timmes körning. Sen bar det av till svärmor och svärfar för lunch. Det skramlade till ordentligt i mat och sov klockan efter maten. Ungarna passade på att bada hos mormor och morfar!! Imorgon blir det jobb, dagis och vardag igen. Det ska bli riktigt skönt att komma in i de vanliga rutinerna igen. Det nya vilddjuret kommer väl denna eller nästa vecka!! Det ska bli spännande och se hur den ser ut!!

2009-01-03
Jaha då var man hemkommen från Noselake!! Äntligen kunde vi träffas. Hoookansson med familj var också med! Det var ett härligt stim på kärringar och ungar. Det var ju ett tag sen vi träffades. Det var som vanligt väldigt trevligt!! Jonas skulle tävla i Falköping imorgon så han körde hem oss redan kl 8. Men det var ju kul att vi fick komma över huvud taget!! Ha ha ha, nej då det var precis lagom. Nyckona började bli rätt slaka och så även de gamle. Vi grabbar fixade en fantastiskt god middag, med lite/ väldigt lite assistans från garierna! Imorgon får det bli en sväng skidor i Hallby tror jag. Det börjar ju bli dags att träna inför Vasaloppet!!! Hoppas det går bra för den gamle i Nässjö också!!

2009-01-01
Jaha då var det 2009!! Igår var vi på ett fantastiskt fint och roligt bröllop. Så nu är dom Herr och Fru Rosell. Hoppas dom får leva lyckliga i alla sina dagar!! Vi gjorde succé med vårat framförande i kyrkan. Det blev så klart en Ulf Lundell låt, Kärleken förde oss samman. Jocke han var riktigt tagen av stunden men det gick riktigt bra. Jag kan säga att tiden inne i kyrkan innan framförandet var det minst 100 gånger nervösare än vid ett SM. Jag säger bara "bäst när det gäller" :):):). Efterföljande fest var kanon rolig och bra. Vi firade in det nya året sen hade jag förmånen att få skjuts hem av Munthers garia Malin. Fast det var nära att jag stannade en stund till. Det blev många vuxenpoäng när man åkte hem i tid!! Tack Malin för att du släpade hem oss!! Idag har hela familjen varit och åkt skridskor på Västersjön. Det var nog många som avlagt ett nyårslöfte om att röra på sig, det var hur mycket folk som helst där. Hoppas att vädret håller i sig så det blir lite grön vinter i alla fall. Imorgon blir det en runda på Västersjön. Om någon är sugen på att hänga med så slå en signal. Vi tar med fika och kanske korv att grilla. På tal om att grilla, nu ska jag gå ut och feja på gasolgrillen (så klart). Svärmor och svärfar kommer på lunch. Vi hörs!!

2008-12-31
Då var det dags för årets sista dag! Idag blir det bröllop i Sanseryds kyrka. En av mina bästa vänner Jocke Rosell ska bli en av oss ringmärkta idag. Det ska bli ett litet uppträdande i kyrkan från mig. Det har snurrat hela natten i huvudet. Det ska nog ordna sig. Det blir väl samma nervös känsla som vid ett SM. Hoppas nu att ni alla får en trevlig nyårsafton!! Vi hörs nästa år!! Då kommer allt bara bli bättre!! Fast egentligen har vi väl det rätt bra nu. Trots finanskriser, dyra elpriser mm. Ta det nu lugnt med smällare och raketer. Tänk på alla "jyckloider" (hundar) och andra småvänner som är rädda för det!!

2008-12-29
Igår var det visst en jätte ödmjuk kille som fyllde år!! Tack för alla grattis hälsningar!! Det blev en lugn kväll med hämtpizza och en kall bira för dom få som hade orkat komma och gratta!! Det var inte fel efter all julmat. Jag och svåger Fredrik vägde in oss. Oj oj oj nu får det nog bli hårdträning och vatten och bröd. Det var visst en kille något öster ut i landet som hade upptäckt samma sak!! Ja ja det får väl bli beach 2009. Förresten kan man "hyra" vätterstranden??!! Imorgon har jag lovat tjejerna att vi ska hinna med att åka skridskor. Det var faktiskt meningen att vi skulle åkt till familjen Edberg i Nässjö, men den fattige var tvungen att jobba. Tänk inte på barnen bara!!! Jag har faktiskt till 99% beställt en ny Honda. Hoppas att man kan bli av med 08:an också. Nu har jag faktiskt fått lite snits på att lägga in bilder i galleriet!! Det fylls på hela tiden!! Om någon vill ha en bild så är det bara höra av sig, det är nämligen mina egna bilder till 99%.

2008-12-26
Annandag Jul! Vilken lugn och skön jul det har varit. Igår blev det faktiskt en liten sväng på Torsviks endurobana. Det var riktigt skönt att få köra ner julamaten. Tyvärr hade "enduroexperterna" lagt en bana som inte ens var anpassad för småcyklar. Runt var enda träd dom kunde hitta. Kanske det var klubbens trail gubbar som lagt banan!!?? Idag blir det bowling med "BarnängenMats" och "SkithuspapperRobban". Sen ska vi på HV71 och hem till Mats och käka. Hela familjerna ska med, så det ska bli riktigt roligt. Vi får väl se om jag och tjejerna kan åka till Nässjö och hälsa på Edbergs nyförvärv!! Hoppas nu det blir lite snö så man kan träna lite inför vasalopett. Men det verkar mörkt på den fronten.

2008-12-22
Nu äntligen händer det grejer!! Det finns nya bilder under fliken "bilder". Det kommer upp fler gallerier snart!! Nu är det julstök som gäller. Det ska köpas julklappar och göras senap mm. Om det blir en stund över så får man försöka skriva en rad här!! Det blir bättre under julen!!

2008-12-15
Ja ha då har man avverkat 1/8 dels vasalopp!! Igår harvade jag mig runt 12 km i snömodden uppe i Hallby. Spåren var si så där. Surt att all snön försvinner.  Det får väl bli någon weekend uppåt landet för att träna inför vasaloppet!! Det är ju hur kul som helst att åka skidor. Det kanske kan bli något varv till helgen om det finns någon snö kvar. Vi ska till Värmdö då nämligen. Helgen var väldigt lugn annars. En riktig familjehelg. Vi har varit hemma och softat mest!! Imorgon åker jag och far till skåne och sen vidare till Tyskland för uppbunkring av Juladrickat. Först ska vi hälsa på grabbarna på Alde. Man kanske skulle ta och visa det fina vandringspriset från fotbollen på Husvagnsmässan som vi vann. En liten påminelse om hur duktiga vi är här uppe i Småland! Nej nu får jag jobba turbo, det är faktiskt full rulle på jobbet!!

2008-12-09
Precis hem kommen från julgröt hos svåger Fredrik. Det är alltid lika gott med den första skinkmackan!! Tyvärr hade jag inte hunnit med att göra "mormors skånska senap". Det är riktigt stimmigt nu. Full rulle på jobbet, inglasningen ska bli färdig till jul och så försöker man träna också. Det ska verkligen bli skönt med lite julledigt!! Motorcykeln står och väntar i mekboa. Den flinar verkligen åt mig varje gång jag kommer in. Man är faktiskt riktigt sugen på att dra en repa!!

2008-12-04
Då var det bara 20 dagar kvar till jul. Det går ju med racerfart. Tur att man har en fantastiskt snäll fru som fixar julklapparna till barnen, syskonbarn och alla som har varit snälla och får klappar. Undra om man får någon klapp själv. SJÄLVKLART!!! Så snäll som jag har varit i år. Igår var det hockey med Jönköpings Vikings. Det känns idag kan man lugnt säga. Det har inte varit så mycket träning efter GGN. Men nu känner jag mig riktigt sugen på att börja köra hårt.Men det kommer väl en förkylning som ett brev på posten innan man kan börja köra på, det brukar ju göra det vid den här tiden. JE och Oskar var på besök på jobbet igår. Det är en ritig "sketunge" han också. Det var 200 hundra i butiken. Vi tränade starter och drack varm choklad. Jag och brudarna får väl åka och hälsa på i noselake en dag, så kan jag och pappa Jonas lära honom alla "raggartips" vi kan. Ni ser ju vilka fantastiska "garier" vi har fått tag i!! Så vi har ju lite att lära ut. Ni ser, det blir nog en klapp till mig också!!!

2008-11-30
Bla bla bla JE. Försökte faktiskt att lägga in bilder i torsdags. Det gick si så där. Peter på Bluerange har lovat att komma i veckan och hjälpa mig!! Jag släpper honom inte förrän bilderna är på plats. Vi kom precis hem från Göteborg. Vi har varit där med jobbet. En mycket trevlig helg med god mat och dricka. Igår var vi på Liseberg och kollade på alla ljusen. Tyvärr regnade det hela tiden, men med åkpass på Tyrolen gick det rätt bra ändå!! På kvällen åt vi på restaurang räkan. Oj oj oj vilken mat. Det var nog bland det godaste jag ätit. Den restaurangen kan jag verkligen rekomendera!! Imorgon blir det HV71 med kunder. Det var ju roligt att dom vann igår. Hoppas det släpper för dom nu och dom får lite flyt. Undra om man orkar hålla ögonen öppna genom sportspegeln?? Hå O HEJ

2008-11-26
Nu sitter man framför TV:n och slöar igen. Det är då man hinner skriva ett par rader här. De små håller på och somna. Imorgon är det dags för hockey igen. En och annan kommentar lär man väl få efter lördagens stimmande på hockeyn. "Balja" ska visst gå imorgon också. Vi får väl ha mörka solglasögon och lösskägg!! Ja ja även vi sk elitidrottare måste ju också få busa ibland. Idag blev det klart att jag ska köra på Bridgestone däck nästa säsong också. Jag hade ett snack med Daniel på Bridgestone och vårat samarbete fortsätter. Riktigt skönt det, det har funkat kanon med Bridgestone däcken!!! Familjen Edberg har kommit hem till borgen i Nässjö. Nu börjar allting ordna upp sig och dom kan börja njuta av det nya lilla knytet. Kan tänka mig att storebror Oskar är hyfsat stolt!! Det verkar vara väldigt trögt att sälja MC/MC prylar. Jag har inte haft ett enda hugg på mina annonser. Man får väl ge bort grejerna!! Till helgen åker vi till Göteborg med jobbet. Vi ska gå på Liseberg och kika på alla tomtarna och ljusen. Det blir en lugn helg med god mat och bara softa. Det får väl bli lite stim en dag framåt och fira JE:s nytillskott också. Det finns alltid något att fira!!!

2008-11-24
Då var det måndag igen! Bara en månad kvar till julafton också. I lördags var det också hjulafton. Lika roligt i alla fall. Det blev verkligen en hellyckad dag/kväll. MC åkningen gick bra det var bara "ÅbroJanne" som fick men efter den. Det var stenhårt i backen och ganska halt. Nästan alla fick åka med "HenkeByx" i sidovagnen och det var uppskattat. Efter det blev det bastu och dusch i klubbstugan. Vi hann kasta i oss ett par hamburgare och korv innan. Till det intogs "Sportdryck" i olika slag och modeller. Sen bar det av till KinnarpsArena och ishockey. Det var väl en si så där bra match. Men trevligt ändå. Sen blev det reafart ner till Lasse och Anders på Enkelt. Dom hade fixat en kanon god italiensk bufé. Oj oj oj att dom orkade med oss där hela kvällen. Tack så mycket för det!!! Efter maten splittrades vi lite grann. En del gick till Harrys och en del till Karlssons. Vid den tiden började man bli rätt trött och sliten! Men vi höll ut till halv 2, sen gick jag och "Balja" och "Callemotard" till Evergreen och tog en stor fet pizza!! Sen var det godnatt.

Tack alla ni som var med!!! Det blev en heldag att minnas!!! Nästa år kör vi ett race igen. Det kommer upp lite bilder i veckan också.

2008-11-21
Nu är det nära!! Imorgon smäller det. Alla verkar vara laddade till max. Det ska bli väldigt roligt. Igår blev JE pappa till en liten kranskulla. Det var visst lite jobbigt men det ordnar sig alltid. Jag tror att han passar på morgondagen. Men det känns som det är lite viktigare att vara med familjen och nytillskottet. Vi blev till slut 22 man inför morgondagen. "Kåsa Calle" kommer även "Supermoto Calle". Många stollar blir vi. Jag får rapportera efter morgondagens skandaler!! Nu ska jag fredagsmysa med familjen och min faster Lilian. Hon är på besök. Det blir skönt att softa i soffan.

2008-11-18
Grattis Calle! Det gick ju hela vägen i helgen. Det blir något att fira på lördag. Hoppas vi får fira JE:s nedkomst också, men det verkar segt. Jag säger det igen "färdknäpp"!!! I lördags trodde man att man var lika stark som när man var 20. Men ack vad man gick bet. Jag skulle lyfta upp en kruka åt "Doris". Den vägde väl si så där 70 kg. Lite snett upp för trappen till altanen sen var det kört med den ryggen! Igår fick jag hjälp av min "super sjukgymnast" Bernt. Han körde lite ström och vips blev det bättre. Jag hoppas att jag kan vara med och lira hockey bockey på fredag. Idag har jag kollat upp hur många vi verkligen blir på lördag. Vi bli 22 st med reservation för "Strutsmannen" i Nässjö. Om någon är sugen på att ta del av spektaklet börjar vi på Norrahammars crossbana kl 10:00 på lördag. Jag tror att "Åbro Janne" får börja "burka" åt "Henkebyx" i trehjulingen. Det lär bli mycke sköj att kika på!!!

2008-11-15
Nu sitter man hos Ryberg i skogen och följer Novemberkåsan. Mkt spännande är det. Man håller ju tummarna för Calle B. Just nu leder han!!! Hoppas han har gått om folk i hemmaskogen som lotsar fram honom till en seger. Man blir faktiskt lite sugen på att köra, det vill säga liiiiiiteee!!! JE om hostar upp dom där 50 tovorna kanske man gör ett ryck!! Jag och tjejerna hade på agendan att åka till noselake och umgås. Men man åker väl på att vara barnvakt till Oskar då! Jag tror nämligen att "strutsen" kommer i natt!! Då är det bättre att sova i skogen uppe vid Hallby stugan!! Nu måste jag in och kolla hur det går för grabbarn i kåsan och HV 71 Hej och Hå!!!

2008-11-14
Då var det fredag igen! Fredagsmys med småtjejerna. Rätt skönt att softa lite i soffan. Nu blir det Doobidoo. Doris är ute med sitt jobb, så man kan bara slöa!! Rätt skönt att landa efter veckans slit. I helgen blir det full rulle här hemma. "Bullen" kommer och sätter dit dom sista plåtarna på inglasningen imorgon. Själv ska man byta takpapp på lekstugan. Jag håller på och säljer en massa prylar på blocket. Hoppas det blir många som ringer och vill handla! OJ nu börjar vi bli många till nästa helg. Lasse och Anders på Enkelt får väl snart bygga ut övervåningen! Idag var det hockeybockey med NCC som vanligt. Man dominerade som vanligt!! HA HA HA. Det gäller att vara ödmjuk. Som vanligt vågade den gamle elitbandy spelaren JE inte vara med. Han har väl kvar senap på ryggen från förra året!!! På väg till Nässjö IF 1900- kallt OJ OJ OJ vad hette spelet. Nu är det inte bara Malin som behöver släppa hörnflaggan!!! Hej på er!

2008-11-11
Just nu händer det inte så mycket på MC fronten. Igår började jag fixa till cykeln efter GGN. Krängde av "korven" och småfixade. På jobbet är det fullrulle verkligen. Det börjar nog bli dags att börja leta efter en ersätttare till Palmér. Han slutade för ca 1 månad sen. Det räcker med att en av oss blir sjuk så blir det halvkaos. Man får väl börja att köra lite hårdare med fysträningen nu också. Men med det mörker och skitväder som råder är ju inspirationen si så där. Jag hoppas att man får sålt 08:an snart så man kan plocka ut en 09:a så fort det går. Då har man ju något att sukta över!!

2008-11-07
Oj oj oj!! Då var man som ett brandlarm igen som "BorkölsKaj" brukar säga!! Tur att han glömde ett par "fulöl" som man kunde surpla i sig idag. Det tyckte jag att jag var värd!! En jobbig vecka har det varit, både på jobbet och efter GGN. Jag snackade med JE idag och strutsen, jag menar storken var inte på väg ännu! Jag gav honom ett par råd ang "färdknäppen"!! Malin släpp nu hörnflaggan och kom in i matchen!! JE ska ju vara kapten den 22:nde. Se nu till och släpp till eller kom hem och hoppa studsmatta!!! Synd att Maya och Stina inte får en tjejkompis, man ser ju sånt på "höjden" på magen!! Jag tänkte att jag skulle slå "veckorekord" på besökare på min hemsida!! Så "Morsan, JE, KusinTommy, "BorkölsKaj", Syrran och Doris", se nu till att några mer släktingar och sk kompisar surfar in och kollar sidan!!! Peter på Bluerange lovar 100 spänn för varje besökare HA HA HA HA HA!!! Det brukar vara ca 80-100 i veckan så hjälp mig nu att komma upp i "unika" besökare så Peter får pröjsa bra till nästa säsong!! Ikväll har det varit "Fredagsmys" med tjejerna, hur mysigt som helst. Hemgjord Hönökakspizza en pilsner och Bollimomba!! Snart kommer "Doris" hem, då får man väl göra en "Ryberg" och kasta sig i sängen och sova räv. Nu börjar det bli en riktig hoper av stollar till den 22:andre. Jag tror vi är 23 st nu. Det finns plats för fler, så hör bara av er om ni är sugna. Det blir succé jag lovar!!!!

2008-11-06
Nu har man landat efter GGN. Det är full rulle på jobbet och det är ju bra. Förberedelserna inför den 22 november är i full gång. Det verkar som vi blir upp emot 25 gubbar. Det ska bli himla roligt att träffas och bara ha skoj och busa. Hoppas bara HV får upp ångan så det blir en bra match!! Cykeln är tvättad men inget mer. Man får väl kränga av "korvarna" och byta olja nästa vecka. Luften gick ur en efter GGN. Men snart blir det nya tag!! Peter på Bluerange var nere på jobbet igår, han lovade att börja fixa med hemsidan direkt!! Det ska bli spännande att se vad det blir!!

2008-11-03
Då var man hemma från GGN. Det var som vanligt en mycket trevlig tripp till ön österut!! Det var på håret att vi kom fram i tid. Det var full snöstorm när vi drog iväg i torsdags em. "BorkölsKaj" var sen som vanligt, så vi fick vänta in honom. Utanför Vetlanda var det hel stopp, lastbilarna kom inte upp för backarna. Vi sladdade in i hamnen i Oskarshamn 20:45 och båten gick 21:15. Båtresan var rätt så "gungig" men det gick bra för hela vårat team. Fredagen var vi först och hämtade en gammal Kawasaki 91:a åt Tobbe på CC-Products. Efter det åkte vi och hälsade på en återförsäljare till mig. Bilcompaniet i Visby. Där fick jag en rundvandring av Anna. Det var en jätte fin anläggning dom hade!! Sen bar det iväg ut till banan. Vi käkade lunch, pastasallad som "Balja" hade med sig. Den var mumma den!!! Sen blev det promenad till "hästskon" och kikade lite spårval. Resten av dagen "chillade" vi i husbilen. Det ljögs och berättades dåliga historier. Vi hade det riktigt mysigt och många garv blev det.

Efter en skön natts sömn var det dags för race!! Kusin Tommy var först ut redan kl 9:15. Tyvärr blev det bara ett varv, sen ville Yamahan inte vara med längre. Troligtvis hade den tagit in vatten. Det fick bli borköl i bandepån för Tommy istället!! Klockan 12:15 var det min och Baljas tur. Vi fick stå i andra led båda två. Jag fick till en kanonbra start och var nog runt 40:onde plats in i svängen. Men den lyckan blev kortvarig. Efter tre svängar ville min Honda dra mig ut på ett gärde bredvid banan och där tog det tvärstopp. Frustrerad såg jag förare efter förare passera. Upp fort som sjutton och iväg i full rulle. Det gick 2 km sen var det dags för nästa krasch. Efter den kraschen tog jag det lite lugnare så jag skulle hitta en skön rytm. Dom där två krascherna tog på både ork och psyke. Jag kände mig riktigt seg när jag varvade första gången. Sen släppte det mer och mer ju längre racet gick. Tyvärr tappade jag nog rätt mycket tid så det blev "bara" 5 varv. Det skilde 1,5 min från att jag skulle få köra 6 varv. Så här efteråt känner man sig rätt så missbelåten!! Det blev en 30:onde plats i min klass och 99:a totalt. Balja sladdade på bra och var ca 10 min efter mig. Riktigt bra för han har ju inte kört så där jätte mycket i år!! Han slutade på en 46:e i klassen och 130 totalt. Kvällen blev en succé som vanligt!! Det blev hemgång rätt så tidigt, man är ju rätt så sliten efter 3 timmars körning. Tyvärr blev det en liten miss med planeringen när vi skulle vara hemma. "BorkölsKaj" missade "Kickens" födelsedagskalas, jag tar på mig hela den fadäsen. Jag får väl kompensera Kicken nästa gång vi är Falkenberg. Man får väl skicka Lotta på en massage eller något annat så hon blir lugn också!!! Idag har det varit tvättdag! Det tog två timmar att få rent Hondan. Bussen får jag sanera imorgon. Summan av Gotlands äventyret blev som vanligt fantastiskt roligt. Tyvärr blev inte resultatet vad man hoppats. Men det är ju inte bara för det man åker GGN. Tack Kusin Tommy, Ryberg, "Balja" och "BorkölsKaj" för en himla trevlig helg!! Samt JE för all hjälp med förberedelserna innan racet. Nästa år tar vi nya tag igen!!  Nästa drabbning blir den 22 november när vi ska ut och busa med plojrace och hockey. Då lovar jag att alla blir vinnare!!!

                                  

                                    Hela Gänget!!

                                   

                                     Något skitig hoj!! Dags för tvätt!!

2008-10-31
Nu sitter vi på Gotland! Man dominerar på "plump". Grabbarna tror dom kan spela kort, troligt!!! Det är blött utav bara fn, men det är ju lika för alla. Vi har besiktat och gjort allt iordning för morgondagen. Hoppas det slutar regna tills imorgon. Snart ska vi käka en ordentlig pasta middag sen blir det film och godnatt!! Efter racet imorgon blir det halla ballo. Ryberg och "BorkölsKaj" har redan börjat träna för morgonens kväll!! Nu ska jag smäda grabbarna i Plump!! Hå o Hej!!

2008-10-29
Nu sitter man och preppar sina glasögon. Det lär visst vara blött på Gotland. Men det ska bli fint väder på lördag lovar dom på SMHI. Igår fick man däng av syrrans flicka på bowlingen, då spelade vi ändå med "staket". Nej bowling är inte min grej, men det är ju bara ett spel. Husbilen är färdigpreppad,  likaså Hondan!! Idag fick jag nya vattentäta kläder från Sinisalo, dom var riktigt fina!! Killen på Muggebogatan i Nässjö (JE) är någooooot sugen på att hänga på till Gotland. På lördag får man väl telefonterra honom när vi är i rackethallen och stimmar!! Nu blir det nog inget mer skrivet innan vi drar! Jag rapporterar som sagt efter helgen!! Jag har startnr: #694. Det går kanske följa racet på nätet!!?? HEJA MIG HEJA MIG HEJA MIG!!!

2008-10-27
Nu börjar det verkligen att dra ihop sig! Nu längtar man att få styra Adriatiken mot Gotland. Imorgon ska jag ut och testa det sista innan GGN. Det blir hockey på morgonen med NHL. Sen drar jag och "BarnängenMats" till China Pallace för "kines" bufé. På eftermiddagen blir det mentalträning. Farsan och syrrans flicka fyller år, så vi ska gå och spela bowling. Det brukar gå si så där. Jag tror jag aldrig har vunnit mot min fru!! Men det är ju bara på skoj: eller hur!! Hoppas dom låter mig vinna så mitt självförtroende gåt i topp!!

2008-10-25
Då var premiärturen med stor tank avklarad! Det gick riktigt bra, man märkte av den i 10 min sen var det som vanligt. Det blev 13 varv på korta slingan på Torsvik idag. Oj vad sliten man är nu. Sex nya vattenblåsor i händerna! Totalt blev det 2 tim och 15 min, då är det bara 45 min kvar på GGN. Det var blött ock skitigt idag också. Det går inte så fort då men det sliter ändå. Imorgon blir det hockey träning i Ulricehamn. Nu bryter vi ner kroppen innan vi laddar med en kolhydratladdning!!

2008-10-22
Idag ligger man inne med en gooo lårkaka! "Hubba" sprätte upp en puck på insidan av låret igår. Något ömt. Imorgon blir det kolvbyte med JE. På lördag blir det riktigt träningsrace. Både JE och Ränneslätts vinnaren Calle Bjerkert kommer och drar på Torsvik. Jag har fått låna en större bensintank av JE till GGN. Då blir det bara ett tankstopp. Nu är det riktigt "VM". Så mycket prepping och trix har det aldrig varit inför GGN innan. JE är hyfsat sugen på att åka, men han får vara hemma ifall att Storken kommer. Nu får han känna på hur det är att vara pappa på riktigt. Tur att han är sugen så han kan serva och preppa mig och min bike här hemma innan det bär iväg! Då kan man inte skylla på förberedelserna!! Det blev två riktiga krascher igår på Torsvik. Det var länge sen man var i backen. Det var riktigt skönt och känna att man är smidig som en katt när man kraschar!!

2008-10-21
Regn, regn åter regn. Nu är det verkligen höst! Idag började dagen med hockey med NHL. Det var lite segt. Vi kör emellan 7-8 på morgonen. Det var väl gårdagens roddpass som satt i kroppen. Sen blev det några timmars jobb. På eftermiddagen blev det 3 varv på endurobanan. Det var ännu blötare än i lördags. Både bromsar, kedja och drev tog helt slut, det var knappt att det drev framåt det sista. Nu blir det kolvbyte och småfix. Sen blir det körning på lördag och tisdag. Sen bli det prepping inför GGN!! Nu börjar man bli riktigt sugen på att dra iväg till ön. Man har ju tränat ordentligt i "mud" om det skulle bli skitigt på Gotland.

2008-10-19
Då var denna helgen slut. Det går ju med raketfart! Igår blev det "mudrace" på Torsvik. Det var riktigt roligt att sladda runt i leran. Det var inte många som tränade i lördags heller. Idag har man varit riktig social och varit ute och gått på Dumme Mosse. Oj vad det blåste och var kallt. Idag fick vi besök av en gammal barndoms kamrat. "Bullen" var hemma och tog en fika. Han ska hjälpa mig med lite plåtjobb på våran nya inglasning. Det var roligt att ljuga lite grann om gamla minnen! Hoppas JE kan följa med till Torsvik på tisdag. Då blir det riktig jakt!! Om inte han kan så är väl farbro Inge där och tränar som vanligt!

2008-10-14
Hade JE och "Balja" varit på Torsvik idag hade dom fått var sin puss!! Äntligen äntligen fick vi till stötdämperiet! Det var hur roligt som helst att köra idag när grejerna funkade! Det var inte många som var där och tränade. Dom laddar väl för Ränneslätt!! Nu j-vlar ska man väl äntligen få upp farten!!

2008-10-13
Lundell är verkligen kung. Det var hur bra som helst i fredags. En "Fluffe" på gott humör är ju alltid en succé!! Vi hann ner och busa lite på Harrys också. Där var det verkligen drag! Man är ju inte van vid det där "röjet" längre. Det var väl tur att man fick träna lite, för efter GGN brukar man ju få svänga på de lurviga!! I lördags morgon bar det iväg på "hemlig resa". Till slut hamnade vi i Malmö. Där blev det shopping för våra fruar och sen blev det Wallmans Salonger och show. Det var en väldigt trevlig helg. Nu får det bli sista rycket med träning innan GGN. JE tog med sig min gaffel ikväll och skulle byta fjädrar i den så det blir ordning på grejerna. "Balja" fixade till stötdämparen i fredags, så nu hoppas jag att det blir riktig fart på grejorna. Tyvärr hade ju inte Jonas det i helgen, men det var som han sa "så här det varit hela säsongen". Bara att ta nya tag inför nästa säsong!! Med lite mer flyt och lite mer "kötta träning" kan nog pöjken kunna kämpa till sig ett SM-guld till!! Vi gamla gubbar får väl försöka vara med och hetsa ungtupparna under vintern och slita hårt!! Man vet ju hur roligt det blir till våren om man ligger i på vintern!! Kanske jag kan lura med JE på vasalopett!!!

2008-10-10
"67 67 var du tagit vägen nu......." Ikväll blir det "kungen" på konserthuset. Alltså Ulf Lundell. Jag Hokansson och Ryberg ska först äta våra kräftor vi fiskade i höstas och sen blir det konsert. Det ska bli himla sköj det. Igår fick jag låna en stötdämpare av JE att testa. Den funkade super, så nu ska det nog bli ordning på grejerna. "Balja" har beställt fjädrar och ska fixa till grjerna!! I helgen blir det ingen körning, vi ska nämligen åka på gull gull med frugan. Vi har nämligen bröllopsdag!! Det ska bli skönt att åka iväg och slappa!! Vi hörs efter helgen.

2008-10-08
Igår var det Torsviks endurobana som gällde. Jag tror att jag aldrig kört där när det varit så skitigt som igår. Jag har lite problem med Stötdämperiet, så imorgon ska jag skicka upp min stötdämpare till Balja. Jag får låna en annan dämpare av JE och testa om det går bättre med den!! Man börjar bli lite nervig när inte grejerna funkar som man vill. Det är ju inte så långt kvar till GGN. JE och Balja har lovat att hjälpa mig så att jag får iordning på grejerna så jag känner mig rätt lugn ändå!! Tur att man har snälla kompisar!!

2008-10-03
 Idag har vi varit med barnen på Junibacken och träffat Pippi och de andra sagofigurerna. Vi är nämligen i Stockholm och ska gå på bröllop imorgon. Skönt med en semesterdag så här i hösttider! Jag har precis kommit tillbaka från en löparrunda ute på Värmdö, där min frus syster och familj bor. Det blev en riktigt bra runda på 1 timme. Det var länge sen man sprang så långt!! Det lär man väl känna av imorgon. Men man vet ju vad som krävs för att det ska bli ett roligt GGN. Man får väl försöka ta en runda imorgon förmiddag innan bröllopet också. På tisdag tänkte jag att jag skulle lura med mig JE ut på endurospåret, så man får någon som hetsar en ordentligt!! Nu får det bli riktiga "rövarpass" fram till GGN.

2008-09-27
Efter 6 rundor på Torsviks endurobana är man rätt mör nu. Värst är det nog med "kontorshänderna", vilket man aldrig haft innan. Sju härliga blåsor ligger man inne med just nu. Det får nog bli vila fram till tisdag. Känns som det inte är någon bra idé att köra innan dess. Det blev nästan 2 tim körning idag. Det känns bättre och bättre. Lite cross uppe på detta blir det nog riktigt bra. Nu sitter jag och mina tjejer samt deras kusin Ebba och kollar på Bollibompa och äter lördags "flum". Man blir nog inte gammal idag heller innan man gör reaplanet i sängen.

Om någon är sugen på att hänga med 22 november på hockey och bus så se till att dra iväg ett mejl till mig så jag vet hur många vi blir!!!!

2008-09-23
Idag blev det hockey med NHL (Nisses Hockey Lag). Vi tränar emellan 7 och 8 på morgonen. Det kändes fortfarande att man spelade hockey för första gången den här säsongen i söndags. Efter hockeyn blev det lite arbete gjort på jobbet. Sen bar det iväg för enduro körning på Torsvik. Något sliten drog jag mig runt 2 långa och 1 kort varv. Cykeln funkade bra även i skogen. Balja har lyckats även denna gången med stötdämparen och gaffeln, jag säger det igen "han är duktig den pöjken"!!! Det är en bra bit kvar tills man är riktigt i stöten, men det kommer. Roligt som sjutton var det. Nu tar det nog inte så lång tid innan John Blund kommer. Jag har precis lagt mina småtjejer och klockan är kvart över sju. Pappa ska vara glad om han klarar av att hålla sig vaken till åtta!!

2008-09-21
Det är precis att man får upp händerna till tangentbordet och kan skriva! Jag har precis kommit hem från första hockeyträningen. Det blev 1,5 tim intensiv träning. Det är ju helt otroligt roligt att åka skridskor och spela hockey. Igår var jag på svensexa med en kompis uppe i Stockholm! Det var verkligen hel lyckat. Vi var bla på K1 regemente mitt i Stockholm. Där fick han rida häst, jag passade på att pröva också. Hur häftigt som helst, oj oj oj vad stora havremopparna är!! I morgon får det bli vilodag känner jag i kroppen, men på tisdag blir det hockey på morgonen och enduro på eftermiddagen. Nu mååååste det tränas om det ska bli roligt att köra GGN!!

2008-09-15
Då var husvagnsmässan över! Mycket jobb blir det under den helgen. Det började redan i onsdags med bransch dag. På kvällen spelade vi fotboll mot våran största/bästa leverantör och även sponsor Alde. Vi hade hyrt gympasalen i Rosenlundsskolan. Efter en mycket tajt match vann vi rättvist i sudden med 9-8. Vem som gjorde det avgörande målet behöver jag väl inte skriva. HA HA HA. Det är fantastiskt roligt att vinna, även om det bara är på skoj. Vi fick den första inteckningen i det nyinstiftade vandringspriset. Tills nästa år lovade flera leverantörer och mässfolk att de skulle vara med. Idag och imorgon ska jag vara hemma med mina små tjejer, det ska bli skönt.Det blir nog en sväng till Stadsparken imorgon! Man är något sliten efter helgen. BorkölsKaj och Balja med familjer var nere i lördags och söndags för att kolla in husbilar. Det var kul att vi äntligen kunde träffas allihopa! Jag var och kollade in min tilltänkta husbil också, men jag måste bli av med den jag har först! Nu får det bli hårdträning inför GGN. Husvagnsmässa förkylningen kom under mässan i år, den brukar alltid komma efter mässan annars. Så i slutet på veckan kan man nog börja träna ordentligt!!

2008-09-05
Nu blev det höst med en gång!! Man längtar verkligen på att få dra ut i skogen och sladda! Nu har grejerna kommit från "Balja", så nu är det bara att få dit dom och ut och dra. I helgen får jag väl ta med tjejerna till Torsvik och kolla på elitserien där.
22 november ska vi "motard" och "crosspojkar" gå och kolla på HV71. Det ska bli riktigt roligt. Vi börjar dagen med att sladda lite ute hos Håkansson, sen blir det bastu och lunch innan hockeyn! Om någon är sugen att hänga på är det bara att höra av sig. Det börjar bli dags att fixa biljetter till matchen. Nästa vecka är det husvagnsmässa på Elmia här i stan, då blir det fullrulle igen! Denna hösten kan man lugnt säga att den är fullchokad!!!

2008-08-31
Då var man hemma efter en underbar vecka på "Mallis". Mycket sol, bad, god mat och en del malt har det blivit. Tyvärr märkte jag att mina löparskor var utslitna, så jag vågade inte springa på hela veckan pga skaderisken. Idag ska vi fira "Doris" och Stina som fyller/fyllt år. Sen blir det bara att packa om väskan för att dra till Köln för mässa. Det känns si så där. Vårat plan hem från Mallis blev försenat så vi fick gå upp mitt i natten för att få flyga hem. Det känns nu kan man lugnt säga!! Jag rapporterar när jag kommer hem från Köln. Då ska man äntligen få krama lite träd i enduroskogen!!

2008-08-23
Tjoohoo!! Nu är det inte långt kvar innan vi åker!! Det ska bli hur skönt som helst att komma iväg på lite semester! Undra om man orkar att dra på sig löpardojorna och dra ett par morgonrundor? Vi får väl se. Nu ska det bara badas och ha det gott. Direkt när vi kommer hem blir det en resa til Köln för att gå på mässa. Sen blir det hårdträning inför GGN. "Balja" har fått upp stötdämparen  och gaffeln för preppning. Förra året fick han till grejerna suuuper! Det blir säkert lika bra i år. Han är duktig den pöjken!! Nej nu är det bäst att packa det sista innan vi drar mot flygplatsen!! Ha det gott här hemma i höstrusket! Vi får se om jag får tag i en dator och kan rapportera.

2008-08-18
Då var årets SM-Serie över!! Igår gick sista SM:et i Östhammar! Det blev det bästa SM:et i år. Det blev 9/12 i heaten. Det räckte till en total 10:onde plats. Det hade blivit ännu bättre om jag inte kraschat på sista varvet i sista heatet. I ren ilska försökte jag köra om en annan förare som kört om mig på blåflagg, vilket man inte får!! Det slutade i leran efter en marksyning när jag var på väg upp till 8:on de plats. Det påverkade inte totalen i SM. Föraren i fråga kom och bad om ursäkt efteråt så då var det ur världen! Det blev en 12:te plats till slut i sammandraget. Efter diverse strul under säsongen får man vara rätt nöjd ändå! Med lite mer åkträning nästa år så kan det bli riktigt bra. Nu laddar vi för GGN. På med crosshjulen och sen är det bara ut och dra!!

2008-08-15
Imorgon bär det av till Östhammar. "BorkölsKaj" och Ryberg sluter upp på jobbet imorgon bitti. Då lastar vi och drar. I onsdags var jag och Ryberg och tränade i Eksjö. Det gick väl rätt så ok tyckte jag. Men man är så himla sensommar trött. Man får väl verkligen ladda till på söndag. Det ryktas om mycket grus, så det passar förhoppningsvis mig. På vägen hem från Eksjö var vi hemma hos JE och tog en kopp kaffe. Vi blichade lite med "Lill Edberg" också. En stor vid kram av mamma Malin fick man också. Det är riktigt "fränt" när gojorna har en bulle i ugnen. Så tills nästa år får nog JE att göra också!! Direkt efter SM:et får "Balja" bygga om hojen så man kan börja träna till GGN. Det ska bli riktigt sköj!!!

2008-08-11
Nu drar det ihop sig till sista SM:et. På onsdag blir det nog träning i Eksjö. Det var meningen att träna i Ljungby imorgon men det verkar bli regn. Hos Calle i Eksjö finns det lite grus att sladda i också. Vi drar till Östhammar på lördag. Det blir race hela söndagen. Hoppas det blir bra väder!!

2008-08-06
Fn Fn Fn vad jag hatar att förlora. Jag kan erkänna det rakt av. I måndags var jag och "barnängen Mats" och spelade squash. Man kan lugnt säga att jag var på läktarn och köpte korv. Mats var riktigt duktig!! Men man spelade ju mycket badminton och en del squash förr så en match skulle han få! Tjena, helt förvirrad vann jag inte ett set. Jag fick verkligen hålla mig i nacken för att inte bonka racket med all kraft i väggen. Efter en skön bastu och lite ljug konstaterade jag att det var rätt roligt ändå. Innan jul ska jag slå honom jag lovar!! Igår var vi ute och sprang och där hängde han inte med i alla fall!! Det känns himla skönt att ha kommit igång med fysträningen igen. Imorgon ska jag och Ryberg tjuvfiska kräftor på ett mycket "hemligt" ställe. Vi tar med oss min diskreta buss och sover över i den! Jag får väl gå hem och läsa Knasen och se om jag hittar några bra kamouflage tips i den!!!

Nu längtar jag faktiskt till när man plockat bort motardhjulen och man kan dra ett par rundor på endurospåret!! Förhoppningsvis säljer jag min 06:a snart. 09:orna kommer väl i slutet på september och då får man väl börja bygga ihop en ny motard. Kanske säljer jag min 08:a efter GGN också. Enligt rykten blir 09:an en helt ny cykel med insprutning mm. Nu har jag lurat med mig både "Balja", "BorkölsKaj", "Mekkusin Tommy" och förhoppningsvis Ryberg till GGN. Det blir ett riktigt "VM-Gäng" som drar till ön det!! Så nu får vi nog ligga i ordentligt i skogen!!

2008-08-02
Igår åkte löpadojorna på igen. Är faktiskt lite impad av mig själv. Jag har nog sprungit 2 ggr i veckan i snitt nu i sommar. Det behövs väl om man ska springa Lidingöloppet i höst! Jag träffade halva HV-ligan igår när jag var och hämtade mat på stan. Jag snackade lite med Petrasek, dom hade precis börjat hård träningen i måndags. Så dom skulle fira av sommaren!! När man hörde snacket verkade dom ha haft en riktig "grabbuppladdning" så här innan allvaret börjar. Hoppas det går lika bra denna säsongen för dom. Själv har man ispremiär 11 aug med Jönköping Vikings!! Jag ska försöka spela lite mer hockey denna säsongen. Det är nästan lika roligt som att åka hoj!! Balja och hans pappa var på besök igår. Dom hade varit och lämnat husbilen som dom hyrt i Tranås. Lite sommarfet hade han blivit!! Det blir ju gärna så när man lägger ner karriären!! Fanns vissa likheter med Tomas Brolin!!!!

2008-07-28
Vilken fantastisk helg!!! Hela familjen har varit på Visingsö i helgen. Bättre väder kunde man inte få. Vi var och hälsade på frugans bror med familj. Det var bad hela dagarna, helt underbart. Det var 21 grader varmt i vättern. Det är inte ofta det är så varmt i den sjön inte. Motorcykeln har man inte haft en tanke på. Men imorgon tisdag får man fara ner till Calle i Eksjö och sladda. Det går ju fort till sisata SM:et nu. Troligtsvis blir det Östersunds ligan som åker tillsammans upp till Östhammar. Sen är det bara en vecka kvar tills vi åker till Mallis!! Det ska bli såååå skööönt!!

2008-07-21
Gäsp gäsp! Oj vad trött man är efter Östersund äventyret. Det blev många mil i husbilen. Vi drog till Sveg i torsdags och vidare till Ö-sund på fredag morgon. På fredagen var det träning emellan 17-21. Det regnade rätt rejält under hela träningen. Både jag och "BorkölsKaj" fick till våra inställningar riktigt bra. Ryberg sladdade på bra han också. Lördagen var det Rybergs dag för race. Han slutade 6:a och 8:a i heaten. Jag och "BorkölsKaj" fick tillfälle att träna även på lördagen. Det blev mycket köra denna helgen, 4,5 timmar visade timräknaren på cykeln. Söndagen började med regn. Kaj fick till en kanontid på tidskvalet och var 6:a, jag själv åkte väl runt och fi(s)kade. Inte många rätt där inte. Fick 17:onde tid och ingenting funkade. Jag och "Mek kusin Tommy" ställde om cykeln till heatet, man var ju tvungen att hitta på något!! Första heatet började helt ok. Plockade folk direkt i starten och varvade som 12:a. Var uppe och stötte på dom framför och var väl lite väl het på gruspartiet och gjorde en "junior" vurpa. Trillade ner till 14:onde och den placeringen blev det. Andra heatet blev lika tight. Det började smådugga precis innan start och dom som hade lagt på slicks bak fick det slirigt i början. Tyvärr kom jag inte upp i fältet riktigt bra i början och när det torkade upp efter halva heatet drog dom med slicks ifrån. Det blev en 14:onde plats även i detta heatet. "BorkölsKaj" blev 8:a i första heatet och 13:onde i andra. Trots regn och rusk var det en himla rolig tävling och resa. Det kan väl knappast bero på resesällskapet!! Att ha med sig en toalettnarkoman(Tommy), en pilsnergubbe(Ryberg) och en skitgubbe(Kaj) är kanske inte det optimala!! Jovars vi hade det "skitkul"!! Vi får väl se om det blir samma sällskap till Östhammar där det sista SM:et körs i slutet på augusti. Då laddar vi med nytt skithuspapper, pilsner och rena kalsonger!! Ha det så hörs vi snart!!

2008-07-17
Nu får man försöka att rapportera lite när man kan komma åt bredbandet! Jag lovar att det ska bli bättre efter semestern!! Denna veckan var det meningen att jag skulle försöka röra på mig lite grand. Men tji fick man. Jag kände redan natten till i söndags att det blev rossligt i halsen. Mycket riktigt kom där en liten förkylning smygandes. Idag är nog värsta dagen. Det ska nog inte påverka något inför helgen då 3:dje SM:et körs. Imorgon packar jag och grabbarna bussen och drar norr ut. Skönt att vi är så många som kan köra (egentligen bara jag pga körkorten). Man kanske kan hinna kolla en film på vägen upp. Det var hur länge sen som helst man kikade på film. Förutom 5 myror och Madicken!! Nu ska jag gå in och kolla om jag kan hitta några resultat från speedcross sm. JE är med där och sladdar i kväll. Bäst att kolla om han sköter sig när inte chefsmecken är med!! Nu räknar man ju kallt med att Jonas följer med till Östersund och meckar åt mig!! Trooooligt. Noooot!!

2008-07-14
Då var andra SM:et avklarat. Som vanligt var det "blandväder" i Örebro. Tidskvalet fick vi köra på regndäck, men efter det klarnade det upp och vi kunde köra på slicks resten av dagen. Tidskvalet började inte så bra. Jag var en bra bit efter tills det var 5 min kvar. Då fick jag till ett par bra varv och på det sista sänkte jag mig 2 sek och slutade på en 16:onde plats. Det tar sig med tidskvalen också!! Det var inte många tiondelar till topp 10. Första heatet fick jag en hyfsad start men det blir väldigt trångt dom första böjarna i Örebro. Jobbade mig långsamt uppåt och slutade på en 14:onde plats. Andra heatet fick jag en bra start, men när jag skulle runda ett par förare i andra böjen kraschade en snubbe framför mig, så jag tappade tre gubbar istället. Resten av heatet rullade på bra och jag slutade på en 12:e plats. Totalt blev det en 13:onde plats. Det blev ett hopp uppåt i totalen också, ligger 14:onde nu. Vi är 3 stycken på samma poäng! Idag tog min semester slut också. Något segt att börja jobba. Men på torsdag drar vi mot Östersund och 3:dje SM:et. Hoppas det blir fint väder så vi slipper att åka på regndäck. Det blir jag, Ryberg, "BorkölsKaj" och kusin Tommy som åker till Östersund. En liten tripp på 150 mil totalt. Det hinns nog inte med någon träning innan Östersund utan det blir bara "preppning" och packning!!

2008-07-04
SEMESTER!! Nu drar vi till Bohus-MAlmön för en vecka semester. Men nästa fredag går färden mot Örebro och andra SM:et. Det ska bli roligt att få åka på den "rätta" biken där. Jag och småtjejerna har precis städat och tvättat bilen så nu är allt ok. Löpardojorna ligger strtegiskt framme så det verkligen blir ett par rundor denna veckan!! Styrketräningen sköter vi med riktigt havsfiske!! Nu drar vi!!!!

2008-07-02
MEKA MEKA!! Nu kan man meka Honda också!! Det var länge sedan man mekat så mycket. I helgen var jag och småtjejerna med bröderna Edberg på MX 3 SM i Landskrona. Ännu en helg på crossbana. Jonas sambo Malin tror jag bestämt blir nöjd med 2 skitungar till en början.(Det är en bulle i ugnen). Hon har fått dras med syskonen Svensson i en vecka. Jag tycker det har gått kanonbra! (vad Malin tycker är en annan historia). JE har inte fått till det rätta flytet. Han får verkligen slita som en hund. Men det gör han och då blir man ju nöjd som mek. Nu FN måste det släppa snart!! Men mest och bäst slet nog "lillebror" Magnus. Jonas blev 4:a/3:a i heaten och 3:a totalt. Helt godkändt!! Magnus slet till sig en 16:onde och en 14:onde plats i heaten. Kul att se att grabbarna slita och ta iiiiiii. Då följer man gärna med och hjälper till. Pappa BOBO Edberg och mamma Bitte var också med och övervakade!!! Bitte fick vara Malin till hjälps och jag och BOBO fixade var sin cykel. Magnus lille Kevin och mamma Camilla var också med + Tilda och Thelma! Två helsköna "jyckloider" (hundar). "Magnus vad var det hundarna hette??" Ett Maya ciatat som gick varmt i helgen. Maya och Stina var helnöjda då de fick gå ut och gå med hundarna och hålla i kopplet själva!!! Det blev tom en löparrunda på lördags kvällen!! Jag fick sällskap med Björn Anderssons pappa Tobbe på hemvägen! En skön "gubbe" det!! En anna skön "gubbe" som jag ljög med på lördags kvällen var pappa Bodin. Det var nära att vi löste världsproblemen över en "fågel"!!!!

Igår var det premiär med nyrenoverad växellåda! Jag tog genvägen över Örebro och tränade!! Kusin Tommy och fru Lisbet samt mor och far var där och servade.De var nämligen på väg till Hedemora för veteranrace! Till slut fick vi till inställningarna och det gick riktigt bra mot slutet. Biken går som en klocka igen!! På fredag drar vi till Bohus Malmön och semestrar. Jag tänkte dra på mig löparskorna på morgonen varje dag så det blir lite ordning!! Nästa helg efter semestern är det ju SM i Örebro!! Akta er nu så ni inte bränner er för hårt i solen:):). 

2008-06-27
Oj oj oj, nu var det länge sedan man skrev!! Jag får väl skylla på semester mm. Jag ska skaffa mobiltbredband så jag kan uppdatera när jag är ute och far! Fotbollen är väl inte mycket att skriva om, men lik förbenat blir man så där lagom glad när dom förlorar. Men dom var ju inte ens i närheten av att vinna.

Golfen innan midsommar gick bra i alla fall! Jag vann på poäng (som vanligt) över hela bollen!
Midsommar blev en väldigt trevlig tillställning. Hela den gamla "ligan" var på plats men numera med barn! Det blev traditionsenlig midsommar med små grodor, snaps, lekar och bad!! På förkvällen var det fotbollsmatch som vanligt. Gästerna mot stugägarna. Nu mera är man ju sk "stugägare". Vi förlorade matchen på straffar. Men vi hade i alla fall den spelaren som sköt hårdast!! Peter från Linköping lyckades skjuta sönder Håkansson. Det blev besök på Eksjö lasarett. Gips och 5 veckor i vila blev resultatet. Den pojken ska nog börja med virkning eller frimärken. Men då kör väl han virknålen genom handen eller skär upp sig på frimärkena!!FN vilken otur karln har!!

Direkt efter midsommar åkte jag och mina små tjejer med JE, Malin och Oskar till Mascupen. Mitt drev hade inte kommit så jag kunde inte träna ändå. Det började i Rättvik. Snacka om skitväder. Varenda gång Jonas fick på sig glasögonen för att köra öppnade sig himlen. Det blev mycket tvättande!! Det blev en 3:de plats och en 2:nda plats i andra heatet. Helt godkänt. Andra racet var i Borlänge. Där var vädret något bättre. Första heatet fick Jonas en sten på bromskivan fram så bromsen slutade att fungera. Det blev en "blygsam" 6:te plats. Andra heatet gick mycket bättre och det slutade med en 3:e plats. Tredje racet gick i Avesta. Det är en riktig deeepsand bana. Jonas favorit före så nu skulle det gasas!! Första heatet började riktigt bra!! Efter lite gliringar och "skäll" gjorde Jonas en bra start och var ut som 2:a. Tyvärr gled Jonas omkull och trillade ner i fältet. Det slutade med en 6:e plats. Nu var målet att klara 2:a platsen totalt. När vi skulle ut till start ville inte cykeln starta. Till slut gjorde den det. Men när Jonas skulle ut till start krånglade det igen. Till slut kom Jonas iväg sist av alla när starten gått. Tyvärr slutade det efter 3 varv när cykeln stannade. Det slutade  med en 4:de plats totalt. Efteråt konstaterade vi att "dödarknappen" fått en smäll därav problemet. Mats "Lappen" Nilsson vann totalt efter total dominans. Inte ett misstag där inte! Men Jonas är ju "bara" 36 och Lappen är ju 39 så Jonas du har 3 år till på dig att utvecklas!! Jonas kämpade på bra så jag tycker veckan var helt OK efter allt strul. Det var riktgt roligt att träffa gamla crosskompisar under veckan!! Det blev liksom 2 läger. Ett med ungtupparna Johan Carlsson, Fredrik Karlsson mm och så gamlingarna JE, Werner, Stefan Andersson mm. När ungtupparna surplade Cola och jämförde "fräna" kepsar, böt gamlingarna blöjor och lekte med sina småskitar!! Nästa år blir det nog midsommar i dalarna och comeback i Mascupen. Hoppas dom börjat med en "veterancup" då. Så man slipper åka med ungtuppsvildhjärnorna!!!

Nu packar vi om bussen och hänger troligtsvis med JE till Landskrona på MX 3 SM. Fast först ska vi "slänga" ihop min cykel. Igår kom äntligen mitt drev till växellådan!!! Vi hörs!!

2008-06-18
Nu drar det ihop sig med det mesta! Ikväll får man ta på sig den blå/gula munderingen igen! Man vågar knappt skriva att man kollar på fotboll, 22 idioter om en boll! Men det är faktiskt riktigt häftigt när det är EM/VM. Helt plötsligt förvandlas varenda tråkig svensk till en dansande och sjungande "stolle". Hoppas Sverige går vidare för då blir det fotbollsfest i midsommar. Vi åker till landet redan idag. Det behövs ju lite förberedelser när "Stora Bält" (JE) och resten av gangsterligan kommer. Man får väl plocka undan svärmors finporslin och vasar mm. Imorgon blir det golf med "Barnängen Mats" och "Skithuspappers Robban". Vi ska till Omberg och spela, det ska bli riktigt roligt!! Sånghäften och lekar är ordnade inför helgen också så det börjar bli ordning på det mesta nu. Det ända som bekymrar är att inte mitt drev till biken har kommit. Nu när min allergi börjar släppa blir man sååååå sugen på att sladda.

Ha en riktigt skön midsommar om jag inte hinner skriva något mer innan!!!!    

2008-06-16
Idag kom dom flesta delarna till Hondan. Tyvärr fattades det ett drev till växellådan! Patrik på Honda trodde att det skulle komma vilken dag som helst. Hoppas det för nu börjar man bli riktigt sugen på att köra. Vi får väl "träna" i midsommar på annat sätt än att köra bike. Det blir säkert fotboll på midsommarafton. Stugägare mot gäster. Det brukar alltid sluta med att någon ligger och kvider sig i gräset. Nu är min 06:a billig om någon är sugen!! Det blir nog inte så mycket cross nu framåt. Man får koncentrera sig på motarden. Hoppas nu att man får lite medvind och "nifförsbacke" i Örebro på nästa SM:et!!

2008-06-15
I helgen har det varit väldigt lugnt! Familjen har varit på landet (Tranås) och fiskat och tagit det lugnt. Nu hoppas jag att alla delarna till biken kommer i början på veckan, så jag och JE kan sätta ihop den. Snart är det ju midsommar också. Det verkar som hela det gamla "järngänget" blir samlat i Tranås. Det ska bli himla sköj det. Det blir JE, Hokansson, med familjer och Henkebyx. Sen blir det semester!!

2008-06-09
Idag kom doktor Edberg till mig på jobbet. Vi klöv motorn och konstaterade att 2:ans växellådsdrev hade gått sönder. Imorgon får jag beställa nya grejer sen ska nog Hondan vara fit for fight igen.Tur att man har sådana snälla kompisar som vill och kan hjälpa än när det krånglar!! Som tur är det lång tid innan nästa race. Jag tänkte jag skulle försöka komma upp till Örebro och tjuvträna inför SM:et där!! Nu är det som värst med min allergi så jag försöker hålla mig inne så mycket det går. Men till nästa SM ska allergin vara över. Nu är det bara en vecka tills man går på semester!! Det ska bli gött!! Hoppas bara man får lite sommar då också.

2008-06-08
Då var vm i mekning över. Igår blev det mycket skruvat!! Jag hade ett missljud i motorn när jag besiktat. Efter "hetalinjen" till JE mekades det för fullt enl övk. Jag missade första träningen och när jag åkte ut till andra träningen var det ett himla liv i växellådan. Något stod inte rätt till där. Bara att plocka fram min 06:a cross och börja flytta över gaffel, stötdämpare och hjul mm. Man kan nog säga att jag meckade från 11:00-21:30. Något sliten gick man i säng för att ladda inför tidskvalet. Jag fick besikta om den nya cykeln och det gick si så där. Det var för högt ljud, så det blev lite morgon meck också! Full fart ut på tidskvalet. När man gjort ett par bra varv blev jag svartflaggad. Det visade sig att jag inga tider fick. I all iver med besiktning och meckning missade jag att sätta på min transponder (den som registrerar varvtider) på cykeln! In som en raket och hämta den.  Lagom när jag kom ut igen flaggades tidskvalet av. Det blev ingen tid så jag fick starta från sista plats. Första heatet fick jag en riktigt bra start, varvade som 13:onde. Det svårt hitta dom rätta linjerna när man inte kört så många varv så jag slutade på en 16:onde plats. Andra heatet började inte så bra, missade något i starten. Plockade några gubbar och slutade på en 15:onde plats. Körningen gick bättre i andra heatet. Efter allt strul får man väl vara nöjd med att man fick med sig några poäng! "BorkölsKaj" och gänget i Falkenberg ska ha all eloge och hurrarop för den bästa och roligaste supermotobanan som vi kört på!!! Nu blir det vm-meckning i veckan så det blir ordning på grejerna! Tur att JE inte har något race till helgen så han kan hjälpa mig!!!

2008-06-07
Nu sitter jag hos "BorkölsKaj" och dricker kaffe. Igår fick jag hjälpa Kaj med det sista på hans bike. Snart ska vi åka ut till banan och besikta och träna. Det blev ett dopp ihavet igår också, det var säkert 22+ i vattnet! Det blir nog en riktigt "het" helg. Man får väl åka och bada ikväll efter träningen. Vem vet det kanske inte blir mycket mer sommar sen. Det blir väl 6+ och regn på midsommar som vanligt.

2008-06-05
Igår åkte jag och mina små tjejer till Balja i Skara. Vi hjälpte honom att koppla in en gasolspis som han köpt av mig. Han hade lite projekt med kök och hus! Vi fixade och donade på kvällen, jag hann tom att skära ett par däck. Sen tog vi en pizza och en borköl. Han såg lite vek och blek ut. Men man kanske inte är så kaxig om man yrar runt och inte vet riktigt vad det beror på! Hoppas du blir bra Balja så du kan komma ut på tävlingarna och stimma lite! Det var golftävling igår också. Jag vann lagtävlingen ihop två andra goenissar. Individuellt kom jag fyra! Jag vann en hotel weekend för två. Så jag och Doris får väl åka iväg och mysa en helg!! Nu ska jag mecka och lasta inför helgen. Imorgon bär det iväg Falkenberg och bad!!

2008-06-03
Sommaren bara fortsätter!! Helt underbart, det ända som är till nackdel är att min allergi härjar som värst nu! Men det ska inte hämma mig något speciellt i helgen. Idag har det varit en riktig fixardag. Var ute på Kama och Adria och fixade lite smågrejer till bussen. Hämtade mina hjul hos Tobbe på CC-products. Nu sitter jag framför tv:n och slö tittar på Timell o co. Nu längtar man riktigt mycket till helgen och racen. Vi drar nog ner redan på fredag och har lite samkväm med "BorkölsKaj" med familjer. Det var inte träning förrän lördag em. Man hinner nog med ett dopp i havet innan racen börjar. Nu får jag försöka hitta lite resultat från speedcross sm som körs idag. JE var på jobbet och lunchade och lånade duschen innan han drog. Hi hi hi det var både en liten portion mat och en liten ......... Den kan inte Malin vara så nöjd med!! Men den funkar har man förstått!! Hoppas det går bra för "Stora Bält" idag!!

2008-06-02
Vilken underbar helg!! I lördags var det Eksjö som gällde igen. Kanonväder och 25+. Calle hade fixat till dubbelhoppet så det gick lätt att hoppa över. Men man var ensam om att klara det kontollerat! Calle o co försökte, med varierande resultat! Det var riktigt roligt och det flöt på bra. Nu får det bli mc-vård och vila fram tilll SM:et i helgen. Det var skoj att det gick bra för Jonas E i helgen. Hoppas det håller i sig!! Vi får väl lägga upp taktiken i midsommar för resten av säsongen!! Nu får man vingla ut  i solen och svettas igen!

2008-05-28
Igår var det träning i Eksjö. Det var en riktig fin sommarkväll! Det var jag och Ryberg som rullade ner till Calle för att träna. Det blev 3 st 20 min pass. Det kändes riktigt bra. Jag och Calle låg och jagade varandra och fick upp ett riktigt bra tempo. Calle hade börjat att bygga på ett dubbelhopp, men det var en lite för flack uppgång för att komma över. Men jag landade med framhjulet uppe på andra knölen så spetsa han till uppgången blir det nog riktigt bra! Nu drar det ihop sig till första SM:et. Det är inte helgen som kommer utan nästa. Det går nere i Falkenberg hos "BorkölsKaj". På lördag blir det träning hos Calle i Eksjö igen, sen blir det nog prepping inför SM:et. HA DET GÖTT I SOLEN!!!

2008-05-22
Ännu en härlig vårmorgon! Man vågar väl inte skriva att man håller på och uppdaterar kl 05:30, för det har väl någon morgonpigg koll på att det inte var uppdaterat så tidigt! Igår var jag, Hokanssoon och Ryberg i Borås och tränade. Dom hade fixat till banan med lite mer asfalt så den var kanon! Tyvärr ville Nickes Yamaha inte vara med längre än 4 varv sen skramlade det till i den, så fick vi lasta in det "liket". Det gjorde inte så mycket för Nicke fick köra på min och Rybergs cykel så han blev nog nöjd med! Det var riktigt roligt att åka på en annan bana, då vi kört mest hos Calle i Eksjö. Med lite för slitna däck gick det inte att trycka på 100% men det gick riktigt bra ändå. Nu börjar man känna sig riktigt vältränad! I tisdags var jag och "Barnängen Mats" och sprang uppe i Axamo. Försökte springa riktigt fort i 30 min, ungefär samma tid som ett heat. Man kan lugnt säga att man tog i så man var helt slut efteråt!! Mats han sprang på riktigt bra!! Vi ska försöka springa en eller ett par gånger i veckan nu framåt. Så är någon sugen är det bara att hänga på!! Ha det gött i solen!!

2008-05-17
AJ OJ UGH!! Idag var det dags för comeback på crossbanan. Det var klubbslaget på Torsvik idag. Träning 20 min och två heat på 20 min + 2 varv. Första heatet började riktigt bra, fick en fin start och varvade som fyra. Sen rullade det på bra. När en junior skulle köra om mig på slutet fick han en riktig "high side" så jag fick slå på en tvärnit och cykeln stannade. Tappade dyrbara sekunder. Slutade på en  7:nde plats. Andra heatet började också bra var med som 4-5 i starten, sen fick man en higside så man såg bakhjulet ett par gånger innan det tog stopp. Sist iväg, sen var det bara att börja plocka folk! Gick riktigt bra i ett par varv. Sen hade man väl tagit i lite väl bra!! Sladdade in på en 6:te plats. Blev 4:a i min klass och 6:a totalt. I sista heatet fixade min sk bäste vän JE att jag fick åka ett varv till då han skulle varva mig precis vid mål och bara slog på en tvärnit innan mållinjen så det var bara att dra ett varv till. Tack för den Jonas!!! Det var hur roligt som helst idag!! Precis som på den gamla goda tiden när man körde 80cc och 125 B. Klubbkänslan tyckte jag också var på topp. Mycket gamla HMK:are var på plats.Mor och Far var också så med så det var precis som på ungdoms tiden. Mina två kranskullor var också med. Dom busade mer än gärna med alla de sprang på i depån. Allra helst med Jonas JE Edberg. Men det blir nog inga crossåkare av dom inte, dom busade hellre med farmor i husbilen än att kolla på heaten!! Men vad gör det, då kan ju pappa hålla på lika länge som farbror Inge och farbror Muttar!! Det blev lite halvkaos i depån när inte "Pixen" var där och styrde och ställde. Det kändes lite konstigt att vara på en tävling med HMK och "Pixen" inte var med. Men det var nog som far sa: "Pixen" är nog här och övervakar så det går rätt till!! Det får nog bli några fler crosstävlingar framåt, det var för jädra sköj! Nu har jag gjort några "goa" kex med mögelost och tagit fram en "borköl". Det tycker jag att jag är värd. "Doris" har precis åkt för att jobba. Man blir nog inte så gammal idag!! Kollar lite på Brons matchen i hockey VM men det verkar gå si så där. Tack för idag!!!

2008-05-15
Idag var jag och far i Tyskland och köpte lite "borköl". Kan vara bra att ha till hands framåt sommaren och ge bort till snälla sponsorer, meckar och andra som hjälper till. Vi var på besök hos en sponsor/leverantör (ALDE) igår. Det är alltid lika trevligt att komma ner och träffa grabbarna i Färlöv. Förresten ligger deras fabrik ett stenkast ifrån Ripas crossbana. I tisdags blev det ett par pass på Torsviks crossbana, man börjar kunna den nu!! Som alltid hade våran nye "Pixen", Inge fixat banan superfin. Tur att det finns någon/några som orkar, hinner och framförallt vill hålla ordning på banan!! På lördag blir det "comeback" på crossbanan. Det är klubbslaget som går av stapeln på Torsvik. Det kan nog bli mycket folk, då det inte går så många andra tävlingar i helgen. Har ni inget för er så kom gärna upp till Torsvik och kolla. Det blir allt ifrån knattar till SM/Elit åkare. Det kan nog bli spännande!!

2008-05-12
Oj nu var det ett tag sen jag skrev något! Det har varit full rulle både på jobbet och hemma. I helgen som var blev det inget kört. Men det blev en liten löparrunda igår i Axamo. Tjejerna och morsan badade faktikskt. Jag och "mek" kusin Tommy gassade i solen i stället. Vi var faktiskt i upp till käna!! Min allergi har börjat att gör sig påmind, så nu blir det jobbigt framöver. Jag ska försöka hålla i och träna 3 ggr i veckan. Nu och fram till midsommar brukar det vara jobbigt. Imorgon hoppas jag att vi får träna supermoto i Eksjö, är faktiskt riktigt sugen på det!!

2008-05-04
Idag har man varit trött hela dagen! Vi var och invigde svågerns nya grill igår kväll. Det blev inte jättesent så jag fattar inte varför man är trött idag!? Jag och Håkansson var och tränade på Torsvik också. Det var rätt slirigt och skitigt. På det andra passet tog jag JE på orden och satsade rejält i hoppen! Det blev väl bra då jag hoppade för långt och höll på och lägga årets rova! Nära döden upplevelse och vingel över hela banan. Men det gick fortare när man hoppade så lååångt.

2008-04-29
Igår var det dags för Eksjöraceway. Det var kanonväder med klarblåhimmel. Det var jag, Håkansson, Ryberg och en goenisse till som tränade. Det var kanonskoj och det gick superbra. Tre 20 minuters pass blev det, sen var man rätt svett i pannan. Äntligen lossnade det både på gruset och asfalten. Jag kunde pressa på ordentligt så det gick fortare och fortare. På det sista passet fick jag några goa "framhjulssläpp" så då vek jag av innan det blev en marksyning.  Nu blir det nog inte kört något mer i veckan, frugan jobbar nämligen. Kanske det blir något crosspass på lördag.

2008-04-27
Igår var det dags för Torsvik igen. Banan var hård och dammig. Det var ju nästan sommarväder. Det blev tre pass och socialit umgänge i depån. JE och Håkansson var och tränade också, det är ju inte så ofta vi träffas alla tre så det blev en del snack i depån. Det var mest snack om sandlådor, barnstolar och hur mycket man får sova på nätterna. Det var annat för tio år sen, då var det brudar och vad som hänt på uteställena dagen innan som gällde.Varvtiderna var bättre än i tisdags så det går åt rätt håll, men jag fick ändå skäll av Jonas att jag inte hoppade tillräckligt långt, och jag som tyckte jag studsade iväg riktigt bra!!  Ha ha ha om det blir träning på tisdag då j-vlar ska det hoppas!!

2008-04-22
Idag blev det några pass på Torsviks crossbana. Nu börjar den bli något jobbig, det dammade faktiskt idag. Jag försökte träna "tidskval" med tidtagning och två varvs intervaller. Det var jobbigt värre för kondisen det!! Jag är ju som sagt ingen bra tidskvalare men idag funkade det hyfsat. Tiderna låg ungefär 2 sek under mina varvtider när jag körde långpass. En början i alla fall! Ska försöka att träna så även på motarden. Det känns i kroppen nu i kväll efter träningen. Det var nyslätat upp i hoppen, så man kunde ladda ordentligt och hoppa långt. Imorgon hoppar man nog inte upp direkt!!

Idag fick jag reda på att vi får köra ihop med STCC i Karlskoga. Hoppas det även blir race på Mantorp. Dit är det ju inte så långt! Dit kan ni ju komma och titta!! Jag informerar mer om det längre fram. På lördag blir det nog en repa på Torsvik igen (om jag får lov av "Doris") då ska Hoookansson hänga på också. Det blir comeback för honom. Det ska bli lattjo det!!

2008-04-21
Då var det måndag igen. Skönt att vara ledig idag. Efter en hel helg med motorsurr hela dagarna blir man rätt trött i skallen. I lördags tidskvalade vi på förmiddagen sen blev det race efter lunch. Tidskval är ju inte min starka sida. Det blev en blygsam 19:onde plats. Första racet gjorde jag en kanon start. Surrade runt 15:onde plats och det slutade med en 17:onde. Racet igår började riktigt bra, fick en bra start igen och varvade som 11:a. Låg 12:a ett par varv sen trillade jag ner till en 16:onde plats. Man har ju inte hunnit träna någon motard så man får väl vara nöjd med att det gick bättre o bättre. Det var en rolig helg och kanonväder!!

Igår var vi och hyllade HV-grabbarna. Oj vad folk det var. Riktigt riktigt coolt. Dom såg lite slitna ut, så de hade nog firat bra!! Om någon vecka får dom väl börja sin sommarträning!!

2008-04-18
Nu är man på plats i Knutstorp. Idag var det friträning. Efter första träningen fick man göra lite små justeringar. Det blev bättre till andra träningen. Oj vad fort det går. Vi hade ett snitt på runt 100 km. Nu sitter jag, Håkansson, Kusin Tommy och "Borkölskaj" och fixar till så vi kan kolla på hockeyn. En och annan gliring blir det också! "Borkölskaj" råkade vara snabbast på träningen. Men det är bara en tidsfråga innan han kraschar på den gamla Yaman!! Imorgon blir det riktigt race. Mycket folk som sjutton är det här. Häftigt värre med alla klasser. "Lillkungen" snurrade visst av ordentligt idag, men vi missade det. Nu går vi och tar en kompisdusch!!

2008-04-17
HV-blå HV-blå Hv-blå!!! Oj oj oj, mina nerver. Det var en match som hette duga. Efter första perioden var det rätt visset på läktaren. Men när grabbarna från egna led Pettan och Thörnberg fixade till att det blev utjämnat trodde jag att taket skulle lyfta! Balja och Jonas stormtrivdes. Vi satt precis nedanför klacken och oj vilket liv! På fredag får vi fira!!

Jag har precis lastat till Knutstorp. Nu är det bara Håkanssons prylar kvar. Det är meningen att vi ska åka vid 5, men när Håkansson ska med får man väl räkna med att vi kommer iväg vid 8. :) :) Hoppas det blir lite sommarväder så vi slipper regndäck och regnkläder!!

2008-04-16
Nu har man tagit "oskulden" på Hondan. Den verkar funka super!! Jag ska ut till Tobbe på CC-products och fixa till det sista med bromsarna, sen är nog allt under kontroll. Imorgon bär det iväg mot Knutstorp.

Ikväll smäller det igen. Jag, Balja och hans pöjk ska gå och heja på HV grabbarna live i Kinnarpsarena idag. "Tuppen" Fredriksson var precis inne och lämnade ett par tröjor till Baljas pojkar, han verkade riktigt taggad. Vinner dom idag så får vi nog fira SM-Guld på fredag!! Man får väl ta med sig lite Champis till Knutstorp så vi kan fira!! Om någon av er ska åka ner till Knutstorp och kolla så hör av er till mig, jag tror att vi får några fribiljetter till våra sponsorer. Kaffet håller vi som sagt varmt hela helgen! Ni som åker till Eksjö och kollar på SM-Crossen kan väl kasta lite sten på JE, Mange och dom andra HMK-grabbarna om dom inte gasar ordentligt!  Hoppas det går bra för allihopa!! Hoppas jakten börjar på Sm-guld i Eksjö och att jakten avslutas på isen senast på söndag i Kinnarpsarenan!! Heja Heja Heja!!

2008-04-14
Då var det dags igen! Snart börjar 4:de finalmatchen. Det är inte utan att pulsen börjar stiga. Nu är det hemmaplan, hoppas det gör sitt till. Spännande värre! Imorgon blir det premiären på nya hojen. Jag och Håkansson åker ner till Calle i Eksjö och testar. Nicke har inte kört en meter asfalt han heller. Till helgen blir det full rulle. Det ska bli riktigt häftigt att få vara med på en sån stortävling som det blir i Knutstorp. Om någon av er sladdar ner för att titta så kika gärna in vid min husbil så bjuder vi på kaffe. Nu laddar vi för en ny seger för HV!!

2008-04-11
Aj aj aj, nu börjar vi  hamna i brygga. Nu får HV grabbarna ta i! Jag hinner skriva litet grand i andra pausen. Tänkte jag skulle skicka ett sms till Petrasek, men jag tror nog att han inte svarar! Träffade "Pettan" och grabbarna strax innan jul och Petrasek varnade faktiskt lite för att det gick så bra just då. Han sa att det är ju när det blir slutspel det gäller! Jag får väl skicka ett sms imorgon och peppa dom!
Idag fick jag besök av en gammal enduromästare! Det var Thomas Bengtsson och hans pappa Olle som kom på besök. Han hade varit och tränat grabbarna i sin klubb uppe på Torsvik. Det var roligt att prata lite gamla minnen med honom. Jag undrarde varför han inte fått någon "mår bra mage" än, men pöjken dricker ju inga pils!! De flesta andra före detta elitidrottare bruka ju se ut som de mår "väldigt" bra!
Idag kickade jag igång 08:an och puttrade runt lite på gården nere på jobbet. Det blir nog kanon när man fått till lite inställningar. Hondan spann som en kattunge! Nej nu drar det ihop sig till sista perioden, kom igen nu grabbar!! SM-Guld SM-Guld SM-Guld!!!

Ha Ha Ha nu kan man ju skriva lite till!! Klockan är ju godnatt  för länge sedan  för en annan som är småbarnsfar, men vad sjutton HV vann ju!! Jag var tvungen att sms:a "pettan", vi får väl se om han hör av sig! Annars ses vi väl på Hovrättstorget när Guldet är bärgat!! Tänk om JE vinner SM-Guld eller "Henke byx" eller vem vet kanske jag själv!! Får vi fira det på Hovrättstorget?? A vad fan om någon av oss vinner lovar jag att vara där med flaggor, banderoller, bärs, scen och jag kan lova att "Pettan" hänger säkert på också och minns!! Hoppas nu att det går super för HV, JE, Henke och alla andra som kämpar för att komma högst upp!! Nu måste jag sova för imorgon har jag lovat mina tjejer att som ska få köra 70/20 på förmiddagen!!! Dom är ju faktiskt snart 3 och 5. Det du "Pettan" nu snackar vi!! Heja Heja Heja!!

 

2008-04-08
Blä blä. Igår var det inget kul att vara HV-fan. Grabbarna var verkligen på läktaren och köpte korv i början på matchen. Men mot slutet tog det sig. Imorgon ska jag, frugan och syrran gå på andra finalen i Kinnarps arena. Då hoppas jag verkligen att grabbarna har ätit huggorm och taggtråd. Då ska kexchoklad pöjkarna få!!
Idag blev det ett par "goa" pass på Torsvik. Inge hade fixat och trixat på banan så den var helt ok trots allt regn. Jag fick inte till något flyt förrän det sista passet. Den gamla 06:an går för jädra gött. Nu ska jag mejl bomba Peter på Bluerange så att han får tummen ur och fixar till sidan med bilder och ny design mm. Den kommer bli supercool, jag lovar. Pöjken kan om han bara får några minuter över!!

2008-04-05
Idag blev det 3 härliga pass på Torsviks crossbana. Inge Edberg hade varit och rättat till banan igår. Halva banan var nyslätad och hoppen var tillfixade.Super Inge hade gjort ett kanonjobb!! Banan var perfekt, det märks att man varit i Holland och kört på Spåriga och skitiga banor. Det var hur roligt som helst idag. Det var rätt mycket folk, mest juniorer och motionärer. Imorgon blir det nog ingen träning, frugan jobbar nämligen. Då blir det tipspromenad med syrran och bihang. Jag måste ju bara nämna HV också. Nu blir det plattan i botten  och SM GULD ska ni se. Imorgon är det premiär i Veinge också hoppas att grabbarna grus drar ordentligt! Heja heja!

2008-04-03
Blev tvungen att lugna ner mig lite, så jag rapporterar lite. Jag sitter och kollar på hockeyn Timrå-HV 71 nu är det paus och HV leder med 2-1. Nu är det inte mycket kvar att göra med cykeln. Men oj vilken tid det tar. Tror man att det ska 2 timmar tar det 5 timmar. Nu i veckan blev det klart att det första racet går tillsammans med STCC. Wow det blir lattjot det. Det brukar visst vara 30000 pers och kolla. Hoppas att vi får chansen att köra ihop med STCC någon mer gång!! På lördag blir det crossträning på Torsvik, det ska visst vara fint där nu. Söndag tar jag kanske med mig tjejerna och kollar på bröderna Edberg och coachar dom. Dom behöver nog en spark i häcken så det blir fart på dom. Men dom såg ju starka ut när vi var i Holland så det går nog bra!! Nej nu börjar hockeyn! SM-GULD SM-GULD SM-GULD 

2008-03-29
Stockholm i mitt hjärta!! Knappast. Men ibland är man tvungen att göra storstaden. Idag ska vi på bröllop. Det är frugans syster som ska gifta sig. Vi åkte upp i torsdags kväll. Jobb och nöje kombinerat. Någon träning denna helgen blir det nog dåligt med. Hoppas nu bara att snön försvinner. Jag var förbi crossbanan på Torsvik i torsdags och den låg det 2 dm snö på. Det går att åka skidor hemikring men det lockar föga. Vår är det man vill ha nu. I natt blir det ju sommartid och då blir det ju ljusare i alla fall.

2008-03-24
Då var man hemma igen! Det blev 7 härliga träningsdagar i Holland, Belgien och till slut Frankrike. Vi hade himla tur med vädret kan man verkligen säga. Första dagen kunde vi gå och mecka i t-shirt. Det var en helt underbar dag i Veldhoven precis vid Eindhovens flygplats. Det märktes att man inte kört så mycket cross det senaste men banan var fint preppad så man hankade sig runt. Söndagen däremot blev ingen barnalek inte. Vi var på en bana i Budel. Det hade regnat och ett par trehjulingar hade förstört hela banan med sina djupa spår. Det var lite ömt i ljumskarna på kvällen kan man lugnt säga. På måndagen tog vi en vilodag, välbehövligt för oss alla. Tisdagen var vi på den ökända VM-banan Lommel. Den låg där jämn som ett dansgolv när vi kom. Ut o dra som ett jordsvin i 3 varv, sen var den helt uppkörd. Det blev en tuff dag i Lommels något jobbiga sand. Onsdag och Torsdag körde vi i Veldhoven igen, banan var helt kanon. Vi hade "polskriksdag" varje kväll om vi skulle åka ner till "Donkan" strax utnaför Calais. Där ligger en lång fin bana som man näst intill alltid kan köra på, oavsett väder. Men både Onsdag och Torsdag när vi vaknade var vädret ok. Dom hade lovat ett riktigt oväder redan på Onsdagen. Fredag morgon drog vi mot "Donkan". Vi städade ur våran villavagn som vi hade bott i. Packakade in allt i bussen och kom iväg vid 9. "Mustafa" Johansson hade fixat en superb pastasallad som vi avnjöt innan första passet på "Donkan". Wow vilken bana, hur mycket banslingor som helst att köra på. Jonas berättade att man kortat banvarvet med ca 5 min sen dom var där sist, så nu tog det "bara" 3 min. Om man tycker att det brukar blåsa på Ripa och Saxtorp så är det ungefär som en härlig vårbris jämfört med "Donkans" stormvindar. Banan ligger bara ett par hundra meter från havet. Lika fort som det kommer in regn och snö lika fort försvinner det!! Vi tog in på ett hotell bara någon kilometer från banan och stannade till Lördagen. På fredagskvällen lullade vi runt på ett megastort köpcentrum. Vi inhandlade lite godsaker för ett riktigt "hotellrumsparty". Bakverk/bakelser vet dom hur man ska göra både i Holland och Frankrike. Å människa lilla vilka kalori bomber, men oj oj oj vad goda! Det blev bakelser, falukorv, pastasallad och lite annat smått o gått att äta inne på "Mostafas" och JE:s rum. På lördagen sladdade vi fyra pass var, sen slängde vi in grejerna och drog mot snöiga svedala. Resan hem gick kanon, vi sträckkörde och var hemma på jobbet vid 7 på söndagsmorgonen. Mochill det var -10 och bysst med snö. Så där kul! Dom kör visst för fullt i slalombackarna och likaså i skidspåren. USCH! Vi vill ha vår!!

TACK "JE" (Jonas Edberg), "Mustafa" (Mattias "svågern" Johansson) och "9" (Mange Edberg) för en kanon rolig och givande resa. Vi får väl ljuga om resan en gång över en Formel 1 macka och en Stella!

Föresten blev "9":an husse till en lite "jyckloid" (hund för den som inte hajar racklet) på resan Grattis!!

Jag kommer lägga upp bilder från resan så småningom. "9":an har lovat att regissera ihop en film också som jag hoppas att jag kan lägga upp på sidan också. Jag ska ta ett snack med Peter på Bluerange så det blir lite ordning på sidan!!

2008-03-11
Idag började dagen med ishockey som vanligt med Nisses. Vi kör emellan 7-8 på morgonen så man vaknar verkligen ordentligt på tisdag morgonarna. Idag vaknade jag verkligen!! Jag och T.T körde ihop i full rulle på mittlinjen. Pang sa det bara, så låg vi där som två småpojkar i skridskoskolan!! En svullen och jackad kind blev resultatet. När jag några timmar senare var och testade biken inför Hollands resan kraschade jag och fick en "go" lårkaka. Lika bra att ta allt på samma dag. Nu är det inte långt kvar till att vi åker, det ska bli himla sköj! Nej nu får jag sluta för nu börjar HV-Skellefteå. Nu börjar jakten mot SM guldet!!!

2008-03-09
Nu har det gått en vecka sedan vasaloppet. Det har inte blivit mycket tränat. Idag hade jag tänkt att dra ett par varv på enduroslingan på Torsvik, men med sådant kasst väder avstod jag så man slipper att bli förkyld igen. På fredag åker vi ju till Holland och det vore ju surt om man drog på sig en förkylning lagom tills dess. Nu börjar de sista godbitarna till motarden trilla in. Så direkt när vi kommer hem efter Holland så får man preppa det sista. Förra året vid den här tiden var man i Spanien och sladdade. Det är inte utan att man längtar tillbaka lite grann.

2008-03-03
Jaha, då har man gjort sitt första vasalopp. Det tog nästan exakt 8 tim och det blev man 5693:a på. Vallagubbarna hade väl inte en av sina bästa dagar. Det var fuktansvärt bakhalt. Men det verkade 80% av alla startande ha. Jag vallade om efter ungefär 2 mil. Det blev bättre men det skavde av rätt snart. Kroppen kändes kanon hela loppet. Jag hade ju gjort kolhydratladdning och laddat hårt med Fairing produkter. Visst hade man några små nedgångar men över lag kändes det super bra. Det blev ett antal riktiga krascher oj oj oj. Det bara small till så låg man där som en tallrik kräm. Men man var inte direkt ensam. Halva loppet fanns det inga spår så det blev väldigt sladdrigt. Nu får man väl anmäla sig till Vätternrundan också, så man får gjort den där klassikern någon gång!! Jag passar nog på löpningen på IKHP idag. Men på onsdag får man väl försöka igen!!

2008-03-01
Klockan är 15:00 och jag har precis testat första uppförsbacken med mina skidor! Vallagubbarna i garaget bredvid hade slängt på något klister bara för att jag skulle testa lite. Hoppas inte det blir den vallningen imorgon bara. Tji fäste kan man lugnt säga. Men jag ska gå in till dom så får dom fixa till det tills imorgon. Det ska visst vara duktiga vallningsgubbar. Vädret är väl och kommer väl inte vara det bästa. Nu snöar det lite grand och det är +2. Imorgon ska det visst inte snöa och det är ju positivt det! När man strosar omkring här vid starten blir man riktigt sugen på att få dra iväg. Vi får väl se hur sugen man är imorgon efter 9 mil. Ikväll blir det väl att slöa framför TV:n och kika på melodifestivalen inne hos "Poppe" . Nu kom Micke och Åsa så det är väl bäst att hjälpa dom på plats!!

2008-02-29
Nu drar det ihop sig! Om ett par timmar går färden mot Sälen. Jag känner mig riktigt laddad och det ska bli himla skoj. Igår hämtade jag skidorna hos Kolle, bäst för honom att dom är VM-preppade. SMHI lovar -5 och sol på söndag. Det vore grejer det! Svåger Mike ringde igår och gav klartecken för start, hoppas nu bara att hans axel håller. Jag såg att SVT skulle sända i två kanaler. SVT 24 skulle visst hålla koll på täten och SVT 1 dom som kommer lite längre ner i fältet. Så slå på SVT 24 så kanske ni får en glimt av den nye Gunde!!! :):)Ni kan följa min framfart på följande länk:

www.resultat.vasaloppet.se/vasaresult/do/se/result/search     Start nr: 11271

Jag försöker väl skriva några rader på söndag kväll om fingrarna är hela och funktionsdugliga!!
"I fädernas spår......."

2008-02-26
Äntligen får man trycka i sig riktigt med mat! Sprang ett bra pass ihop med Mange Edberg igår. Det var ett behagligt och lagom tempo vi höll. Kände lite "rossel" i halsen, så jag tog det rätt lugnt. Idag blev det ett 50 min pass på roddmaskinen. Det är långt det på en roddmaskin. Efter det blev det ilfart till China Pallace för en härlig kinesbuffé. Avslutade med friterade bananer och glass. Oj oj oj vad mätt jag blev. När jag kom hem väntade "Doris" supergoda lasagne. Så nu står det mat ända upp i öronen.

Igår ringde kusin Tommy och gav klartecken för vasaloppet. Han är en riktig klippa!! Det ska bli kanon skoj att åka dit nu när man har en riktig "coach" med sig. Vi bor 50 meter från starten på garageinfarten hos en gammal crosskompis. SWIX har valla service i garaget, så man får väl snacka in sig hos dom så man får superfäste. "Kolle" på Pöldersport fick mina skidor igår, han lovade att super preppa glidet på dom. Ja det blir nog bra med skidor när det blir snö!!! Ni får hålla utkik efter startnr: 11271 på söndag. Det är mirums nummer det!! Mochill på er.

2008-02-23
Nu har man inte skrivit något på fem dagar. Man märker att det är en o annan som hittar in på sidan och läser "bloggen". Har fått ett par kommentarer att man inte uppdaterat! Roligt att ni tar er tid att läsa om vad man hittar på för bus. Jag får lägga en kommentar till er också om att ni aldrig skriver något roligt eller busigt i gästboken!!! Skärpning!!! 
En liten förkylning har smygit sig på, egentligen bara lite rossligt i halsen. Men man blir ju livrädd att det ska bli något mer nu när det är så nära till vasaloppet. Imorgon hoppas jag att man kan köra ett långt pass. Det blir en riktig kolhydrat laddning inför nästa helg. Så nu blir det tre dagar med långa hårda pass, för att sedan börja "proppa" i sig kolhydrater. Har testat det när man körde Novemberkåsan förr. Funkar faktiskt kanon. På Kungsörnens hemsida finns det en kanon bra beskrivning om hur man går till väga! Något ni borde pröva om ni ska köra något längre lopp/race.
Det finns säkert en,  kanske  två platser lediga till vasaloppet. Håkansson skadade foten när dom var uppe i Falun och skulle åka skidor och svågern kraschade på axeln när han spelade hockebockey. Om någon är intresserad så hör bara av er. Det verkar som om att jag får styra husbussen mot Sälen själv på fredag. Sista hoppet är som många gånger förr mek/kusin Tommy. Hade varit fint det, han har ju själv stakat sig igenom x-antal vasalopp! Vi får se hur det blir. Jag ska iallafall dit!!

2008-02-17
Precis hemkommen från Tranås. En skön helg har det varit. Har faktiskt inte gjort så mycket! Idag blev det ett par pass på Tranås crossbana. Det var rätt mycket folk och banan var helt ok. Nu känns det i kroppen att det var ett tag sedan man körde cross. Det var riktigt roligt. Nu i veckan ska den nya hojen förhoppningsvis bli klar. Om han Skarabon kommer hem hel från fjällen så han kan fixa gaffeln och stötdämparen. Jag har beställt lite smått och gott som kommer denna veckan. Jag fick dom nya Sinisalo kläderna i fredags! Det var som lilla julafton. Så är det varje gång när det kommer nya grejer man beställt. Kläderna var kanonfina, får väl testa dom i veckan!! Imorgon blir det ett pass med löpfantasterna i HMK igen!

2008-02-13
Puh! Hemma efter ett gött pass i skogarna uppe i Huskvarna. Att bara sänka sig så lågt att åka till Huskvarna ! Usch usch som mina små tjejer hade sagt om att åka till Huskvarna. Förståndiga barn det!!! Nu har det varit bra med träning. I söndags blev det intervall träning i backen utanför huset, vilt påhejad av min för dagen stenhårda tränare systerdottern Rebecka!(Tack för hjälpen Becka). Måndag sprang jag med grabbarna i HMK, fast det var bara jag, Mange Edberg och Pelle Arvidsson. Det blev distans löpning 5 varv på elljusspåret= 1 tim och 10 min. Kändes att man inte sprungit på ett tag. Tisdag var det hockey med Nisses som vanligt. Idag var det dags för 5 nya varv på elljusspåret. Det gick faktiskt lite snabbare idag.Trots stela ben och en något sliten kropp. Ungtupparna Tobbe Edberg och Stefan Granqvist var med och sprang idag. Oj oj, om dom kan dra lika fort på hojarna som dom sprang idag får nog många passa sig denna säsongen!! Kul som sjutton att se att de ligger i!! Precis som en annan i fornstora dar!! Ha ha ha. Nu får nog kroppen vila någon dag så man återhämtar sig. Kanske det blir ett par varv på Tranås crossbana på lördag. Hoppas på att svärfar kan ställa på att ta vilddjuren en stund på förmiddagen! Nu går det blixtsnabbt till vasaloppet. Börjar känna mig i riktigt bra form. Man får hålla tummarna så man får vara frisk bara. Nej nu får det bli sängen, man behöver knappast bli vaggad till söms idag inte.

2008-02-09
Idag blev det ett bra pass på rullskidorna. Det var riktigt roligt nu när man åkt en del vanliga skidor. Två timmar blev det i ett härligt vårliknande väder! En riktig krasch blev det också. Det kunde ha blivit så att man fått lämna återbud till vasloppet. En snygg halvvolt framåt med resultatet uppskrapade armbågar och en rejält stukad tumme. Det var nog en och annan som fick sig ett gott garv så där på lördag fm. Mitt inne i centrum där mycket folk promenerar och rastar sina hundar!! Äh vad sjutton det får man bjuda på!! Nu får man väl kolla in melodifestivalen och heja på lokalförmågan Amy Diamond!

2008-02-08
Hå o hej. Då var man tillbaka i vardagen igen. Hämta barn, lämna barn jobba jobba jobba. Oj vad man märker att man inte kräver så mycket jobb när man varit ledig ett tag. Men ska man kunna sladda runt och ha lattjo måste man ju faktiskt knega lite ibland! Kändes lite surt när Edberg, Henkebyx, Håkansson o co drog till Falun igår för fyra dagars skidåkning och jag inte kunde hänga på. Om ni läser det här grabbar hoppas jag ni har träningsverk och valkar i händerna!! Träna hårt nu pojkar. Själv får man hålla tillgodo med roddmaskinen och mitt lilla gym. Det verkar som att det blir jag och lillebror Edberg som åker till Holland ihop. Oj det blir ett riktigt radarpar det. Även kallade de förlorade talangerna!! Det ska bli riktigt lattjo det. Vi drar neråt fredagen innan påsk och kommer hem troligtvis påskafton. Om det blir väder i helgen kanske man kan lufta Hondan. Annars får man väl tjura runt på rullskidorna en sväng. Nu ska jag slå en signal till Jens på Bridgestone och se om det går att få fram lite däck till Hollandsresan! Vi hörs!

2008-02-03
Hemma igen! Vad surt med detta töväder. Hade ju hoppats på att man kunde åka lite skidor när man kom hem, men tji fick man. Resan hem igår blev lång. Snö och is på vägen ända från stugan och hem till Jönköping. Det tog 10 tim med stopp för lunch. Det blir rätt segt efter en stund.
Det blev nästan 15 mil skidåkning denna veckan så det får man vara nöjd med! Tyvärr kan jag inte följa med grabbarna till Falun nästa helg. Dom ska dit och dra ett par riktiga skidpass. Det hade varit roligt, men man kan ju inte vara med på allt. Imorgon ska jag snacka med "Balja" så vi kan preppa det nya vilddjuret. Han hade visst fått lite "goa" recept för stötdämperiet. Det blir nog bra med det, "Balja" är ju en snäll och duktig pöjk! Nej nu får jag sluta för nu kommer "Barnängen Mats" och Carene på fika. Det blir nog ett par goa semlor!! Man måste ju äta upp sig nu när man tränat så flitigt. Semlor och bearniesesås ligger högst upp på min favorit mat lista!!! Mmmmmm Mmmmmm.

2008-01-31
Jaha! Startled 7 blev det för Idreloppet. Trodde nog faktiskt att det skulle räcka till ett bättre led. Ja ja vi tränar bra här uppe i Lofsdalen i alla fall. Igår körde vi ett bra pass på ca 35 km, det blev 3 timmars åkning det. Det gick väldigt lätt och roligt var det också. Idag körde vi 22 km så vi ligger i!! Hoppas det blir snö hemma vid så man kan köra något mer seedningslopp hem i kring!! Imorgon blir det sista skiddagen här uppe, sen bär det av hemåt på lördag morgon. Det hade visst landat en Honda hemma, så man vill ju komma hem och kolla och känna!!

2008-01-29
Idag har vi haft vilodag. Vilodag o vilodag det var väl att ta i. I morse gick vi ner till byn med ungarna och handlade. Det var nerförsbacke till byn men ack nej inte hem. Sedan blev det slalomåkning både för mig själv och med barnen. Det är inte det smidigaste det heller! Imorgon ska vi försöka köra ett långpass jag och Micke. Åtminstone 3 tim. Så nu får man gå hem till stugan och trycka i sig lite Fairing dricka till!!

2008-01-27
Nu sitter man i biblioteket på Lofsdalens fjällhotel. Har precis kört 2 varv på elljusspåret. Igår körde vi tävlingen i Idre. Det gick så där, kände direkt att det skulle bli ett tungt lopp. Ibland känns det direkt att man inte är riktigt i stöten. Det tog 3 tim och 1 minut att dra sig runt dom 42 km. Har faktiskt inte koll på hur långt upp i leden man kommer på Vasaloppet. Men några led bör man väl komma fram!! Nu blir det längdskidåkning för hela slanten denna veckan. Idag har det varit kanon väder, -5 grader och solsken! Jag skriver väl en rapport lite senare i veckan!!

2008-01-21
Hej igen! Idag ringde en sköning från radion och ville snacka om dialekter med mig. Jag hajade inget. Det var någon som hade tipsat radion att jag hade en skön dialekt. Pang rätt ut i direktsändning! Värre en värsta segerintervjun ha ha ha! Nu får ni gå in på följande länk och rösta: http://www.sr.se/cgi%2Dbin/p4morgon/ om jag vinner får man åka och kolla på melodifestivalen. Om jag kommer dit ska jag tacka er alla för era röster (troligt). Nu till helgen ska jag och min svåger "Iron Mike" köra ett seedningslopp inför vasaloppet. Det går uppe i Idre. Efter det åker vi till Lofsdalen för en veckas hård vasalopps träning. Jag har faktiskt fått vara frisk nu, riktigt skönt det. Igår var det ishockey match och jag spelade med mitt Tisdagsgäng Nisses och vi mötte mitt andra träningsgäng Jönköpings vikings. Vi fick stryk med 6-7. Dom gjorde mål i sista sekunden. Surt det. Men det är så himla skoj och spela hockey! Nej nu hinner jag inte skriva mer, jag måste kolla om jag fått några röster för min helsköna dialekt!!!

2008-01-11
Helg, helg, helg. Det känns som det inte är annat. Igår var jag i Örebro på möte med jobbet. Jag var så ordentlig att jag tog en löprunda på morgonen. Det var ett tag sedan man sprang, det kändes när man vände efter 20 min och skulle tillbaka! Något stum i benen blev man. I morse var det hockey bockey med NCC. Oj oj vad tröga ben man hade. Men hur roligt som helst. Nu har jag fått vara frisk ett tag och det känns himla skönt. Jag hoppas att man kan köra riktigt hårt nu framåt. Det känns både inspererande och kul. Vinterträningen har aldrig varit något nödvändigt ont för mig utan bara roligt. Nästa vecka har jag blivit lovad att få min nya Honda. Då börjar byggandet direkt. Det är också preliminär bokat att jag hänger på J Edberg och gänget till Holland vecka 12 för härlig crosskörning. Det ska bli himla skoj det! Nu börjar Let´s dance på fyran, bäst att spana in hur det går för Tony Rickardsson! Heja heja!

2008-01-06
Nytt år! Nya möjligheter! Idag har hela familjen varit hos familjen J Edberg i Nässjö. Jonas och jag drog oss runt två varv på 5 km spåret i Lövhult. Oj oj det var inte smidigt, både jag och Jonas hade otroligt bakhalt. Ingen hit direkt men det gav väl träning det också. Medans vi drog oss runt i spåret busade ungarna och mammorna runt i snön hemma i Jonas och Malins trädgård. Surt att väderleksprognosen säger att det ska regna i början på veckan. Hade hoppats att man skulle kunna köra skidor ordentligt nu framåt. Man får väl damma av rullskidorna igen. Det börjar att dra ihop sig till vasaloppet. Tur att vi får en vecka i Lofsdalen vecka 5. Det kan nog behövas om det ska bli roligt mellan Sälen och Mora!! Vi hörs.

2007-12-31
Sista dagen 2007! Igår kom vi hem från en fantastiskt rolig och skön vintersemester. Vi har haft alla vinterfören man kan få. Sol, regn, kallt och snö. Det var kanon fint i Idre, spåren nypreppade varje dag liksom backarna. Det blev inte riktigt så mycket längdåkning som jag hoppats på, men det är så mycket man ska hinna med. Det blev i alla fall 6 mils åkning. Oj vad roligt det är att åka längdåkning!!!

Testade att åka lite bräda också, gick väl si så där, men det verkar vara riktigt kul om man kan! Mina småtjejer prövade på att åka slalom för första gången och det gick över förväntan. De måste vara lik sin far!!! Lika envisa i alla fall!

Om 5 veckor blir det en resa till vintern igen. Då går resan mot Lofsdalen. Då blir det nog bara längdskidåkning så man några riktiga pass innan Vasaloppet!

Ikväll åker vi hem till våra vänner på andra sidan sjön och firar in det nya året. Det blir en lugn tillställning. Jag tycker nog att det här med nyårsfirande är överreklamerat! Det stora blir nog att hålla sig vaken ända till tolvslaget.

Gott slut och Gott nytt år på er alla!!!

 

2007-12-23
Dan före dan! Har precis blivit väckt av småtjejerna 06:10. Vi står utnaför "sinisalo Lasse" utanför Hedemora. Det är -10 och äntligen lite vinter! Vi åker i våran Adriatik husbil så vi får plats med all utrustning för fjälläventyret!! Funkar perfekt, vi har nog +25 inne i bilen. Testade 2008 collektionen, den var riktigt snygg!!  Nu får vi gå in och äta frukost med Lasse, Rosemarie och lilla Oliwia. Sen drar vi vidare mot Idre. Ha det!!

2007-12-21
Nu drar det ihop sig till resa mot Idre!! Har precis firat "minijul" med mor, far, syster, svåger och syskonbarn! Det är ju faktiskt specielllt med Jul. Alla blir ju lite av ett barn när Tomten varit på plats. Gröt,  pilsner och julklappsutdelning blev det. På måndag är det ju Jul på riktigt, då har vi landat i Idre och bara njuter hoppas man!! Ha nu en riktigt riktigt God Jul!! Jag hoppas kunna rapportera från Idre hela veckan!!!

2007-12-16
Usch och fy!! VAD FN HÄNDER?? Vaknar upp och har superont i halsen, igen! Blir man ett känsligt barn när man passerar 30 eller när man får barn? Bara att lyfta luren och ringa "burköls Kaj" och ställa in. Fn vad surt. Om det ändå regnat och +2. Nu är det tredje gången i höst som jag är förkyld. Nu får det räcka så man kan börja åka hoj och träna ordentligt. Det blev en heldag med mina prinsessor och inköp av julgodis. Oj oj vad det var jobbigt! Typiskt när man tänkt göra något verkligt roligt på "leknivå", så blir man sjuk. Nu blir det nog inte mer mc-åkning i år. Familjen drar till Idre över jul med mycket skidåkning. Vi mellan landar nog hos "Sinisalo Lasse" i Falun på vägen upp. Kanske får möjlighet att testa 2008 års collektion och ljuga lite grand!! Kan väl få ett par välkomna tips ang skidåkningen också. "Gubben" har ju varit helaktiv inom längdskidsporten!! Jag hoppas att jag kommer åt att skriva lite dagbok under veckan i Idre!!

 Får väl försöka att få ett "wildcard" hemma för att få köra nyårsstafetten i Ulricehamn. Fick ett erbjudande att köra idag. Hur lätt blir det då!!?? Hej på dej!!!

2007-12-11
Idag anmälde "burköls Kaj" oss till en partävling i Falkenberg på söndag. Det var ju ända sen GGN det var ordenlig mc körning för min del. Äntligen känner jag mig ordenligt frisk efter halsfluss mm. Nu kan träningen dra igång ordentligt. Mycket ishockey blir det, oj så roligt det kan vara med skridskor och en klubba i handen!!!

2007-12-07
Helg igen. Hade tänkt att sladda lite men med detta väder som råder så hoppar jag nog det. En förkylning kommer väl som ett brev på posten om man slänger sig ut i regnet. Nästa vecka landar den nya Hondan i garaget!! Sen blir det full fart med byggandet. Jag hoppas jag får lite special inställningar från Honda i Tyskland. Det kan nog bli väldigt bra det. Får väl se om den store kycklingen i Skara vill hjälpa mig med gaffeln och stötdämparen.

Helgen som var hade vi väldigt trevligt. Först sladdade vi hos Håkansson sen bastu, brunch och hockey. Vi avslutade på stan och satt där på en pub och ljög en hel del. Väldigt väldigt kul och trevligt. Synd bara att VM-mecken "Balja" skulle langa saft och bullar till någon polare som körde kåsan. Men han hade väl blivit efter då också!!! Snart är det jul så se till att vara riktigt snälla så kanske tomten kommer. Psst "Balja" det är redan kört för dig!!! Kvack kvack kvack.

2007-11-25
Ännu en vecka har gått! Usch vad fort det går, kan det bero på åldern:inte en chans!!!. Det var hemskt vad den där halsflussen tog tag i nacken på en. Men nu börjar det att ordna upp sig. Två dagar kvar med penicilin, sen kan man börja att smyga igång med träningen igen. Det ska bli skönt och roligt. Det är ju typiskt att man ska åka på något skit lagom när man tycker att man börjar komma i form.

Det mesta inför nästa säsong börjar klarna och det känns väldigt skönt. Alla mina gamla goda sponsorer verkar åka med ett år till, super tack för det!! Om dom som bestämmer hemma tillåter så kan det bli en enduro tävling i Skillingaryd 15 dec om det inte är för kallt. Man har ju förfrusit både händer och fötter, så blir det för kallt stannar jag nog hemma. Kvack kvack kvack! Till helgen blir det stubbrace hos Håkansson därefter relax hos Mackan på John Bauer och därefter HV 71-Färjestad. Kanske vi avslutar med bowling. "Borköls Kaj" och "Balja" kommer och gästar storstan! Edberg, Henke Byx, Ryberg, Sandqvist, Barnängen Mats o co kommer också med. Det lär bli en heldag/kväll som går till historien!! Må bäste man vinna!!!

2007-11-15
Då var årets Pelle Gasol mästerskap avgjort i go-kart. Inte helt oväntat var det jag själv som tog den första platsen. Om än efter vissa protester. Men jag säger som vanligt som man bäddar får man ligga! Efter en stenhård kamp med Jonas Edberg för dagen representant för Honda lyckades jag skrämma till mig den där lilla luckan som behövdes och vips var man förbi! Thörn på Bluerange knep sista pallplatsen.

Efter go-karten drog vi vidare till John Bauer Hotel där "Mackan" fixade supergoda fajitas. Till det hjälpte vi honom att tömma lagret med oktoberöl! Det blev prisutdelning också, alla fick Guld. Lagom till att käket kom in började hockeymatchen HV-Timrå. Oj vilket sömnpiller!! Förlust också. Det blev verkligen en supertrevlig kväll!! Tack alla ni som kom!! Nästa år blir det Endurorace så ni har ju en stund på er att träna!! Jonas snackade om att jag skulle bli förkyld och aj vad rätt han hade. Blev helkass på Torsdag natten och så många pils blev det ju inte. Efter besök på jourcentralen konstaterades att jag fått halsfluss. 10 dagar pencelin och vila. Halsflussen måste kommit när jag körde om Jonas!! Tack ännu en gång!! Tack Jocke på wroom för ett bra upplägg på racet samt vm-kocken på Ester!!

2007-11-05
Äntligen hemma från Gotland!! Det är tur att man är hemma och är pappa ledig idag. Kroppen är väl inte den piggaste direkt. Om det beror mest på racet eller after racet? Racet måste jag nog säga att det gick över förväntan. Jag slutade på en 44:e plats i elitklassen och 77:a totalt. Det kom världens regn på natten emellan fredag och lördag. Det gjorde att banan blev väldigt hal och skitig. Det var nog den roligaste tävlingen på länge. Det började inte så bra då start lyktorna slog om till grönt olika snabbt. Jag kollade givetvis på den sidan där det slog om sist. Kom iväg i den bakre halvan av startfältet. Men sen rullade det på riktigt bra. Men dom två sista varven märktes det att man inte tränat riktigt så mycket som man hade behövt för att hålla ett bra tempo ända till mål.

Vi hade det verkligen roligt både på resan dit och hem. Inge Edberg och Putte Holm livade verkligen upp stämningen på båtresan dit. Vi var ett gott gäng som packade oss in i Inges lastbil på torsdag kvällen. Det var Tobbe Edberg, Fiddy Oskar, Fiddy Jonas, Inge, Putte, CC Tobbe, Race Inge, Race Per, Mange Edberg och jag själv. Det drogs ett och annat "lågt" skämt och många historier från förr. Race Per blev "plump" kung i bussen. Vi andra hade inte en chans!! Vi testade våra allmänbildnings kunskaper också. Fiddy ligan hamnade helt förstående längst ner på den listan, Race Inge tog högsta pallplatsen i den grenen!! Fiddy Oskar vann i alla fall promille ligan. Fiddy fiddy fiddy!!! Tack allihop för en super rolig helg!!! Nu laddar vi för stubbrace och vasalopett. Helgens höjdpunkt var i alla fall när Inge E presenterade den gamle legenden Christer Hammagren numera alias Arne Gustavsson för en motionär, men den historien tar vi nästa år när vi far mot ön igen!!! Ha det!!!

2007-10-29
Helgen avklarad. Åkte till Vrigstad för att åka cross i lördags. När vi kom dit var inte träningen klockan 9 som det stod på hemsidan utan klockan 10. Jag och farsan tog en kopp kaffe och väntade till fem i nio, sen stack vi till Torsviks crossbana. Min fru skulle jobba så jag var tvungen att vara hemma till 12. Det blev tre goa cross pass a 30 min vardera. Banan var kanon fin och oj vad roligt det var. På söndagen blev det Norrahammars enduro bana. Klämde fotpinnen första varvet. Åkte in och rättade till den. Men den hade fått en bra smäll så på fjärde varvet lossnade den. Försökte laga den provosoriskt men den höll bara ett halvt varv. Jag fick åka sista halvvarvet på en fotpinne a´ 2 cm, men det gick det också!!

Nu blir det ingen mer träning denna veckan, på lördag smäller det. Äntligen blev det GGN igen. Calle Bjerket hämtar biken imorgon och sen bär det av med Inge Edberg o co på torsdag!!! Hoppas vi slipper allt för mycket oväder på båtresan.
Jag rapporterar när jag kommer hem.

2007-10-24
Då var det äntligen klart med GGN! Fick ett samtal igår från arrangören att jag får åka. Med startnr#90 ska jag göra ön osäker. Förkylningen blev sämre i helgen så det blev inget mördar pass. Ska försöka sladda en sväng idag, sen blir det ett "mördarpass" med bröderna Edberg i helgen.

2007-10-19
Jaha helg igen! Oj vad fort det går. Jag har försökt träna bra nu ett tag. Min förhoppning är att det löser sig så att det bli GGN. Det har blivit bra med varv på Norrahammars enduro slinga. Har även börjat att spela ishockey med ett lokalt gäng samt åkt rullskidor inför vasalopett. Oj oj det var nog en snygg syn när jag Håkansson rullade iväg hemifrån första rundan i onsdags. Det var kanon roligt och svårt. Det finns ju inga spår som styr.
På söndag är det meningen att jag ska köra ett riktigt "mördar" pass på enduro banan, målet blir väl att hålla i upp emot 3 timmar. Det blir tufft det. Höstförkylningen har kommit till näsan och jag hoppas det stannar vi det!! Man får verkligen hoppas att man slipper den riktiga höstförkylningen, det bryter ju ner kroppen totalt.

2007-10-08
Ännu en ny vecka. I lördags körde jag enduro första gången på ett år. Oj oj oj vilken träningsverk man ligger inne med. Fick som bonus att plantera 4 fuktträd igår också. Har väl en bit kvar innan man är helt redo för GGN. Att man sen börjar med ett KM på 5 varv=2 tim kanske är lika bra det. Tack "Balja" för att du fixat till gaffeln och stötdämparen super super!!! Nu kör vi hårt mot GGN!!!

2007-09-24
Då var säsongens sista SM avklarat. Träningen på fredagen var kanon. Men natten till lördag öppnades himlen. Första träningen på lördagen blev riktigt skitig, men sen torkade det upp och blev kanon före!
Tidskvalet gick väl ungefär som vanligt = ingen riktig fart och bra tid. Det blev 18:onde tid.
Första heatet fajtades jag med Dennis Eriksson hela heatet vi bytte säkert plats 8-10 gånger. Det slutade med att Dennis var före, då det strulade till sig vid varvning. Det blev en 16:onde plats.
Andra heatet började med en riktig sop start, klart sist ut. Sen växte hornen och jag blev riktigt förbannad på mig själv. Det gav resultat plockade folk hela heatet och slutade på en 13:onde plats.
Totalt blev det en 15:onde plats i SM. Målet var 10 i topp så nöjd kan man ju inte vara. Men det har gått bättre och bättre, så man får ta med det till nästa år.
Nu blir det enduro och cross för hela slanten resten av året. Förhoppningsvis blir det gotland grand national. Jag får väl börja träna inför vasalopett också. Jag har lurat med mig Niclas Håkansson på det också, så nu får vi börja slita!!
Tack alla som hjälpt mig under säsongen: sponsorer, familjen, farsan, mek kusin Tommy, och alla ni som följt min säsong via hemsidan. Även "Balja", "Hokansson", Ryberg, "Borköls Kaj" och alla andra roliga snubbar man får käfta och ha roligt med när vi är ute och rejsar!! Hoppas ni alla är med nästa år när säsongen drar igång igen!!!
Nästa vecka landar det en ny Honda i garaget. Ska visst vara ett riktigt monster. Den ska preppas nu direkt så allt är klart till nästa säsong. Jag skriver även lite rapporter under låg säsongen framåt också.
Ha det sö gött nu allihop!!!

 

2007-09-17
Nu börjar det dra ihop sig till sista SM:et. Efter en hård jobbhelg på husvagnsmässa får man väl börja att ladda för finalen. Det känns väl lite si och så, nu när det börjar bli lite kallt och ruggigt ute. Det börjar med träning på fredag, sen blir det full rulle på lördag. Hoppas på att komma upp ett par snäpp i den totala tabellen. Rapporterar efter helgen.

2007-08-24
Oj oj! Nu var det länge sedan man skrev något. Det har varit väldigt lugnt på mc fronten.
Har försökt att börja träna lite mer fys. Tanken är att jag ska  föröka mig på en "comeback" på Gotland i år! Det är faktiskt en av de roligaste endurotävlingarna på hela året.
 Sista SM:et är i antågande också, 22 september i Örebro.
Jag har börjat att småkika hur det blir inför nästa år och det verkar bli ett varv på banorna till.

2007-08-05
Japp! Då var man hemma igen efter 1 veckas semester på Gotland. Därför blev det lite sent med rapport från Linköping.
Alltså SM i Linköping. Cykeln fick man verkligen sota ut, oj vad fort det gick på rakorna. Tidskvalet gick väl si så där som vanligt. Förbättrade mig hela tiden från träning till race. Första heatet blev det en ordentlig startkrasch. Lyckades undvika den genom att sladda ut på gräset och opps var man ut som åtta! Körde upp mig de första varven och låg 6:a ett par varv. Trillade ner till 8:a där jag låg halva racet. Missade i ett par svängar och det blev till slut en 13:onde plats.
Andra racet fikade jag lite i starten och var för snäll. Körde upp mig till en 15:onde plats. Inga höjdar placeringar direkt men varvtiderna sjönk hela tiden!!!
Nu är det bara ett SM-race kvar, det går i Örebron i September. Ska försöka att åka dit och träna någon gång innan dess. Ska försöka sladda lite cross med J.Edberg också. Vi hörs!

2007-07-26
Idag kom jag och mina småtjejer hem efter en tripp till "snabbe kaj" i Falkenberg. Kanon trevligt och skönt med lite luftombyte! Förkylningen värkar faktiskt att vilja släppa. Äntligen!!!
Imorgon går färden mot Linköping och 4:de SM deltävlingen. Det har inte blivit mycket tränat pga förkylningen, men vem vet det kanske är modellen. Hoppas att vi slipper regn, det räcker med det för i år. Rapport blir det efter helgen!!!

2007-07-16
Då var man hemma igen efter 9 timmar enkel väg från Östersund! Resan gick kanon både dit och hem.
När vi kom upp till Ö-sund på fredagen var det friträning emellan 17-20. Första passet var det kanon väder. Till andra öpnnade sig himlen. Åska och dunder. Fick känna på banan i alla fall!
På lördagen var det bara träning igen. Började komma överens någorlunda med banan, men oj vad den var tekninsk och svår.
Söndag, nu gäller det!! Tidskvalet blev väldigt konstigt. Alla gjorde sina bästa varv på de 3-4 första varven. Det torkade upp och blev "snorhalt". Fick 16:onde tid, inget att ringa om hem till familjen!
Första heatet fick jag en si så där start, rullade med hela heatet och blev 17:onde. Oj vad det var svårt att köra om!! Vi var ett "gäng" på 7-8 gubbar som fajtades nästan hela heatet.
Andra heatet blev ingen hit direkt. Hängde med hyfsat i början men tappade efter 3 varv då frambromsen försvann! Min förkylning gjorde sig väl påmind också. Blev 17:onde detta heatet också.

Nu är man hemma igen genom förkyld och väldigt ynklig. Som att föda barn kan jag tänka mig!!! Imorgon drar jag och familjen inkl syster med barn på semester till ostkusten. Ska bli gött det. Ska försöka springa ett par gånger innan Linköping och testa lite nya inställningar på cykeln!! Bara att ladda om till nästa race sista helgen i Juli = Sm i Linköping. Någon gång måste det väl ändå bli min tur att få lite flyt!!!

2007-07-11
Semester!! Oj vad "gött". Men nu drar det ihop sig till SM igen. Östersund är nästa anhalt. Hade tänkt att träna ordentligt innan, men tji fick man. Sprang ett motionslopp på Visingsö i helgen och därefter kom en förkylning som på posten. Hade det redan på känn innan då de små hemma varit krassliga. Fick ju i alla fall 1 mils löpning i kroppen! Vi drar mot Östersund fredag morgon, det är träning redan på fredag kväll samt lördag. Det ska nog räcka för att komma i "fas". Det blir jag , Håkansson och Ryberg som åker tillsammans. Det vanliga "järngänget" förutom kusin Tommy. Alldrig några problem, bara jävelskap och skoj.
Hoppas att det verkligen ska släppa nu till helgen. Ett bättre tidskval är ett måste för att få en bra plats på gridden till finalerna. Jag får väl försöka slänga lasso på någon av grabbarna i toppen. Det blir nog bra med det, nu är det bara att ladda för de 72 milen i bussen. Hör av mig efter helgen.

2007-06-18
Då var NM:et avklarat! Det regnade från det att vi började köra tills vi åkte hem i princip. Sista finalen var det torrt, men då var det fullt med lera och skit på banan. Tidskvalet gick si så där, lagom när vi åkte ut till det kom det världens regnskur. Fick till 10:onde tid. Första heatet började hyfsat låg 8-9:a, då skulle jag försöka ta mig förbi fyra stycken på gruset när framhjulet bara försvann. Rullade på hela heatet och blev 8:a. Andra heatet fick jag åter igen en dålig start körde upp mig till 8:a igen och blev 8:a totalt.
Nu blir det midsommar firande med familj och kompisar. Nu blir det att träna bra fram till SM:et i Östersund 14-15 Juli. Ha en skön midsommar. Tänk på %. Hej på dej!!!

2007-06-15
Nu är det dags igen! NM i Danmark i helgen. Var och tittade på elitserien i MX igår på Torsviksbanan. Blev faktiskt lite sugen på att köra. Fick lite sug lagom till helgen. Det gick riktigt bra för grabbarna, 2:a totalt efter diverse strul. Strosade runt banan ihop med Jonas Edberg, han var på gott humör efter sin "VM krasch" förra veckan. Han opererade ihop sitt nyckelben i början på veckan så nu ska bara revbenen läka med. Det blir nog bra med skridskor när det blir is Jonas!! Heja heja. Jag säger som Peter på Dometic: Pain is temporary, glory is forever!!!

Nu ska jag packa bussen och fixa till det sista. Jag, farsan, Niclas Håkansson och Henrik Ryberg drar mot Göteborg kl 15:00. Båten går kl 18:00 till Fredrikshamn. Imorgon lördag blir det träning hela dagen. Jag rapporterar när jag kommer hem.

 

2007-06-08
Då var det helg igen! Det blir ingen mc åkning i helgen. Stugan i Sommen och fiske med fru och barn.
Mentalträning inför nästa helg då det blir NM i Danmark. Ha en skön Helg!!!

2007-06-07
Här kommer jag skriva några rader då och då, välkommen tillbaks!

                                     Pelle "gasol" Svensson           |            070-822 36 02            |            info@pellegasol.se           |              www.pellegasol.se 
Denna hemsida uppdateras enkelt i Bluerange Easy. Vill du också kunna uppdatera din hemsida? Klicka här!